LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Mandriva
User Name
Password
Mandriva This Forum is for the discussion of Mandriva (Mandrake) Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 11-01-2004, 08:39 AM   #1
Sandalphon
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2004
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
Dual Booting with horrendous effects 10.1 and WinXP....kill me


ok, i got 10.1 installed on another partition of my 50-something gig drive , now the primary partition on the drive is windows XP and the rest is devoted to the linux OS , now i dunno how the hell this happened but after installing 10.1, my windows XP partition DIED. Let me clarify, the files are still on the partition and everything is intact however windows will not boot PERIOD. nothing happens when i go to choose windows from lilo to boot, all i get is a black screen and kaput, nothing happens. I have tried to use the windows XP rescue option off the install disk , i have tried EVERYTHING, i copied the NTLDR and NTDETECT.com files off the cd onto my windows partition , nothing, i had the window disk replace the MBR with the original, i then lost both linux and windows access, and had to reformat my linux partition just to have a working computer, i have tried downloading the fixpartition utility that was posted to a similar problem with booting windows XP in another thread with someone using slackware, still nothing, i tried reinstalling windows over itself, then all i get when i turn my computer on is "no operating system found" . i have tried EVERYTHING i could with the windows install disk , i have tried looking online for any clue as to how to fix this.

Here is my Lilo config

# File generated by DrakX/drakboot
# WARNING: do not forget to run lilo after modifying this file

default="linux"
boot=/dev/hda
map=/boot/map
keytable=/boot/us.klt
prompt
nowarn
timeout=100
message=/boot/message
menu-scheme=wb:bw:wb:bw
image=/boot/vmlinuz
label="linux"
root=/dev/hda5
initrd=/boot/initrd.img
append="devfs=nomount acpi=ht resume=/dev/hda6 splash=silent"
vga=788
read-only
image=/boot/vmlinuz
label="linux-nonfb"
root=/dev/hda5
initrd=/boot/initrd.img
append="devfs=nomount acpi=ht resume=/dev/hda6"
read-only
image=/boot/vmlinuz
label="failsafe"
root=/dev/hda5
initrd=/boot/initrd.img
append="failsafe acpi=ht resume=/dev/hda6 devfs=nomount"
read-only
other=/dev/hda1
label="windows"
table=/dev/hda

here is my windows boot..ini

[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect


here is my boot.bed

[boot loader]
timeout=1
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Home Edition" /fastdetect

here is my boot.bxp

[boot loader]
timeout=1
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Home Edition" /fastdetect

PLEASE please, somone extend some sort of branch and get me out of this quicksand pit i seem to have stepped in -_-


P.S. is there some way i can find out my windows product ID in linux since i can't boot into windows and follow the steps on the microsoft site to find out what it is ?




any help is GREATLY appreciated , thansk in advance.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Dual boot WinXP/Debian, grub error booting WinXP ChemBot Linux - General 5 02-22-2007 04:13 PM
Dual-booting MEPIS and WinXP, I want Grub to default to WinXP jjf Linux - Newbie 8 01-19-2006 03:27 AM
Dual booting winxp/suse Multra Linux - Newbie 4 08-14-2004 04:17 PM
Dual booting Slackware 9.1 + WinXP leeman_s Slackware 3 10-02-2003 10:33 AM
How to kill sound effects they are making me crazy boreo Linux - General 7 02-22-2003 12:45 AM


All times are GMT -5. The time now is 12:46 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration