LinuxQuestions.org
Visit the LQ Articles and Editorials section
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Mandriva
User Name
Password
Mandriva This Forum is for the discussion of Mandriva (Mandrake) Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 04-02-2006, 11:58 PM   #1
Triskelion
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2006
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
Question Boot problem with mandriva 2006 on Dell Poweredge 6400


I am attempting to install Mandriva 2006 on a Dell Poweredge 6400 and have encountered an unusual problem.

The machine is fully populated with 4 P3 700's with 1 Meg L2 cache, with 3 GBytes of RAM on board. An Adaptek PERC 2 RAID controller has two logical drives: sda is 34G in RAID1, and sdb is 240G in RAID5. sda is set as the bootable drive in BIOS, and in LILO.

The installation proceeds without a hitch, and the only sign of trouble comes when the installation tries to reboot the machine after the web update stage, and the machine hangs 'restarting'. Using the BIG BUTTON to complete the process, the machine goes through its self checks OK, then informs me that there are two logical drives, fills the screen with "L 99 99 99 99 99 99 ...." and hangs on boot.

I have several machines running the 2006 distro, and have been installing Mandrake since ver 7. The 2006 distro is running on two IBM Netfinity 5500's with dual processors, and the installation correctly installed the SMP kernel.

I have no idea what is happening here, or how to go about trouble shooting the problem. Is the boot sector corrupted? Have reformated the array, and repeated the installation. Is there a problem installing on a scuzzy RAID array? The Netfinities manage to boot OK. Incompatibility with the Dell PE 6400? A 6400 was used to test loading on a TUX server using Mandriva 2006!

This problem is reproducable on this machine. I have been through the entire process, including reformating and reallocating the disk space. Cananybody point me in the right direction on this?
 
Old 04-03-2006, 03:54 AM   #2
Triskelion
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2006
Posts: 2

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Problem solved. I reversed the arrays, configuring the 240G RAID5 array as bootable (sda) and the 34G RAID1 as sdb. Still don't know why it worked! Has anybody else encountered this glitch?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Crystal 3D CS4327B in a Dell Precision 410 with Mandriva 2006 ninjabob7 Linux - Hardware 0 12-30-2005 02:30 PM
Mandriva 2006 - Dell 512MB Memory Stick Not Recognized john.morris Mandriva 4 12-09-2005 06:23 PM
Boot problem on X41 running Mandriva 2006 msjarrell Linux - Laptop and Netbook 2 11-25-2005 07:35 PM
System Crash - Mandriva 2006 - Dell Inspiron 6000 enmanuelr Linux - Laptop and Netbook 2 11-16-2005 06:30 PM
Mandriva 2006 for Dell Latitude C600 Al_Khidr Linux - Laptop and Netbook 1 11-06-2005 09:57 AM


All times are GMT -5. The time now is 09:03 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration