LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Mandriva
User Name
Password
Mandriva This Forum is for the discussion of Mandriva (Mandrake) Linux.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 08-14-2005, 06:02 PM   #1
bmorgan98
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2004
Location: ireland
Distribution: mandrake 10.2 LE 2005
Posts: 19

Rep: Reputation: 0
ATI driver kernel module


Does anyone have any trouble with the default ati kernel module (8.10.19) under limited edition 10.2? Mine returns with the value 'bad install exiting' and gives and errorcode 5 during the kernel bootup sequence. it gets into kde ok but i think this is severely affecting the 2d/3d performance even with the latest ati driver 8.14.13

Can anyone provide me with details of how to remove this old module with the modprobe command?

im also running into trouble when trying to build the new module the ati module builder is asking for an include file by the name of 'version.h' in the 'usr/source/include/linux' i have full kernel header files and full source installed via rpm drake.

thank you
 
Old 08-23-2005, 01:32 PM   #2
Beckerjr
Member
 
Registered: Mar 2005
Location: Arizona
Distribution: Mandriva 2006
Posts: 31

Rep: Reputation: 15
I had the same problem after choosing to to the 3D acceleration option when installing LE2005 edition. I'm havn't noticed anything beng really slow while using linux/KDE. It does take awhile to boot(a fair amount longer than windows does) but I've read stuff where linux can take awhile to get going. I havn't given a try to installing ATI drivers myself as its not exactly a user friendly experience. I guess Nvidia is easier to get up and running. I'm not really interested in trying to run games or anything under linux so guess I've been happy to just leave it as is for now, and not do something that could mess my whole system up.

I'd be interested in anybody who knows how to make is so the ATi driver doesn't even attempt to start at least so I don't have that happening.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Debian sid ATi driver problem, no module love? ChemBot Debian 3 08-08-2005 12:22 AM
ATI Remote kernel module CrazyYoyimbo Linux - Hardware 1 02-09-2005 11:21 AM
Building an ATI driver module Elomis Linux - Software 2 01-12-2005 02:50 PM
ATI Driver module won't load under 2.6.* SCVirus Linux - Hardware 3 06-07-2004 10:26 AM
ATI Driver module build fail Bana Linux - Software 0 02-16-2004 03:54 PM


All times are GMT -5. The time now is 01:42 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration