LinuxQuestions.org
Register a domain and help support LQ
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > LinuxQuestions.org > LQ Suggestions & Feedback
User Name
Password
LQ Suggestions & Feedback Do you have a suggestion for this site or an idea that will make the site better? This forum is for you.
PLEASE READ THIS FORUM - Information and status updates will also be posted here.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 01-28-2006, 10:45 PM   #1
vharishankar
Senior Member
 
Registered: Dec 2003
Posts: 3,142
Blog Entries: 4

Rep: Reputation: 121Reputation: 121
Minor blog issue - use of HTML


I noticed that HTML tags when used in the blog improperly tends to affect the whole blog page and others' posts as well.

As an example, in the main blog view http://www.linuxquestions.org/linux/blog/Harishankar a single unclosed italics tag <i> by one person renders everybody else's posts in italics.

Just thought I'd let you know.

I've also filed a LQ bug report, just for convenience.

Last edited by vharishankar; 01-28-2006 at 10:47 PM.
 
Old 01-28-2006, 10:53 PM   #2
trickykid
Guru
 
Registered: Jan 2001
Posts: 24,133

Rep: Reputation: 197Reputation: 197
HTML tags shouldn't even be enabled.. well, that's how the old forum was, but then again, we didn't have blogs either. But that's how html tags work, so it's not really a bug per se, it's more that users need to be educated on using html tags.

Last edited by trickykid; 01-28-2006 at 10:55 PM.
 
Old 01-28-2006, 11:33 PM   #3
titanium_geek
Senior Member
 
Registered: May 2002
Location: Melbourne Australia
Distribution: it died/ macosx
Posts: 2,478

Rep: Reputation: 50
isn't there a way you can "close all tags"?

then it would just mess with the other people's posts etc.

titanium_geek
 
Old 01-29-2006, 02:08 AM   #4
vharishankar
Senior Member
 
Registered: Dec 2003
Posts: 3,142
Blog Entries: 4

Original Poster
Rep: Reputation: 121Reputation: 121
Quote:
Originally Posted by trickykid
HTML tags shouldn't even be enabled.. well, that's how the old forum was, but then again, we didn't have blogs either. But that's how html tags work, so it's not really a bug per se, it's more that users need to be educated on using html tags.
HTML is only enabled in the blog mode. I think regular forum posts still use bbCode. I like to use HTML whenever possible, but unfortunately since the forum doesn't use a parser for HTML (unlike bbCode) it directly outputs the user input to the view (after stripping off disallowed tags of course). The idea of bbCode of course, was to have a kind of validation for formatting codes and not output HTML directly from user input.

Edit: I notice that the blog also has BBCode option...

Last edited by vharishankar; 01-29-2006 at 02:10 AM.
 
Old 01-29-2006, 11:03 AM   #5
jeremy
root
 
Registered: Jun 2000
Distribution: Debian, Red Hat, Slackware, Fedora, Ubuntu
Posts: 10,356

Rep: Reputation: 2616Reputation: 2616Reputation: 2616Reputation: 2616Reputation: 2616Reputation: 2616Reputation: 2616Reputation: 2616Reputation: 2616Reputation: 2616Reputation: 2616
You can use bbcode or a select few HTML tags for blogs, LA's and articles. To the issue, first - http://www.linuxquestions.org/linux/blog/Harishankar now actually works (ie. it goes to your blog, which is where is should have gone all along). If you enter something about the closing of tags into the bug tracker, we can look into as soon as we clean some other things up. Thanks.

--jeremy
 
Old 02-02-2006, 06:26 AM   #6
vharishankar
Senior Member
 
Registered: Dec 2003
Posts: 3,142
Blog Entries: 4

Original Poster
Rep: Reputation: 121Reputation: 121
Already entered in the bug tracker
http://www.linuxquestions.org/questi...iew&vbug_id=63
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Where to blog Neoxeekhrobe General 5 09-13-2005 06:35 AM
suse 9.2 new install minor issue: kmail authentication failure mattl Suse/Novell 6 03-11-2005 11:13 AM
New Blog jeremy LQ Suggestions & Feedback 7 06-30-2004 02:27 PM
Strange html (web server) issue lenlutz Linux - Software 1 01-06-2004 10:44 AM
Konqueror + file:/usr/share/doc/HTML/index.html jon_k Linux - Software 2 11-25-2003 05:06 AM


All times are GMT -5. The time now is 05:20 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration