LinuxQuestions.org
Did you know LQ has a Linux Hardware Compatibility List?
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - General > LinuxQuestions.org Member Success Stories
User Name
Password
LinuxQuestions.org Member Success Stories Just spent four hours configuring your favorite program? Just figured out a Linux problem that has been stumping you for months?
Post your Linux Success Stories here.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 10-20-2004, 07:31 PM   #1
zefor
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2004
Posts: 16

Rep: Reputation: 0
How I got sound working. sblive, alsa, boston acoustic digital speakers


On my system i have Sound Blaster Live! soundcard, Boston acoustic digital speakers and am running Fedora Core 2 with alsa drivers. This is how I got digital sound working:
1: open alsamixer using terminal (do not right click on the sound icon at the bottom right corner of the screen) Type alsamixer to open. Using arrow keys scroll all the way to the right. The last bar for me was called <sb live> and displayed "Sb line Analog/Digital output jack = off". Highlight this bar and press "m" on your keyboard. You now have Digital sound.
Ok now for sound from your cd-rom
2: open menu, sound and video, audo mixer and put a check in the "rec" box under cd option. Or if you prefer terminal type: aumix -c 100 -c R

under Fedora core 1 I did not have alsa and i used emu-tools to accomplish digital sound. http://sourceforge.net/projects/emu10k1

Have a nice day
 
Old 11-05-2004, 12:35 AM   #2
Cheeseboy
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2004
Location: Ohio
Distribution: Slackware, Redhat
Posts: 12

Rep: Reputation: 0
I'm betting this should be moved to LinuxQuestions.org Member Success Stories.
 
Old 11-05-2004, 02:58 AM   #3
XavierP
Moderator
 
Registered: Nov 2002
Location: Kent, England
Distribution: Lubuntu
Posts: 19,176
Blog Entries: 4

Rep: Reputation: 430Reputation: 430Reputation: 430Reputation: 430Reputation: 430
Correct and moved. Glad to see you got it working.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ALSA drivers not working for my Creative Labs SBLIVE! 24Bit card... Please Help!!! TheCowboy Linux - Hardware 2 03-04-2005 03:25 AM
how to get equal sound level from front and rear speakers with sblive dummy1 Linux - Software 2 11-06-2004 10:46 PM
SBLive 5.1 In Gentoo - tried to setup ALSA now KDE Sound doesn't even work kierl Linux - Hardware 13 04-21-2004 04:36 AM
SBLive Value! (only front speakers working) n3tw0rk Slackware 6 12-12-2003 05:50 PM
Kernel 2.6.test11, alsa & sblive. Sound isn't working cybrjackle Slackware 4 12-07-2003 04:40 AM


All times are GMT -5. The time now is 05:08 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration