LinuxQuestions.org
Register a domain and help support LQ
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking > Linux - Wireless Networking
User Name
Password
Linux - Wireless Networking This forum is for the discussion of wireless networking in Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 10-07-2002, 07:46 PM   #1
misguidedute
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2002
Posts: 3

Rep: Reputation: 0
Wireless encryption setup


I have a HP Pavilion XH535
2Wire PCMCIA card its a re-branded Orinoco Silver
2Wire 100w Home Portal named house
Drivers are orinoco_cs
SuSe 8.0
One beep on boot
Encryption off all is good
Trying to use 64 bit WEP
Using Kwifi and or wireless tools for configuration
Wireless key is default 2465559603
iwconfig output is
eth1 IEEE 802.11-DS ESSID:"house" Nickname:"HERMES I"
Mode:Managed Frequency:2.437GHz Access Point: 00:02:2D:11:76:27
Bit Rate:11Mb/s Tx-Power=15 dBm Sensitivity:1/3
Retry limit:4 RTS thr:off Fragment thr:off
Encryption key:2465-5596-03
Power Management:off
Link Quality:40/92 Signal level:97/153 Noise level:57/153
Rx invalid nwid:0 Rx invalid crypt:0 Rx invalid frag:0
Tx excessive retries:0 Invalid misc:0 Missed beacon:0

I show a strong signal sitting 5 feet from the main unit 2Wire 100w. However I cannot obtain an IP once I have turned on encryption.

ifconfig shows
eth1 Link encap:Ethernet HWaddr 00:02:2D:52:27:81
inet6 addr: fe80::202:2dff:fe52:2781/10 Scope:Link
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:2199 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:187 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:100
RX bytes:867116 (846.7 Kb) TX bytes:27640 (26.9 Kb)
Interrupt:3 Base address:0x100

Does anyone have an idea what I am doing wrong.

Last edited by misguidedute; 10-16-2002 at 09:28 PM.
 
Old 10-12-2002, 09:45 PM   #2
misguidedute
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2002
Posts: 3

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Talking

Okay found a post by Finegan that gave the correct commands

iwconfig ethX essid NameOfTheNetwork
iwconfig ethX enc 123456abcd (if you are using encryption)
dhcpcd ethX

The output was
eth1 IEEE 802.11-DS ESSID:"house" Nickname:"HERMES I"
Mode:Managed Frequency:2.437GHz Access Point: 00:02:2D:11:76:27
Bit Rate:11Mb/s Tx-Power=15 dBm Sensitivity:1/3
Retry limit:4 RTS thr:off Fragment thr:off
Encryption key:2465-5596-03
Power Management:off
Link Quality:39/92 Signal level:94/153 Noise level:54/153
Rx invalid nwid:0 Rx invalid crypt:0 Rx invalid frag:0
Tx excessive retries:0 Invalid misc:0 Missed beacon:0

**********************
Compare the output of the first post and this one all is the same except I have no IP in the first one. Someone tell me what changed. I used command line instead of kwifi same encryption different result????????????????

Last edited by misguidedute; 10-12-2002 at 09:51 PM.
 
Old 10-15-2002, 08:31 AM   #3
misguidedute
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2002
Posts: 3

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Silence is golden I guess.
Well it works however everytime I reboot I need to go into the control panel and delete and then readd the wireless card.
I have an IP after running the iwconfig commands but am unable to browse anything. Showing host unreachable.
dmesg shows this.
cs: memory probe 0xa0000000-0xa0ffffff: clean.
hermes.c: 3 Oct 2001 David Gibson <hermes@gibson.dropbear.id.au>
orinoco.c 0.08 (David Gibson <hermes@gibson.dropbear.id.au> and others)
orinoco_cs.c 0.08 (David Gibson <hermes@gibson.dropbear.id.au> and others)
cs: IO port probe 0x0100-0x04ff: excluding 0x378-0x37f 0x408-0x40f 0x480-0x48f 0x4d0-0x4d7
cs: IO port probe 0x0380-0x0407: clean.
cs: IO port probe 0x0410-0x047f: clean.
cs: IO port probe 0x0490-0x04cf: clean.
cs: IO port probe 0x04d8-0x04ff: clean.
cs: IO port probe 0x0800-0x080f: clean.
cs: IO port probe 0x0816-0x08ff: clean.
cs: IO port probe 0x0a00-0x0aff: clean.
cs: IO port probe 0x0c00-0x0cff: clean.
eth1: Station identity 001f:0001:0007:001c
eth1: Looks like a Lucent/Agere firmware version 7.28
eth1: Ad-hoc demo mode supported.
eth1: IEEE standard IBSS ad-hoc mode supported.
eth1: WEP supported, "128"-bit key.
eth1: MAC address 00:02:2D:52:27:81
eth1: Station name "HERMES I"
eth1: ready
eth1: index 0x01: Vcc 5.0, irq 3, io 0x0100-0x013f
PCI: Found IRQ 5 for device 00:08.0
PCI: Sharing IRQ 5 with 00:08.1
IPv6 v0.8 for NET4.0
IPv6 over IPv4 tunneling driver
eth1: no IPv6 routers present
eth0: no IPv6 routers present
eth1: no IPv6 routers present
eth0: no IPv6 routers present
eth1: no IPv6 routers present
eth0: no IPv6 routers present

Any thoughts?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
wireless encryption DavidPhillips Linux - Security 10 12-07-2003 05:47 PM
Wireless Encryption gobits Linux - Newbie 1 09-16-2003 08:15 PM
wireless encryption ematrixxx Linux - Newbie 3 08-18-2003 06:42 AM
Mandrake 9.0 Wireless Works without encryption.. does not with encryption topcat Linux - Wireless Networking 3 05-04-2003 08:47 PM
wireless encryption key shoot2kill Linux - Wireless Networking 7 10-02-2002 01:18 PM


All times are GMT -5. The time now is 04:32 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration