LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking > Linux - Wireless Networking
User Name
Password
Linux - Wireless Networking This forum is for the discussion of wireless networking in Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 11-10-2007, 01:57 AM   #1
jardiamj
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2007
Location: Woodburn, OR
Distribution: Debian
Posts: 3

Rep: Reputation: 0
Unhappy Why my wireless card "atheros" run only as an acces point in "Master" mode.


I had someone compile the madwifi driver successfully,
I can get the atheros up and running but only
as an access point in "Master" mode.
I have the 2.6.18 kernel and debian/testing, installed
as of nov 4th. And, putting pre-up commands into
/etc/network/interfaces puts an error.
What can I do to make it work properly?
 
Old 11-10-2007, 08:18 AM   #2
2Gnu
Senior Member
 
Registered: Jan 2002
Location: Southern California
Distribution: Slackware 14.0
Posts: 1,874

Rep: Reputation: 49
What error do you get if you try to set the mode?

iwconfig ath0 mode managed
 
Old 11-10-2007, 11:12 PM   #3
jardiamj
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2007
Location: Woodburn, OR
Distribution: Debian
Posts: 3

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Quote:
Originally Posted by 2Gnu View Post
What error do you get if you try to set the mode?

iwconfig ath0 mode managed
* I got no error trying it....
 
Old 11-11-2007, 12:12 AM   #4
2Gnu
Senior Member
 
Registered: Jan 2002
Location: Southern California
Distribution: Slackware 14.0
Posts: 1,874

Rep: Reputation: 49
What's the complete output of iwconfig ath0 after setting mode to managed?

What's the output of ifconfig ath0?

of lsmod?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
what is "sticky bit mode" , "SUID" , "SGID" augustus123 Linux - General 10 08-03-2012 04:40 AM
error: Error for wireless request "Set Mode" (8B06) : invalid argument "roaming" penguin chick Linux - Wireless Networking 5 08-22-2008 01:16 PM
LXer: Displaying "MyComputer", "Trash", "Network Servers" Icons On A GNOME Desktop LXer Syndicated Linux News 0 04-02-2007 08:31 AM
Problem with "3Com", "3CRSHPW_96 Wireless LAN PC Card " Adil_uk Linux - Wireless Networking 0 12-18-2005 05:45 PM
Lost DHCP Lease when putting computer in "Standby" mode for a "long" time pnellesen Linux - Networking 1 01-06-2005 11:44 PM


All times are GMT -5. The time now is 07:11 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration