LinuxQuestions.org
Visit the LQ Articles and Editorials section
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking > Linux - Wireless Networking
User Name
Password
Linux - Wireless Networking This forum is for the discussion of wireless networking in Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 07-10-2004, 05:30 PM   #1
rion
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2004
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
USB wlan not claimed by any active driver


Hello, I have a X-micro USB wlan adapter and Mandrake 10 using kernel 2.4.25. I installed the RPM version of the linux-wlan-ng driver (included with installation disc 4) and patched the usbcore.o file. However, when I entered
wlanctl-ng wlan0 lnxreq_ifstate ifstate=enable
I got the following error:
wlanctl-ng: No such device

Can anybody help me to make my wlan adapter work?
Thanks a lot,
Rion

Here are some outputs from various commands:

# lsmod
Module Size Used by Tainted: PF
prism2_usb 71652 0 (unused)
p80211 23364 0 [prism2_usb]
usbcore 73228 1 [usbmouse hid ehci-hcd usb-ohci prism2_usb]

# iwconfig
lo no wireless extensions.

# ifconfig
lo Link encap:Local Loopback
inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1
RX packets:484 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:484 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:0
RX bytes:35400 (34.5 Kb) TX bytes:35400 (34.5 Kb)

#dmesg
hub.c: new USB device 00:03.0-1, assigned address 6
Address: 6
usb.c: USB device 6 (vend/prod 0xace/0x1201) is not claimed by any active driver.

# lsusb
Bus 003 Device 001: ID 0000:0000
Bus 002 Device 001: ID 0000:0000
Bus 001 Device 001: ID 0000:0000
Bus 001 Device 006: ID 0ace:1201 <----- USB wlan
Bus 001 Device 003: ID 062a:0000 <----- USB mouse
 
Old 07-10-2004, 05:41 PM   #2
zorba4
Member
 
Registered: Feb 2004
Location: Paris
Posts: 398

Rep: Reputation: 31
Try installing the hotplug rpm.
Also install the usbtools rpm.
When the hotplug rpm will be installed, unplug and re-plug your usb wifi adapter, and see what happens by means of dmesg or "tail -50f /var/log/syslog".
 
Old 07-11-2004, 02:12 PM   #3
rion
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2004
Posts: 2

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I already had the hotplug and usbutil installed. Here is the output of dmesg when I unplugged and replugged the adapter.

# dmesg
usb.c: USB disconnect on device 00:03.0-1 address 2
hub.c: new USB device 00:03.0-1, assigned address 4
Address: 4
usb.c: USB device 4 (vend/prod 0xace/0x1201) is not claimed by any active driver.

# lsmod
Module Size Used by Tainted: PF
prism2_usb 71652 0 (unused)
p80211 23364 0 [prism2_usb]
usbcore 73228 1 [usbmouse prism2_usb hid usb-ohci]

Any help would be appreciated.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
wlan usb device driver isnt working iman Linux - Wireless Networking 1 03-15-2005 12:29 PM
Fedora Core 3 and atmel wlan driver or the at76c503a driver dubya Linux - Wireless Networking 6 01-25-2005 04:22 PM
DCA-510 (Siemens USB Data Cable) - not claimed by any active driver. mush Linux - Hardware 4 08-05-2004 12:23 PM
wlan-ng problems (senao/engenius wlan usb adapter) poo bear Linux - Wireless Networking 6 05-05-2004 05:54 PM
failure to active PCMCIA WLAN cards under ifconfig wimjam Linux - Hardware 2 03-25-2003 06:54 AM


All times are GMT -5. The time now is 06:34 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration