Register a domain and help support LQ
Go Back > Forums > Linux Forums > Linux - Networking > Linux - Wireless Networking
User Name
Linux - Wireless Networking This forum is for the discussion of wireless networking in Linux.


  Search this Thread
Old 11-02-2007, 12:21 PM   #1
LQ Newbie
Registered: Mar 2006
Posts: 9

Rep: Reputation: 0
ubuntu 7.10 does not connect successfully through wireless

I am using Ubuntu 7.10. I tried to connect to another computer in Windows XP through wireless. I provided static IP address correctly. I could not find out where I can provide for Adhoc mode in ubuntu 7.10. I configured computer in Windows XP with static IP address and in Adhoc mode. I set the channel to 11 in that computer.
In Ubuntu 7.10, I tried with iwconfig. I changed to adhoc mode and selected channel to 11 by selecting proper frequency.See the details given below:
appunni@ubuntu:~$ iwconfig
lo no wireless extensions.

eth0 no wireless extensions.

eth1 IEEE 802.11g ESSID:"workgroup"
Mode:Ad-Hoc Frequency:2.462 GHz Cell: 02:18E:00:00:83
Bit Rate:54 Mb/s Tx-Power=20 dBm Sensitivity=8/0
Retry limit:7 RTS thrff Fragment thrff
Power Managementff
Link Quality=90/100 Signal level=-39 dBm Noise level=-85 dBm
Rx invalid nwid:0 Rx invalid crypt:0 Rx invalid frag:0
Tx excessive retries:0 Invalid misc:0 Missed beacon:0

But I could not connect successfully.
Before Ubuntu, I was using Fedora 7 with which I could connect successfully.
In Ubuntu 7.10 I could not find out any provision for changing the mode or channel in graphical Network.
I request to provide a step by step method for configuring my Ubuntu 7.10 wireless networking successfully.
with regards,
Old 11-02-2007, 02:54 PM   #2
Senior Member
Registered: Jan 2002
Location: Southern California
Distribution: Slackware
Posts: 1,876

Rep: Reputation: 49
Looks like the wireless card is working OK. Did you assign an IP address to the Ubuntu machine?
Old 11-04-2007, 12:02 PM   #3
LQ Newbie
Registered: Mar 2006
Posts: 9

Original Poster
Rep: Reputation: 0
wirelessnetworking in ubuntu 7.10

Yes. I have assigned I.P. adress. But there is no provision for setting adhoc option in ubuntu 7.10

Old 11-04-2007, 02:53 PM   #4
Senior Member
Registered: Jan 2002
Location: Southern California
Distribution: Slackware
Posts: 1,876

Rep: Reputation: 49
Based on the output of iwconfig, you're already in ad hoc mode. What do you mean, there's no provision for it? What's the output of ifconfig? Did you assign a gateway? Can you ping: ... the loopback? ... the XP box? ... the Ubuntu box from XP?


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Installed Ubuntu but can't figure out how to connect the wireless Darmananda Linux - Newbie 5 10-10-2007 11:51 AM
Ubuntu - Wireless Realtek Card - Mostly installed but can't connect to wep network ryanbelv Linux - Hardware 7 09-15-2007 05:02 PM
cannot connect to unsecured wireless network on edgy ubuntu ywemily Linux - Wireless Networking 0 03-27-2007 10:04 AM
Trying to wireless connect to internet. Just installed Ubuntu 6.10v fgrijalva Ubuntu 7 11-09-2006 10:37 PM
Has anyone used a Kodak camera dock successfully in Ubuntu? Chryssie718 Linux - Hardware 5 03-05-2006 10:49 AM

All times are GMT -5. The time now is 06:33 AM.

Main Menu
Write for LQ is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration