LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking > Linux - Wireless Networking
User Name
Password
Linux - Wireless Networking This forum is for the discussion of wireless networking in Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 06-09-2004, 02:16 AM   #1
lepricaun
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2004
Location: @ home
Distribution: Red Hat 9.0, slackware 9.1, FC2
Posts: 25

Rep: Reputation: 15
still can't get wireless card to work in RH9


hi all,

my previous thread is here.

i've followed the advise given in the howto, so i'll explain what i've done so far:

* first i've installed the correct driver with the ndiswrapper
* i've loaded ndiswrapper with "modprobe ndiswrapper"
* now i've set the right ESSID, network key, and mode with iwconfig:
- iwconfig wlan0 mode Managed
- iwconfig wlan0 key restricted <wep key>
- iwconfig wlan0 ESSID <my essid>
* now i fired up the device: ifconfig wlan0 up

all this worked fine, cause when i type ifconfig i can see my routers MAC, and i see the speed at 11mbit/s.

now for the howto that was advised:

* i've started network-config and added a new device
* selected wireless device and selected eth7 with a 3com driver
* gave my ESSID, wep key, channelnumber, mode, dhcp enabled etc.etc
* and completed the wizard.

now i've looked for the file "ifcfg-eth7" in various directories (/etc/sysconfig/networking/ ; /etc/sysconfig/network-scripts/devices/ ; etc/sysconfig/network-scripts/profiles/default ) and renamed this file to "ifcfg-wlan0" and changed the content of every file until they match my settings.


now when i start up network-config again, i see that the device eth7, is now called wlan0, but when i fire it up, i get an error.
after some checking i saw that the hardwaretab still thinks it is device eth7 and for the driver still 3com is selected.

so i think here is the problem, but i can't change the driver or hardware device, how should i solve this?

if i forgot something else, please let me know, cause it's been almost 2 weeks now and still haven't got the thing to work!!


b.t.w. also did a complete reinstall before the above actions last night again, so it is a completely fresh system..



any help is highly appreciated
 
Old 06-09-2004, 01:26 PM   #2
mcleodnine
Senior Member
 
Registered: May 2001
Location: Left Coast - Canada
Distribution: s l a c k w a r e
Posts: 2,731

Rep: Reputation: 45
Moved: This thread is more suitable in Linux - Wireless Networking and has been moved accordingly to help your thread/question get the exposure it deserves.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PCMCIA Wireless Card with RH9 sslinx Linux - Wireless Networking 2 11-29-2004 07:55 AM
wireless intel 2100 card with RH9 won't work.. lepricaun Linux - Software 2 06-06-2004 10:34 AM
Belkin Wireless card on RH9 deWin Linux - Wireless Networking 0 02-20-2004 11:10 AM
Built in Wireless no work on RH9 bshelton Red Hat 2 10-02-2003 11:21 AM
Problem with wireless card in rh9 jza Linux - Wireless Networking 2 07-30-2003 12:30 PM


All times are GMT -5. The time now is 12:24 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration