Visit the LQ Articles and Editorials section
Go Back > Forums > Linux Forums > Linux - Networking > Linux - Wireless Networking
User Name
Linux - Wireless Networking This forum is for the discussion of wireless networking in Linux.


  Search this Thread
Old 06-22-2005, 11:28 AM   #1
LQ Newbie
Registered: Jun 2005
Posts: 7

Rep: Reputation: Disabled
slackware 10.1 wlan

i am currently trying to setup a wireless lan with my slackware 10.1 installation. i believe everything is setup correctly, all the compatible ndiswrapper drivers installed. i can connect to my network, however i cannot connect to the internet. I can ping other computers on my network, and i can get an ip by typing ifconfig wlan0 up but thats all.
I think this will help

root@TheCupboard:~# ifconfig
lo Link encap:Local Loopback
inet addr: Mask:
RX packets:25 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:25 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:0
RX bytes:2548 (2.4 Kb) TX bytes:2548 (2.4 Kb)

wlan0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:09:5B:8F7:39
inet addr: Bcast: Mask:
RX packets:286 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:39 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:1000
RX bytes:40618 (39.6 Kb) TX bytes:8718 (8.5 Kb)
Interrupt:5 Memory:dfbde000-dfbdffff

root@TheCupboard:~# iwconfig
lo no wireless extensions.

wlan0 IEEE 802.11g ESSID:"TheCupboard"
Mode:Managed Frequency:2.462GHz Access Point: 00:09:5B:6A:03:02
Bit Rate:54Mb/s Tx-Power:0 dBm Sensitivity=0/3
RTS thr:2347 B Fragment thr:2312 B
Encryption keyff
Power Managementff
Link Quality:100/100 Signal level:-51 dBm Noise level:-256 dBm
Rx invalid nwid:0 Rx invalid crypt:0 Rx invalid frag:0
Tx excessive retries:0 Invalid misc:0 Missed beacon:0

I used the slackware netconfig in order to put my network details in, including my dns server, but it just doesnt seem to want to connect.
btw im using the netgear wg311v2, which i think is renowned for being hard to set up on linux.

thanks in advance
Old 06-22-2005, 04:52 PM   #2
Registered: Jan 2005
Location: Boston
Distribution: slackware
Posts: 502

Rep: Reputation: 30
It's worthwhile to check out the HCL page for this card:

It looks like v.2 certainly has some issues though
Old 06-23-2005, 12:44 PM   #3
LQ Newbie
Registered: Jun 2005
Posts: 7

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
i got it working (at last) - i only had to type one command which was route add default gw "my default gateway"

thanks anyway


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Slackware Wlan Configuration AmoSiS Linux - Wireless Networking 4 11-16-2005 07:03 AM
wlan and slackware 10 zyrtech Slackware 0 06-26-2004 01:29 PM
Newbie's slackware 9.0 and wlan problems mpapet Linux - Wireless Networking 1 11-19-2003 06:56 AM
WLAN in Slackware 9.1. Help! chump_ Linux - Wireless Networking 3 11-07-2003 04:16 PM
Slackware 9.1, WMP11, and wlan-ng Bladesonfire Linux - Wireless Networking 4 10-10-2003 12:10 PM

All times are GMT -5. The time now is 01:56 PM.

Main Menu
Write for LQ is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration