LinuxQuestions.org
Go Job Hunting at the LQ Job Marketplace
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking > Linux - Wireless Networking
User Name
Password
Linux - Wireless Networking This forum is for the discussion of wireless networking in Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 05-30-2010, 11:31 AM   #1
chetjordan2002
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2006
Location: Dunbar, WV
Distribution: Mint 9
Posts: 23

Rep: Reputation: 15
Running Mint 9 not able to see wlan0


I have done all I know to do (which I'll admit isn't much). Mint 9 came with ndiswrapper already installed so all i had to do was track down the .inf on my windows partition and bam, it was installed and detecting the hardware. Now my problem is when I use ifconfig and iwconfig I only show lo, eth0, and pan0, none of which I seem to be able to configure for wireless access. It seems like when I tried linux the very first time years ago, I was able to get the wireless running once it was showing wlan0. I can not figure, for the life of me, how to get that stupid wlan0 to show up. Linux gods of the internet, please hear my prayers and help me before I start cussing at my computer and threatening to throw it out the window.
 
Old 05-30-2010, 01:46 PM   #2
gold_leaf
Member
 
Registered: Sep 2009
Location: Salisbury, UK
Distribution: Peppermint OS
Posts: 64

Rep: Reputation: 20
It may be that you need to

Code:
sudo modprobe ndiswrapper
Do

Code:
lsmod | grep ndis
first, if it outputs a line then you don't need to and the bug is elsewhere, otherwise that modprobe command will load in ndiswrapper's module and your wireless device should be picked up. See mintWifi's documentation for full info.
 
Old 05-30-2010, 09:53 PM   #3
chetjordan2002
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2006
Location: Dunbar, WV
Distribution: Mint 9
Posts: 23

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Thank you for your help. I finally ended up going to the tutorials section and followed the instructions to get a broadcom card to work and now I'm up and running. Guess I should've done that first :-P
 
  


Reply

Tags
eth0, mint, networking, wireless, wlan0


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Virtualbox Running In Mint 9 Install Novatian Linux - Software 6 05-20-2010 03:59 PM
not sound on toshiba laptop running linux MINT kszabo Linux - Hardware 0 08-19-2009 02:06 PM
I am running mint 6 and having minor problems. darkknight85 Linux - Laptop and Netbook 1 05-21-2009 10:39 AM
Sound Problem on Older Computer Running Linux Mint j1nxy06 Linux - Newbie 0 02-22-2009 11:02 AM
Mandrake 9.2 can't get network running on eth0 or eth1 but can on wlan0 llindir Linux - Networking 2 03-20-2004 01:11 PM


All times are GMT -5. The time now is 04:27 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration