LinuxAnswers - the LQ Linux tutorial section.
Go Back > Forums > Linux Forums > Linux - Networking > Linux - Wireless Networking
User Name
Linux - Wireless Networking This forum is for the discussion of wireless networking in Linux.


  Search this Thread
Old 01-24-2004, 09:56 PM   #1
LQ Newbie
Registered: Aug 2003
Posts: 4

Rep: Reputation: 0
Problem leasing ip with ma101 wireless

I'm using a netgear ma101 with atml drivers and I can't seem to get an ip from my router. Using these cmds I've partially set it up

ifconfig eth1 free ip address on the router)
route add default gw

I've tried using dhclient eth1 but all that does is start:
DHCPDISCOVER on eth1 on along the lines of that) and its says it cant find anything.

I've tested it with ifconfig and woconfig to make sure it is recognized. I've also setup the channel and ssid.

(I can only access the router website(D-link 614+) by typing in in the address bar and loging in I can get to my router website, but as far as brwosing goes im getting nothing). I have DHCP enabled on my router. I'm using Slackware 9.1.

Last edited by ZeRo69er; 01-24-2004 at 09:58 PM.
Old 01-25-2004, 08:07 AM   #2
Registered: Nov 2003
Distribution: RH, Fedora, Debian, Knoppix
Posts: 436

Rep: Reputation: 31
dns problem?

can you ping
Old 01-25-2004, 08:33 AM   #3
Registered: Mar 2003
Location: Scotland
Distribution: Slackware, RedHat, Debian
Posts: 12,047

Rep: Reputation: 65
Moved to Wireless
Old 03-14-2004, 02:00 PM   #4
LQ Newbie
Registered: Mar 2004
Distribution: Suse 9.1 Pro, Suse 9.2 Pro, Yoper!
Posts: 11

Rep: Reputation: 0
Ok im pretty new to linux but i got it working. Here is my code
wlan0     Link encap:Ethernet  HWaddr 00:09:5B:10:3E:A2
          inet addr:  Bcast:  Mask:
          UP BROADCAST RUNNING  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:21 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000
          RX bytes:0 (0.0 b)  TX bytes:1579 (1.5 Kb)
wlan0     IEEE 802.11-DS  ESSID:"linksys"  Nickname:""
          Mode:Managed  Channel:6  Access Point: 00:0C:41:C0:95:7F
          Bit Rate:11Mb/s
          RTS thr=1536 B   Fragment thr=1536 B
          Encryption key:off
          Power Management:off
          Link Quality:0  Signal level:12  Noise level:0
          Rx invalid nwid:0  Rx invalid crypt:0  Rx invalid frag:0
          Tx excessive retries:0  Invalid misc:0   Missed beacon:0
Then you have to put in
if you still can't get online.

if someone wants to talk to me ill give any help that you want at


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Netgear Wireless USB Adapter MA101 Killswitch99 Mandriva 6 12-07-2006 01:18 AM
MA101 wireless USB, HWAddr is 00:00:00:00:00:00 fuzzy_umbra Linux - Wireless Networking 1 10-20-2005 11:12 AM
Wireless MR314 - MA101 Jefe78 Linux - Wireless Networking 1 09-27-2004 07:20 PM
help with wireless USB netgear ma101 card :( paulpbaker Linux - Wireless Networking 5 07-29-2004 01:04 PM
Wireless MA101 Driver Install Errors - (pls help) metsdada Linux - Newbie 1 01-04-2004 10:56 AM

All times are GMT -5. The time now is 03:55 PM.

Main Menu
Write for LQ is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration