Help answer threads with 0 replies.
Go Back > Forums > Linux Forums > Linux - Networking > Linux - Wireless Networking
User Name
Linux - Wireless Networking This forum is for the discussion of wireless networking in Linux.


  Search this Thread
Old 02-19-2006, 09:43 PM   #1
Registered: Dec 2003
Location: boise, idaho, us
Distribution: fedora core 5
Posts: 46

Rep: Reputation: 15
netgear ma311 wireless card will not talk to actiontec wired/wireless router

I installed my netgear ma311 with FC4 (kernel 2.6.11-1.1369_fc4) I am assuming it is being recognised as I go into network configuration wizard and it is listed as prizm 2.5 hardware which makes sense as this is the chipset used.

However when I go to activate the card I get these errors:
Error for wireless request "Set Bit Rate" (8B20) :
SET failed on device eth0:1 ; Invalid argument.

Determining IP information for eth0:1...SIOCSIFFLAGS: Cannot assign requested address
SIOCSIFFLAGS: Cannot assign requested address

I set mode to auto

under network name I enter actiontec as this is the modem used and I use the specified radio button

channel is 9 same as modem

transmit rate is auto

key is 0x0101010101

I have tried both auto and static ip addresses and I get the errors listed above.

There is also the issue of my wireless listed as eth0:1. Is this an issue? My onboard lan has been disabled in bios.

Where do I begin?

Old 02-04-2007, 01:17 PM   #2
Registered: Jan 2004
Posts: 214

Rep: Reputation: 30
I get the same message


I can see that you posted this a while ago.
did you ever find out what was wrong?

I'm getting the same message, and I'm tryint to figure it out.

let me know if you solved it

Old 02-10-2007, 06:52 PM   #3
Registered: Dec 2003
Location: boise, idaho, us
Distribution: fedora core 5
Posts: 46

Original Poster
Rep: Reputation: 15

I was never able to get my wirless card working. I bought the thing off ebay, so maybe it was never working or got damaged in shipping. I was able to get to the point of no errors.

It was a while back so I think in the operations mode drop down box I had to select every option until I was able to get the thing up with no errors. I think I needed to select Ad Hoc mode.

I no longer have a wireless card, so I can't go thru the set up to tell you exactly what I did.

Hope this helps.


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Netgear Wireless Card Ma311 Installation vap824 Linux - Wireless Networking 1 09-26-2004 01:30 AM
slackware 10.0 wireless Netgear MA311 Linksys router how to H2O-linux Linux - Wireless Networking 3 09-17-2004 05:07 PM
Okay, I really need help with the Netgear MA311 Wireless card. Echs Bochs Linux - Wireless Networking 1 01-27-2004 08:17 AM
Netgear MA311 Wireless Card - RH9 admanb Linux - Hardware 10 10-26-2003 03:08 PM
Netgear 2.4GHz Wireless Desktop Card Netgear MA311 Freaksta Linux - Hardware 8 05-27-2003 01:16 PM

All times are GMT -5. The time now is 05:29 AM.

Main Menu
Write for LQ is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration