LinuxQuestions.org
Register a domain and help support LQ
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking > Linux - Wireless Networking
User Name
Password
Linux - Wireless Networking This forum is for the discussion of wireless networking in Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 03-30-2006, 04:23 AM   #1
jb2006
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2005
Location: England
Distribution: Slackware 10.2
Posts: 12

Rep: Reputation: 0
more madwifi + atheros troubles DHCP!


well a few weeks back i posted a message on here because i had trouble with actually configuring madwifi + wpa_supplicant but now i have DHCP problems!

so i've set it all up, added the key to the wpa_supplicant.conf file, type "iwconfig ath0" and sure enough im happy with what outputs.

Quote:
ath0 IEEE 802.11g ESSID:"XXXXXX"
Mode:Managed Frequency:2.457 GHz Access Point: 00:11:50:39:AF:F6
Bit Rate:54 Mb/s Tx-Power:17 dBm Sensitivity=0/3
Retryff RTS thrff Fragment thrff
Encryption key:XXXX-XXXX-XXXX-XXXX-XXXX-XXXX-XXXX-XXXX Security mode:restricted
Power Managementff
Link Quality=61/94 Signal level=-34 dBm Noise level=-95 dBm
Rx invalid nwid:0 Rx invalid crypt:0 Rx invalid frag:0
Tx excessive retries:0 Invalid misc:0 Missed beacon:0


so yeah it appears to be working, so now i need to configure DHCP.
i typed: dhclient ath0
it said
Quote:
ath0: not found
so i typed: dhcpcd ath0 then dhclient ath0
and i got this:
Quote:
Listening on Socket/ath0
Sending on Socket/ath0
DHCPDISCOVER on ath0 to 255.255.255.255 port 67 interval 6
DHCPDISCOVER on ath0 to 255.255.255.255 port 67 interval 14
DHCPDISCOVER on ath0 to 255.255.255.255 port 67 interval 15
DHCPDISCOVER on ath0 to 255.255.255.255 port 67 interval 13
DHCPDISCOVER on ath0 to 255.255.255.255 port 67 interval 12
DHCPDISCOVER on ath0 to 255.255.255.255 port 67 interval 1
No DHCPOFFERS received.
No working leases in persistent database - sleeping.
whats up with that, is it something to do with my router.
My router is a Belkin Wireless-G Router 54-Mbps
 
Old 03-30-2006, 09:22 AM   #2
JunctaJuvant
Member
 
Registered: May 2003
Location: Wageningen, the Netherlands
Distribution: OS X
Posts: 488

Rep: Reputation: 31
AFAIK dhcpcd and dhclient are two different programs that do the same thing, so you only need to run one of them. Try executing "ifconfig" and if ath0 is not in the output, try "ifconfig ath0 up" and then try "dhclient ath0".
Hope that helps.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Atheros/madwifi on Suse OSS 10 novu5 Linux - Wireless Networking 11 05-20-2006 06:08 PM
atheros madwifi wpa_supplicant troubles jb2006 Slackware 3 03-27-2006 02:33 PM
Atheros/MadWifi pccard hack masoni Slackware 2 12-04-2005 07:28 PM
Need help with Madwifi/Atheros on Slack10.1 d4m Linux - Wireless Networking 1 06-26-2005 10:01 AM
Atheros AR5004G and madwifi/ndiswrapper biggjimmy7 Linux - Wireless Networking 1 05-03-2005 02:17 PM


All times are GMT -5. The time now is 06:57 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration