LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking > Linux - Wireless Networking
User Name
Password
Linux - Wireless Networking This forum is for the discussion of wireless networking in Linux.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 12-19-2007, 05:44 PM   #1
tnrooster
Member
 
Registered: Apr 2007
Location: bell buckle tn
Distribution: F13-F14
Posts: 88

Rep: Reputation: 15
F8 atheros 5212 -madwifi/ ndiswrapper do not work


Had it working for a short while on F7 then an update killed it. Never worked since.

Tried going to F8 as I read ath5k was suppose to support it but nothing. Madwifi nor ndiswrapper work either.

No problem to find the router but theres something running in the back ground thats calling for "master" mode vs the "managed" I'm calling for via iwconfig or the graphical way-guessing they're the same?

Asks for key over and over. Even though its been entered every time. Seems as if theres 2 cooks in th kitchen on this thing.

What can I do to see where my key is ending up or whats really reporting to the router? Or what keeps setting the device to master?
 
Old 12-20-2007, 01:12 AM   #2
tnrooster
Member
 
Registered: Apr 2007
Location: bell buckle tn
Distribution: F13-F14
Posts: 88

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Alright after a few more tries here I'm back to nowhere. Ubuntu 7.10 does the same thing.

Exactly the same thing. It repeatedly asks for the key.

Looking at the logs it seems to do fine all the way up to the first use of dhclient where its calls for "wmaster0:" then shows "unknown hardware address 801". After that it just sits there on dhcpdiscovery until it times out.

Anyone?
 
Old 12-21-2007, 04:40 PM   #3
tnrooster
Member
 
Registered: Apr 2007
Location: bell buckle tn
Distribution: F13-F14
Posts: 88

Original Poster
Rep: Reputation: 15
OK after more wasting time there seems to be more and more of the exact same question popping up from all the various distros.

No DHclient assignment. I have everything I need for connect but just never get ip assignment through ifup/down on the wireless. The iwconfig shows the access point. Shows 54mbs rate, the essid is right as is the key. Everything is good just never shows getting a dhcp offer.

The error on - dhclient;wmaster ;unknown hardware address 801
is the only thing I see but I dont know what it exactly means and googling it comes up with the same unanswered questions I have.
 
Old 12-21-2007, 06:56 PM   #4
pentode
Member
 
Registered: Dec 2005
Location: Oregon
Distribution: Debian Testing
Posts: 488

Rep: Reputation: 38
Can you connect with router security turned off?
 
Old 12-22-2007, 06:31 PM   #5
tnrooster
Member
 
Registered: Apr 2007
Location: bell buckle tn
Distribution: F13-F14
Posts: 88

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Cant turn security off on the router to find out. Or wont rather.

It doesn't seem to be as router problem as iwconfig shows the proper essid and encryption key as well as access point. Doesnt access point mean its getting feedback from the router ?


Does anyone know what the dhclient error (dhclient;wmaster ;unknown hardware address 801) pertains to? Is that a driver error? Or is that a dhclient error?

How can see where that, the dhclient error, is coming from or not going to?
 
Old 12-24-2007, 12:24 PM   #6
pentode
Member
 
Registered: Dec 2005
Location: Oregon
Distribution: Debian Testing
Posts: 488

Rep: Reputation: 38
You'll want to make sure that ndiswrapper and madwifi modules are not loaded at the same time. Madwifi is probably the best bet if it supports your chip set.

You could try setting a fixed IP address in your network interface config file and see if that will connect, just to try to narrow down the list of possible issues.

Is it possible that the router has additional security features enabled, such as MAC address filtering?

Can you post the output of iwconfig?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
madwifi/ndiswrapper on Atheros AR5004G biggjimmy7 Linux - Wireless Networking 7 01-05-2008 01:11 PM
Atheros wireless card on macBook - problems with madwifi and ndiswrapper sparrott Linux - Hardware 2 07-01-2007 05:01 AM
SMC PCI Wireless (Atheros 5212) Problem di_nino Linux - Wireless Networking 0 08-01-2005 08:43 AM
Atheros AR5004G and madwifi/ndiswrapper biggjimmy7 Linux - Wireless Networking 1 05-03-2005 03:17 PM
Problem with IRQ on W-Lan Atheros 5212 (madwifi) Subby Linux - Hardware 2 04-26-2005 02:19 PM


All times are GMT -5. The time now is 03:47 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration