LinuxQuestions.org
View the Most Wanted LQ Wiki articles.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking > Linux - Wireless Networking
User Name
Password
Linux - Wireless Networking This forum is for the discussion of wireless networking in Linux.

Notices

Reply
 
LinkBack Search this Thread
Old 02-03-2010, 06:14 AM   #1
akitta
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2010
Posts: 29

Rep: Reputation: 0
After re-booting my laptop my edimax-ew7711 device not working, using rt3070 driver


I installed a edimax ew-7711 device using rt3070 driver on ubuntu-9.10, my kernel is 2.6.31, it worked fine and was showing up under "iwconfig" as ra0, when i rebooted my computer it was not working i tried installing driver again but it's only showing up as wlan3 and not picking up any AP's, could someone please help me?
When i run backtrack cd and use iwconfig command it comes up as ra0....?
only trouble is my laptop screen is broke and when i use backtrack i can only see half the screen on the monitor and carnt change the resolution.

Last edited by akitta; 02-03-2010 at 07:41 AM.
 
Old 02-04-2010, 03:16 PM   #2
Mr-Bisquit
Member
 
Registered: Feb 2009
Distribution: FreeBSD, OpenBSD, NetBSD, Debian, Fedora
Posts: 770
Blog Entries: 52

Rep: Reputation: 68
If there is a monitor-peripheral out use it.
What's the output of iwconfig?
 
Old 02-05-2010, 04:53 PM   #3
akitta
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2010
Posts: 29

Original Poster
Rep: Reputation: 0
here is the iwconfig read out-wmaster0 no wireless extensions.

wlan0 IEEE 802.11bg ESSID:"O2wireless1B23A7"
Mode:Managed Frequency:2.427 GHz Access Point: 00:24:17:32:8F:09
Bit Rate=48 Mb/s Tx-Power=20 dBm
Retry long limit:7 RTS thrff Fragment thrff
Power Managementff
Link Quality=36/70 Signal level=-74 dBm Noise level=-70 dBm
Rx invalid nwid:0 Rx invalid crypt:0 Rx invalid frag:0
Tx excessive retries:0 Invalid misc:0 Missed beacon:0

wmaster1 no wireless extensions.

wlan3 IEEE 802.11bgn ESSID:""
Mode:Managed Frequency:2.412 GHz Access Point: Not-Associated
Tx-Power=19 dBm
Retry long limit:7 RTS thrff Fragment thrff
Power Managementn
Link Quality:0 Signal level:0 Noise level:0
Rx invalid nwid:0 Rx invalid crypt:0 Rx invalid frag:0
Tx excessive retries:0 Invalid misc:0 Missed beacon:0

jay@jay-laptop:~$

Under BT4 it comes up as ra0, wich is what it should be.
I'm going to google your suggestion for the monitor as i don't know what it is.
Thanks for helping, i was thinking of doing a fresh install of ubuntu.
 
Old 02-05-2010, 11:57 PM   #4
Mr-Bisquit
Member
 
Registered: Feb 2009
Distribution: FreeBSD, OpenBSD, NetBSD, Debian, Fedora
Posts: 770
Blog Entries: 52

Rep: Reputation: 68
Can you connect an external monitor to the laptop?
 
Old 02-10-2010, 12:35 PM   #5
akitta
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2010
Posts: 29

Original Poster
Rep: Reputation: 0
yes thats what im using at the moment, it's working for ubuntu and windows but under backtrack i can only see top half of the screen.

It's the edimax device thats troubling me most it's driver installed without errors then as soon as i re-booted laptop next day it was not recognised under iwconfig
 
Old 04-29-2010, 02:22 PM   #6
akitta
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2010
Posts: 29

Original Poster
Rep: Reputation: 0
if anyone else is having same problem all you need to do is blacklist the the other rt drivers ie- rt2870sta,rt2870usb,rt2x00, it loads more drivers than it needs and they conflict with each other, still carnt get backtrack to fit my monitor, even trying to change screen resolution from terminal but it doesnt work, i getting a new dell soon as this one is no good, itīs done itīs job thow ....
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
wireless Keyboard not working to select boot options (Grub boot loader) psrini_vasan Fedora 7 12-16-2009 05:45 PM
RT3070 installation issue gannggstaz Linux - Software 3 11-11-2009 07:50 PM
What do I do after installing RT3070 file? gannggstaz Linux - Wireless Networking 3 11-06-2009 11:17 AM
My SPI driver not working in u-boot. sunr2007 Linux - Embedded & Single-board computer 1 10-24-2009 07:17 AM
lmms - No audio-driver working - falling back to dummy-audio-driver GuySkarpz Linux - Software 3 01-20-2009 03:58 PM


All times are GMT -5. The time now is 04:02 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration