LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (/questions/)
-   Linux - Virtualization and Cloud (http://www.linuxquestions.org/questions/linux-virtualization-and-cloud-90/)
-   -   Virtualbox winxp virtual machine just can't access serial port (http://www.linuxquestions.org/questions/linux-virtualization-and-cloud-90/virtualbox-winxp-virtual-machine-just-cant-access-serial-port-767971/)

xmrkite 11-09-2009 01:18 PM

Virtualbox winxp virtual machine just can't access serial port
 
Hello, I just can't get my windows xp install running in a virtualbox to access the serial port. I have several programs that need to access my serial port and they each give the error that they can't open the port.

I've got it configured for direct pass-through (or whatever you call it).

My main computer is ubuntu 9.04 running the vm. Version of virtualbox is 3.0.6

Anyone have any ideas?

-Thanks

irishbitte 11-09-2009 02:57 PM

Take a look at this: http://techtooltip.wordpress.com/200...n-virtual-box/, this guy is doing the reverse of what you want, but I think so far as VB is concerned, it doesn't matter.

xmrkite 11-10-2009 11:38 AM

As far as setup goes, i am pretty confident i'm doing it properly. It just won't use the port.

I have no idea why? Any other ideas?

-Thanks for the help.

irishbitte 11-11-2009 06:46 PM

Is there a chance that the serial port service in windows is not running? Or even, can windows firewall block access? It may not be a problem with VB...

irishbitte 11-11-2009 06:51 PM

BTW, I'm not a programmer, so if what I just posted is crap, please ignore it. Just trying to think of reasons. Is it possible another program or service is using that port? For instance, a printer driver, USB, bluetooth, etc. Also, in the link in the first post, the poster refers to not using COM1, and he picked COM3 to test that he could open the port.

xmrkite 11-11-2009 10:52 PM

I'm pretty sure no port is being used in the windows virtual machine because i've done a new, fresh install of windows xp and have the exact same issue.

How could I check and see if the port is being used/blocked somehow by linux? Maybe it's my ubuntu install or virtualbox setup that is causing the issue.


All times are GMT -5. The time now is 02:31 AM.