LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Virtualization and Cloud
User Name
Password
Linux - Virtualization and Cloud This forum is for the discussion of all topics relating to Linux Virtualization and Linux Cloud platforms. Xen, KVM, OpenVZ, VirtualBox, VMware, Linux-VServer and all other Linux Virtualization platforms are welcome. OpenStack, CloudStack, ownCloud, Cloud Foundry, Eucalyptus, Nimbus, OpenNebula and all other Linux Cloud platforms are welcome. Note that questions relating solely to non-Linux OS's should be asked in the General forum.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 08-18-2010, 01:12 PM   #1
sfxpt
Member
 
Registered: Feb 2008
Distribution: Debian Testing
Posts: 99
Blog Entries: 3

Rep: Reputation: 16
Starting KVM with public bridge as normal user under Debian/Ubuntu


Hi,

I setup my KVM public bridge according to
https://help.ubuntu.com/community/KVM/Networking

But it doesn't say how I would start KVM with public bridge as normal
user. This is what I get:

Code:
 $ kvm -net nic -net tap . . . 
 could not configure /dev/net/tun: Operation not permitted
Starting the same command as root runs fine.

How do you manage to start KVM with public bridge as a normal user under Debian/Ubuntu?
 
Old 08-18-2010, 02:36 PM   #2
HasC
Member
 
Registered: Oct 2009
Location: South America - Paraguay
Distribution: Debian 5 - Slackware 13.1 - Arch - Some others linuxes/*BSDs through KVM and Xen
Posts: 329

Rep: Reputation: 55
probably your regular user doesn't have permissions to access the device /dev/net/tun
 
Old 08-18-2010, 10:14 PM   #3
sfxpt
Member
 
Registered: Feb 2008
Distribution: Debian Testing
Posts: 99
Blog Entries: 3

Original Poster
Rep: Reputation: 16
Quote:
Originally Posted by HasC View Post
probably your regular user doesn't have permissions to access the device /dev/net/tun
Code:
$ ls -Al /dev/net/tun
crw-rw-rw- 1 root kvm 10, 200 2010-08-15 00:16 /dev/net/tun
and I'm in kvm group.
 
Old 02-10-2011, 08:37 AM   #4
borisko
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2010
Distribution: slackware64-current
Posts: 8

Rep: Reputation: 0
Did you find the solution?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOLVED] Using KVM public bridge manually sfxpt Linux - Virtualization and Cloud 21 08-18-2010 09:31 AM
starting sshd by normal user chakka.lokesh Linux - Software 12 08-13-2009 01:21 AM
Trouble Starting X as Normal User BobTheSlackUser Linux From Scratch 6 11-06-2007 08:55 AM
Firefox not starting as a normal user fredgt Linux - Software 9 10-03-2004 10:27 AM
XScreensaver-demo not starting when normal user ibm5_25 Red Hat 0 11-17-2003 08:26 AM


All times are GMT -5. The time now is 07:28 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration