LinuxQuestions.org
View the Most Wanted LQ Wiki articles.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Virtualization and Cloud
User Name
Password
Linux - Virtualization and Cloud This forum is for the discussion of all topics relating to Linux Virtualization and Linux Cloud platforms. Xen, KVM, OpenVZ, VirtualBox, VMware, Linux-VServer and all other Linux Virtualization platforms are welcome. OpenStack, CloudStack, ownCloud, Cloud Foundry, Eucalyptus, Nimbus, OpenNebula and all other Linux Cloud platforms are welcome. Note that questions relating solely to non-Linux OS's should be asked in the General forum.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 12-31-2010, 04:46 AM   #1
dhamilton
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2010
Posts: 4

Rep: Reputation: 0
QEMU guest paused after starting on boot


Hello,

I'm fairly new to Linux so please bear with me. I've just finished setting up a Red Hat 6 physical machine 8..with an Ubuntu 8.04 LTS guest. I have configured the guest to "auto start", but when I restart the server, the guest comes back up paused and requires manual intervention to restart. There are no service start errors on boot.

This is a clean install with both physical and guest updated. Here is the XML config for the guest:

<domain type='kvm' id='1'>
<name>MailServer</name>
<uuid>a61dae75-1f5c-d536-718f-3c615d9b4868</uuid>
<memory>4194304</memory>
<currentMemory>4194304</currentMemory>
<vcpu>4</vcpu>
<os>
<type arch='x86_64' machine='rhel6.0.0'>hvm</type>
<boot dev='hd'/>
</os>
<features>
<acpi/>
<apic/>
<pae/>
</features>
<clock offset='utc'/>
<on_poweroff>destroy</on_poweroff>
<on_reboot>restart</on_reboot>
<on_crash>restart</on_crash>
<devices>
<emulator>/usr/libexec/qemu-kvm</emulator>
<disk type='file' device='disk'>
<driver name='qemu' type='raw' cache='none'/>
<source file='/home/MailServer/MailServer-1.img'/>
<target dev='hda' bus='ide'/>
<alias name='ide0-0-0'/>
<address type='drive' controller='0' bus='0' unit='0'/>
</disk>
<disk type='block' device='cdrom'>
<driver name='qemu' type='raw'/>
<target dev='hdc' bus='ide'/>
<readonly/>
<alias name='ide0-1-0'/>
<address type='drive' controller='0' bus='1' unit='0'/>
</disk>
<controller type='ide' index='0'>
<alias name='ide0'/>
<address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x01' function='0x1'/>
</controller>
<interface type='bridge'>
<mac address='52:54:00:cd:f9:9f'/>
<source bridge='br0'/>
<target dev='vnet0'/>
<model type='virtio'/>
<alias name='net0'/>
<address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x03' function='0x0'/>
</interface>
<serial type='pty'>
<source path='/dev/pts/1'/>
<target port='0'/>
<alias name='serial0'/>
</serial>
<console type='pty' tty='/dev/pts/1'>
<source path='/dev/pts/1'/>
<target port='0'/>
<alias name='serial0'/>
</console>
<input type='mouse' bus='ps2'/>
<graphics type='vnc' port='5900' autoport='yes'/>
<sound model='ac97'>
<alias name='sound0'/>
<address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x04' function='0x0'/>
</sound>
<video>
<model type='cirrus' vram='9216' heads='1'/>
<alias name='video0'/>
<address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x02' function='0x0'/>
</video>
<memballoon model='virtio'>
<alias name='balloon0'/>
<address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x05' function='0x0'/>
</memballoon>
</devices>
<seclabel type='dynamic' model='selinux'>
<label>system_u:system_r:svirt_t:s0:c211,c271</label>
<imagelabel>system_ubject_r:svirt_image_t:s0:c211,c271</imagelabel>
</seclabel>
</domain>

Any help would be most sincerely appreciated.
 
Old 01-01-2011, 11:43 PM   #2
dyasny
Member
 
Registered: Dec 2007
Location: Canada
Distribution: RHEL,Fedora
Posts: 844

Rep: Reputation: 91
http://libvirt.org/logging.html
http://fedoraproject.org/wiki/How_to...bvirt_problems

Check the log - it should show why the VM was paused.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOLVED] qemu ping guest os Squall90 Linux - Virtualization and Cloud 1 12-07-2010 08:31 AM
Share between Qemu-Kvm host and guest Alexvader General 1 06-13-2010 03:07 PM
Solaris 10 guest endless reboot under KVM/Qemu green_dood Linux - Software 6 12-13-2009 01:20 AM
persistent fs mounts between linux usb-boot and qemu guest on windows? stairwayoflight Linux - Software 0 01-11-2007 03:14 AM
sound in qemu guest os on debian? zero79 Debian 2 10-16-2005 06:42 PM


All times are GMT -5. The time now is 07:38 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration