LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (/questions/)
-   Linux - Virtualization and Cloud (http://www.linuxquestions.org/questions/linux-virtualization-and-cloud-90/)
-   -   kvm bridge on cent os question (http://www.linuxquestions.org/questions/linux-virtualization-and-cloud-90/kvm-bridge-on-cent-os-question-819816/)

riegersteve 07-14-2010 01:56 PM

kvm bridge on cent os question
 
host and guest both centos 5.5
network is 192.168.62.40
host is setup as follows


[root at cloud2 ~]# ifconfig
br0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:1A:64:12:10:D9
inet addr:192.168.62.199 Bcast:192.168.63.255 Mask:255.255.254.0
inet6 addr: fe80::21a:64ff:fe12:10d9/64 Scope:Link
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:1705488 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:1130086 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:0
RX bytes:1103112199 (1.0 GiB) TX bytes:2544941783 (2.3 GiB)

eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:1A:64:12:10:D9
inet6 addr: fe80::21a:64ff:fe12:10d9/64 Scope:Link
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:1714601 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:2243903 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:1000
RX bytes:1134903389 (1.0 GiB) TX bytes:2627513407 (2.4 GiB)
Interrupt:90 Memory:c8000000-c8012800

lo Link encap:Local Loopback
inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1
RX packets:10396 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:10396 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:0
RX bytes:8188566 (7.8 MiB) TX bytes:8188566 (7.8 MiB)

virbr0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:00:00:00:00:00
inet addr:192.168.62.1 Bcast:192.168.62.255 Mask:255.255.255.0
inet6 addr: fe80::200:ff:fe00:0/64 Scope:Link
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:222 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:0
RX bytes:0 (0.0 b) TX bytes:16218 (15.8 KiB)

vnet0 Link encap:Ethernet HWaddr 9A:B0:F1:FE:9F:1C
inet6 addr: fe80::98b0:f1ff:fefe:9f1c/64 Scope:Link
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:128 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:1504 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:500
RX bytes:18288 (17.8 KiB) TX bytes:105343 (102.8 KiB)

[root at cloud2 network-scripts]# cat ifcfg-eth0
# Broadcom Corporation NetXtreme II BCM5708 Gigabit Ethernet
DEVICE=eth0
#BOOTPROTO=static
#BROADCAST=192.168.63.255
#HWADDR=00:1A:64:12:10:D9
#IPADDR=192.168.62.22
#NETMASK=255.255.254.0
#NETWORK=192.168.62.0
ONBOOT=yes
BRIDGE=br0

[root at cloud2 network-scripts]# cat ifcfg-br0
# Broadcom Corporation NetXtreme II BCM5708 Gigabit Ethernet
TYPE=Bridge
DEVICE=br0
#BOOTPROTO=static
BROADCAST=192.168.63.255
#HWADDR=00:1A:64:12:10:D9
IPADDR=192.168.62.199
NETMASK=255.255.254.0
NETWORK=192.168.62.0
ONBOOT=yes

KVM image is as follows
[root at www ~]# cat /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-eth0
# Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL-8139/8139C/8139C+
DEVICE=eth0
BOOTPROTO=none
BROADCAST=192.168.63.255
HWADDR=54:52:00:04:00:1d
IPADDR=192.168.62.14
NETMASK=255.255.254.0
NETWORK=192.168.62.0
ONBOOT=yes
GATEWAY=192.168.62.40
TYPE=Ethernet


heres the config for the guest

<domain type='kvm' id='3'>
<name>www</name>
<uuid>cf0351ad-2df9-1f83-d668-3901543109ef</uuid>
<memory>1048576</memory>
<currentMemory>1048576</currentMemory>
<vcpu>1</vcpu>
<os>
<type arch='x86_64' machine='rhel5.4.0'>hvm</type>
<boot dev='hd'/>
</os>
<features>
<acpi/>
<apic/>
<pae/>
</features>
<clock offset='utc'/>
<on_poweroff>destroy</on_poweroff>
<on_reboot>restart</on_reboot>
<on_crash>restart</on_crash>
<devices>
<emulator>/usr/libexec/qemu-kvm</emulator>
<disk type='file' device='disk'>
<driver name='qemu' cache='none'/>
<source file='/cloud/disks/www.img'/>
<target dev='hda' bus='ide'/>
</disk>
<disk type='file' device='cdrom'>
<target dev='hdc' bus='ide'/>
<readonly/>
</disk>
<interface type='bridge'>
<mac address='54:52:00:04:00:1d'/>
<source bridge='br0'/>
<target dev='vnet0'/>
</interface>
<serial type='pty'>
<target port='0'/>
</serial>
<console type='pty'>
<target port='0'/>
</console>
<input type='mouse' bus='ps2'/>
<graphics type='vnc' port='5900' autoport='yes' keymap='en-us'/>
</devices>
</domain>


i can access the kvm image from other hosts on the network ,
but the kvm image can not access anything except for the gateway

what am i doing wrong here

thanx

dyasny 07-14-2010 02:43 PM

Any security config on the switch?


All times are GMT -5. The time now is 08:09 PM.