LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 01-12-2006, 12:36 AM   #1
schlough
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2003
Distribution: FC4
Posts: 4

Rep: Reputation: 0
yum install kino - Missing Dependency: libavutil.so


I upgraded an FC3 install with FC4 this week. I had kino running on the previous install.

I've successfully run yum update, but I had to put "--exclude ffmpeg* " in order for the update to complete.

This is what I get when I run
# yum install kino
Setting up Install Process
Setting up repositories
not using ftp, http[s], or file for repos, skipping - gpgcheck=1
Reading repository metadata in from local files
Parsing package install arguments
Resolving Dependencies
--> Populating transaction set with selected packages. Please wait.
---> Package kino.i386 0:0.8.0-1.2.fc4.rf set to be updated
--> Running transaction check
--> Processing Dependency: libavutil.so for package: kino
--> Finished Dependency Resolution
Error: Missing Dependency: libavutil.so is needed by package kino

I don't know where to begin to try to resolve this dependency.

Any help resolving this would be greatly appreciated.

Thanks in advance.
 
Old 01-12-2006, 04:59 PM   #2
bosewicht
Senior Member
 
Registered: Aug 2003
Location: Honolulu, HI
Distribution: Arch
Posts: 1,380

Rep: Reputation: 47
libavutil is with ffmpeg i believe. you will need to install it.
 
Old 01-12-2006, 05:33 PM   #3
schlough
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2003
Distribution: FC4
Posts: 4

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Thanks for your reply. The reason I put the --exclude ffmpeg part on the installation is that without this exclusion, I got an error complaining about libpostproc.so. I'll look into this a bit more.

Any idea why the ffmpeg is not installed by yum automatically because of the dependency?

What do you recommend I try next?

Are you able to install kino successfully? If so, what are repo file are you using?

Thanks in advance for your help.
 
Old 01-12-2006, 05:41 PM   #4
bosewicht
Senior Member
 
Registered: Aug 2003
Location: Honolulu, HI
Distribution: Arch
Posts: 1,380

Rep: Reputation: 47
i have kino installed. I don't use FC though. I think the requirements are:

libavc1394
libdv
mjpegtools
ffmpeg
libgnomeui
libsamplerate
libglade

Last edited by bosewicht; 01-12-2006 at 07:09 PM.
 
Old 01-12-2006, 06:49 PM   #5
spooon
Senior Member
 
Registered: Aug 2005
Posts: 1,755

Rep: Reputation: 48
So I see that you are using the Dag/Dries repo for the "kino" package (the "rf" tag). That package depends on the "ffmpeg" package from Freshrpms. So you should make sure you have the Freshrpms repo enabled and stuff.
 
Old 01-13-2006, 09:07 PM   #6
schlough
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2003
Distribution: FC4
Posts: 4

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I looked into the ffmpeg thing a bit more. I found that the version I currently have installed is from a FC3 install that was last updated in February 2005. So I downloaded the ffmpeg and ffmpeg-libpostproc rpm files...

When I tried to manually update I got this message:
Quote:
rpm -Uvh *.i386.rpm Preparing... ########################################### [100%]
package ffmpeg-0.4.9-0.20041110.3.1.fc3.rf (which is newer than ffmpeg-0.4.9-0.3.20051207.2.fc4) is already installed
I doubt this is an older version.. Could this be the cause of my dependency troubles? What do you recommend? I'm hesitant to do a "force" install. Should I be?

Thanks in advance.

Last edited by schlough; 01-13-2006 at 09:09 PM.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
kino and missing libraw1394 GTBlackwell Linux - Software 1 12-28-2005 11:34 PM
yum missing dependencY puppet Linux - Software 6 10-26-2005 10:20 AM
Yum dependency problem lucifer623 Fedora 4 10-09-2005 01:51 PM
Missing Dependencies during Yum Install? keysorsoze Fedora 4 01-17-2005 12:01 AM
"mawk" dependency missing in CD install lilsirecho Arch 8 10-26-2003 11:14 AM


All times are GMT -5. The time now is 07:26 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration