LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Linux Power User Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 10-05-2003, 05:05 PM   #1
g452
Member
 
Registered: May 2003
Location: tswane
Distribution: Slackware 9.1
Posts: 113

Rep: Reputation: 15
Angry XINE - Sound problems


can anyone please help me out on this one ...

i use xine cause so far it is the only media player that is actually worth having ... never could get mplayer to work or install ... anyhow ... i once got xine to work perfectly but that isn't the case anymore ...

sv452@sv452:~$ xine
This is xine (X11 gui) - a free video player v0.9.22.
(c) 2000-2003 The xine Team.
Built with xine library 1.0.0 (1-rc0a)
Found xine library version: 1.0.0 (1-rc0a).
XServer Vendor: The XFree86 Project, Inc. Release: 40300000,
Protocol Version: 11, Revision: 0,
Available Screen(s): 1, using 0
Depth: 24.
XShmQueryVersion: 1.1.
-[ xiTK version 0.10.5 [XMB]]-
-[ xiTK will use XShm ]-
-[ WM type: (EWMH) KWIN {KWin} ]-
Display is not using Xinerama.
main: probing <aadxr3> video output plugin
load_plugins: failed to load video output plugin <aadxr3>
main: probing <dxr3> video output plugin
load_plugins: failed to load video output plugin <dxr3>
main: probing <xv> video output plugin
main: probing <oss> audio output plugin
audio_oss_out: opening audio device /dev/dsp failed:
Device or resource busy
load_plugins: failed to load audio output plugin <oss>
main: probing <esd> audio output plugin
audio_esd_out: connecting to esd server...
/dev/dsp: Device or resource busy
audio_esd_out: can't connect to <default> ESD server: Connection refused
load_plugins: failed to load audio output plugin <esd>
main: skipping <none> audio output plugin from auto-probe
main: audio driver probing failed => no audio output
xine_interface: unknown param 10
xine_interface: unknown param 10
xine_interface: unknown param 10
xine_interface: unknown param 10
vo_scale: invalid ratio, using 4:3
vo_scale: unknown aspect ratio (0) in stream => using 4:3


i use arts for sound and not oss ...

thanx

 
Old 10-05-2003, 06:28 PM   #2
megaspaz
Senior Member
 
Registered: Nov 2002
Location: Silly Con Valley
Distribution: Red Hat 7.3, Red Hat 9.0
Posts: 2,054

Rep: Reputation: 46
try using the command:

xine -A arts

from man xine:

Quote:
-A, --audio-driver <drv>
Select audio driver. Check out xine --help for a
list of available audio output plugins on your sys-
tem. This selection is stored automatically in your
~/.xine/config so you'll have to specify the audio
driver only once.
 
Old 10-05-2003, 06:34 PM   #3
g452
Member
 
Registered: May 2003
Location: tswane
Distribution: Slackware 9.1
Posts: 113

Original Poster
Rep: Reputation: 15
i did ... i get nothing ...
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Xine and Sound Problems BarfBag SUSE / openSUSE 3 08-27-2005 09:45 AM
No sound with Xine vavoem Linux - Software 3 08-29-2004 04:32 AM
xine - no sound adhara Linux - Software 3 05-18-2004 12:16 PM
Newbie - Sound Problems with Xine sergeantroach Linux - Software 15 08-26-2003 01:25 PM
sound with xine pielud Linux - Software 6 03-14-2002 06:21 PM


All times are GMT -5. The time now is 09:16 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration