LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 07-23-2003, 10:30 PM   #1
mystictoaster
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2003
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
Angry Xine problem on ATI card: "All available video drivers failed"


Hi, I'm trying to run xine (under Mandrake 9.1 using Xfree 4.3)
and thought I had my ATI All-in-Wonder Pro (8 MB) card's drivers installed (the ati.2 drivers from GATOS), but when I try to run Xine the graphical interface comes up for a second and then shuts down, leaving me with this message in the console:

Quote:
This is xine (X11 gui) - a free video player v0.9.18
(c) 2000-2003 by G. Bartsch and the xine project team.
Built with xine library 1.0.0 (1-beta4)
Found xine library version: 1.0.0 (1-beta12).
XServer Vendor: Mandrake Linux (XFree86 4.3, patch level 5mdk). Release: 40300000,
Protocol Version: 11, Revision: 0,
Available Screen(s): 1, using 0
Depth: 24.
-[ xiTK version 0.10.1 ]-
-[ WM type: (GnomeCompliant) (EWMH) Metacity {Metacity} ]-
Display is not using Xinerama.
Benchmarking memcpy methods (smaller is better):
glibc memcpy() : 480188730
linux kernel memcpy() : 490364886
MMX optimized memcpy() : 488993281
MMXEXT optimized memcpy() : 267808616
SSE optimized memcpy() : 264013913
main: all available video drivers failed.
Is there anybody out there familiar with this problem? I've been searching for quite a while and can't come up with much. Any suggestions?
 
Old 07-23-2003, 10:42 PM   #2
arax_luminarium
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2003
Posts: 16

Rep: Reputation: 0
As I don't know much about Xine.. but I did see in your message
what you need to try to work out why it was not loaded....
have a good read up on why ==> Display is not using Xinerama.

cheers
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Weird! ATI Drivers work only after logout, followed by "startx" in prompt pitchaxistheory Mandriva 1 10-14-2004 05:51 PM
xine all video drivers failed Ritchie00 Linux - Software 2 08-11-2004 10:22 AM
"Invalid module format" when I try to install my ATI drivers freddurgan Linux - Newbie 2 05-21-2004 10:49 PM
Xine - main: all available video drivers failed jgold03 Linux - Software 0 05-14-2004 02:32 PM
xine gives all available video drivers failed. nilantha Linux - Software 1 03-28-2003 01:51 PM


All times are GMT -5. The time now is 12:24 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration