LinuxQuestions.org
LinuxAnswers - the LQ Linux tutorial section.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 08-21-2003, 11:26 PM   #1
JesusCow
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2001
Location: Austin, TX
Distribution: Shrike
Posts: 14

Rep: Reputation: 0
xine framerate


no matter what type of video file i play using Xine i get ~2-3 fps

the sound is fine

anyone have ideas on how to fix the framerate!?

btw: i've tried mplayer but when i try to install the rpm it says i need the common, so when i try to install that rpm it says it needs mplayer

rh9

thanks



edit: ok, finally got mplayer to work installing from the source

Last edited by JesusCow; 08-22-2003 at 12:41 AM.
 
Old 08-22-2003, 02:34 AM   #2
salparadise
Senior Member
 
Registered: Nov 2002
Location: Birmingham UK
Distribution: Freeslack
Posts: 1,713

Rep: Reputation: 106Reputation: 106
have you got dma enabled ?

hdparm -d1 /dev/hdX

where X is the appropriate cd









ps

your username sucks
 
Old 08-22-2003, 02:59 AM   #3
exodist
Senior Member
 
Registered: Aug 2003
Location: Portland, Oregon
Distribution: Gentoo
Posts: 1,372

Rep: Reputation: 46
I am a little offended by your name, but oh well whatever. and here is a thing to check:

first off with mplayer you want to compile from source, trust me here

second you might be playing to a renderer that is bad, try
xine -V Xv or Xv or xv whatever it is, or XShm or any other one that is listed in "man xine" see if any work fast.
 
Old 08-22-2003, 01:09 PM   #4
JesusCow
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2001
Location: Austin, TX
Distribution: Shrike
Posts: 14

Original Poster
Rep: Reputation: 0
i wasn't asking what you thought about my username


edit: yes, i've enabled dma on all my drives.

i've thrown out Xine in favor of mplayer

Last edited by JesusCow; 08-22-2003 at 01:12 PM.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
UT 2004 and ATI framerate proudclod Linux - Games 17 05-31-2004 02:50 PM
Slow framerate in 3d i286 Linux - Games 10 01-11-2004 01:04 PM
Framerate Issue Bigun Linux - General 2 09-21-2003 09:39 AM
low glxgears framerate fruibat_2000 Linux - Hardware 0 08-20-2003 09:08 AM
Gears framerate RecoilUK Linux - General 1 08-30-2001 01:31 AM


All times are GMT -5. The time now is 08:38 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration