LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 08-17-2002, 03:17 PM   #1
rlculver
Member
 
Registered: Mar 2002
Location: Kent, United Kingdom
Posts: 56

Rep: Reputation: 15
Xine errors on Make install?


Hi all,

I get thisd error when I do 'Make Install'

video_out_opengl.c:78: GL/glu.h: No such file or directory
video_out_opengl.c: In function `opengl_update_frame_format':
video_out_opengl.c:346: warning: passing arg 3 of `xine_xmalloc_aligned' from incompatible pointer type
video_out_opengl.c:348: warning: passing arg 3 of `xine_xmalloc_aligned' from incompatible pointer type
video_out_opengl.c:350: warning: passing arg 3 of `xine_xmalloc_aligned' from incompatible pointer type
video_out_opengl.c:355: warning: passing arg 3 of `xine_xmalloc_aligned' from incompatible pointer type
video_out_opengl.c: In function `opengl_render_image':
video_out_opengl.c:666: warning: unused variable `i'
make[3]: *** [video_out_opengl.lo] Error 1
make[3]: Leaving directory `/home/rlculver/Desktop/xine/xine-lib-0.9.13/src/video_out'
make[2]: *** [install-recursive] Error 1
make[2]: Leaving directory `/home/rlculver/Desktop/xine/xine-lib-0.9.13/src/video_out'
make[1]: *** [install-recursive] Error 1
make[1]: Leaving directory `/home/rlculver/Desktop/xine/xine-lib-0.9.13/src'
make: *** [install-recursive] Error 1


Any ideas on how to correct this?

Thanks
 
Old 08-17-2002, 03:20 PM   #2
neo77777
LQ Addict
 
Registered: Dec 2001
Location: Brooklyn, NY
Distribution: *NIX
Posts: 3,704

Rep: Reputation: 56
What video card do you have?
Also, if your card doesn't provide openGL support check
./configure --help
you might be able to disable opengl output.
 
Old 08-17-2002, 03:27 PM   #3
rlculver
Member
 
Registered: Mar 2002
Location: Kent, United Kingdom
Posts: 56

Original Poster
Rep: Reputation: 15
cheers - I have a Geforce 4 Ti200 - I have installed the last drivers and necessary nvidia and load glx in X config.

any ideas m8?
 
Old 08-17-2002, 03:33 PM   #4
neo77777
LQ Addict
 
Registered: Dec 2001
Location: Brooklyn, NY
Distribution: *NIX
Posts: 3,704

Rep: Reputation: 56
hmm, is there
/usr/include/lib/GL directory on your system?
While you're looking for it let me find what package/libs are needed to install it.
 
Old 08-17-2002, 03:40 PM   #5
rlculver
Member
 
Registered: Mar 2002
Location: Kent, United Kingdom
Posts: 56

Original Poster
Rep: Reputation: 15
cheers for the help.

I have a /usr/include/GL directory.........

but no GLU.h file ???

Just doing a search......
 
Old 08-17-2002, 03:48 PM   #6
neo77777
LQ Addict
 
Registered: Dec 2001
Location: Brooklyn, NY
Distribution: *NIX
Posts: 3,704

Rep: Reputation: 56
What's your distro? The headers that are missing are part of Mesalib found at http://sourceforge.net/project/showf...lease_id=96727
if you prefer rpms, then go over to http://rpmfind.net/linux/rpm2html/search.php?query=Mesa
grab the source rpm b/c headers for /usr/include/GL are a part of the Mesa-devel rpm package.

Last edited by neo77777; 08-17-2002 at 03:50 PM.
 
Old 08-17-2002, 03:50 PM   #7
rlculver
Member
 
Registered: Mar 2002
Location: Kent, United Kingdom
Posts: 56

Original Poster
Rep: Reputation: 15
cheers - I will get the RPM

Which RPM for Suse ???

I am using Suse 8.0

Last edited by rlculver; 08-17-2002 at 03:51 PM.
 
Old 08-17-2002, 04:02 PM   #8
neo77777
LQ Addict
 
Registered: Dec 2001
Location: Brooklyn, NY
Distribution: *NIX
Posts: 3,704

Rep: Reputation: 56
you can get the ones for RH or ASP they should work http://rpmfind.net//linux/RPM/ASP/so...4.2-7.src.html
 
Old 08-17-2002, 04:10 PM   #9
rlculver
Member
 
Registered: Mar 2002
Location: Kent, United Kingdom
Posts: 56

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Okies

I have installed the RPM - but still getting the same error
 
Old 08-17-2002, 04:13 PM   #10
neo77777
LQ Addict
 
Registered: Dec 2001
Location: Brooklyn, NY
Distribution: *NIX
Posts: 3,704

Rep: Reputation: 56
are the files there? /usr/include/GL/glu.h and others ?
did you do make distclean in xine directory and then started over with ./configure step first?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
make install errors in vsftpd swatward Linux - Software 4 09-20-2005 10:47 PM
'Make install' errors lazwaz Red Hat 2 05-21-2005 06:03 PM
Chap 5 Binutils make LDFLAGS & make install errors shotokan Linux From Scratch 5 04-10-2005 04:01 AM
Xine make errors natedogver31 Linux - Software 1 04-04-2004 11:05 AM
make install errors on kernel harrycrumb11 Linux - General 5 10-06-2003 09:31 PM


All times are GMT -5. The time now is 03:19 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration