LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 05-18-2001, 12:42 AM   #1
newguy2001
LQ Newbie
 
Registered: May 2001
Posts: 6

Rep: Reputation: 0
Exclamation


System locks up on "Initializing Periperhals" on the first boot. When the system is powerd down and restarted there is no problem. After I shutdown the system, and restart the system and execute startx for the first time the system hangs/freezes (no key`b access or mouse movement). I then have to shutdown the system with the power button, and restart the system. Then after all file checking is done (because the drives were not unmounted), I log in and execute startx and it loads up, and doesn`t lockup on the initializing periperhals. I have to do this everytime I first startup the system, or after a restart.

Note: I don't think its any IRQ conflict? I disabled the unused COMs in the system BIOS and it seems to have changed the system. Now when I launch startx, it slowly goes through each initialization steps and it takes over 2-3 minutes. Then when it finishes, I am left with a empty background. I un-did what I changed but I can' seem to get the system to load X-windows any more.

Please HELP!!!
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
'RT netlink socket initialing problem' menaka Linux - Hardware 3 02-22-2005 04:35 AM
Help configuring XFree86 on YDL 2.3 (black screen & failed XFree86 -configure) EnVoy Linux - General 1 11-24-2003 05:32 PM
XFree86 4.3 on woody, can't run XFree86 -Config mtr Debian 6 08-15-2003 01:50 PM
usb mouse not initialing in X dukeith Linux - Hardware 0 07-31-2003 06:29 PM
Will ATI Radeon 8500 XFree86 4.2 driver work with Xfree86 4.3? Stevetgn Linux - Hardware 1 06-24-2003 07:16 PM


All times are GMT -5. The time now is 12:06 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration