LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 07-25-2003, 07:32 AM   #1
jeanvalery
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2003
Location: france
Distribution: mandrake 9.1, knoppix
Posts: 4

Rep: Reputation: 0
XFree and ATI Mach64


hi i've got a mandrake 9.1 and an ATI Mach 64. XFree was installed without 3D acceleration so I installed XF86Mach64 to add support for the graphic card. now I've got a binary called XFree86_M64 and an other called XFree86(the original one). XFree86_M64 launches the XServer but no desktop environment. I guess i should change some things so that i can run startx and it launches the XServer with XFree86_M64 and then my KDE (as it does with XFree86)
thanx for your help
jeanvalery.
 
Old 07-25-2003, 01:41 PM   #2
Merlin53
Member
 
Registered: May 2003
Location: Dayton, Ohio
Distribution: Redhat/IRIX/Windows
Posts: 35

Rep: Reputation: 15
1) Edit your /etc/inittab file and change the line with "id:5:initdefault:". Change the 5 to 3 so you have to type the "startx" command.
2) when you type startx you can specify a log level to increase the verbosity of the messages. I think the default is "5". Above that you get more info. Try something like:
startx -- -verbose 6 -loglevel 6 (you need the -- )
The verbose output goes to your screen, loglevel to the logfile.
3) Check the log, I think it's /var/log/XFree86.?.log

You need to verify what file is being used as the XF86Config file, and then mod the settings for your driver.

Good Luck,
Merlin53
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FC4 ATI Mach64 Startx Freezes nupe494 Linux - Hardware 2 09-05-2005 10:55 AM
ATI Mach64 openGL? whishkah Linux - Hardware 1 08-13-2004 03:11 AM
Problem with TV-Out of ATI mach64 (atitvout) intens Linux - Hardware 0 06-18-2004 08:40 AM
ATI MACH64 and Mandrake ryedunn Linux - Hardware 2 03-03-2004 12:21 PM
installing ATI mach64 3d rage IIC Kent Emia Linux - Newbie 0 08-13-2003 10:53 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software

All times are GMT -5. The time now is 12:02 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration