LinuxQuestions.org
Did you know LQ has a Linux Hardware Compatibility List?
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 11-20-2011, 07:57 PM   #1
amac26629
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2009
Posts: 5

Rep: Reputation: 0
Question Xfce graphics not working on new Arch install


Hello,

I installed Arch Linux (64-bit) on my Sony Vaio and am now having problems getting Xfce's graphics to work. I can run 'startx' fine and see xclock, so I don't think it's a problem with my graphics drivers (xf86-video-intel). However, if I run 'startxfce4', a background image with "XFCE" on it briefly flickers before the screen goes to black and shows a small segment of a window or a toolbar. I can move my mouse around, but nothing else happens. I can return to text-only Arch if I kill X with "CTRL+ALT+BACKSPACE".

I installed Arch according to https://wiki.archlinux.org/index.php/Beginners%27_Guide , and installed Xfce according to https://wiki.archlinux.org/index.php/Xfce .

I'd appreciate any help getting Xfce working. Thanks.
 
Old 11-21-2011, 12:48 PM   #2
TobiSGD
Moderator
 
Registered: Dec 2009
Location: Hanover, Germany
Distribution: Main: Gentoo Others: What fits the task
Posts: 15,592
Blog Entries: 2

Rep: Reputation: 4047Reputation: 4047Reputation: 4047Reputation: 4047Reputation: 4047Reputation: 4047Reputation: 4047Reputation: 4047Reputation: 4047Reputation: 4047Reputation: 4047
Do you get any error-messages on the commandline you started XFCE from?
 
Old 11-21-2011, 09:39 PM   #3
amac26629
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2009
Posts: 5

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Hi TobiSGD, here's what is printed to the console after running 'startxfce4':

Code:
X.Org X Server 1.11.2
Release Date: 2011-11-04
X Protocol Version 11, Revision 0
Build Operating System: Linux 3.1.1-1-ARCH x86_64 
Current Operating System: Linux archbox 3.0-ARCH #1 SMP PREEMPT Wed Aug 17 21:55:57 CEST 2011 x86_64
Kernel command line: root=/dev/disk/by-uuid/1dc23aff-673d-4498-ab3d-85278492e87b ro
Build Date: 16 November 2011  11:24:04AM
 
Current version of pixman: 0.24.0
	Before reporting problems, check http://wiki.x.org
	to make sure that you have the latest version.
Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
	(++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
	(WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
(==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Mon Nov 21 19:13:17 2011
(==) Using config directory: "/etc/X11/xorg.conf.d"
(EE) Failed to load module "vesa" (module does not exist, 0)
(EE) Failed to load module "fbdev" (module does not exist, 0)
xfce4-tips: symbol lookup error: /usr/lib/libgtk-x11-2.0.so.0: undefined symbol: g_datalist_get_data

(xfce4-settings-helper:1317): xfce4-settings-helper-WARNING **: Failed to get the _NET_NUMBER_OF_DESKTOPS property.
xfdesktop: symbol lookup error: /usr/lib/libgtk-x11-2.0.so.0: undefined symbol: g_datalist_get_data
xfdesktop: symbol lookup error: /usr/lib/libgtk-x11-2.0.so.0: undefined symbol: g_datalist_get_data
xfdesktop: symbol lookup error: /usr/lib/libgtk-x11-2.0.so.0: undefined symbol: g_datalist_get_data
xfdesktop: symbol lookup error: /usr/lib/libgtk-x11-2.0.so.0: undefined symbol: g_datalist_get_data
xfdesktop: symbol lookup error: /usr/lib/libgtk-x11-2.0.so.0: undefined symbol: g_datalist_get_data
xfdesktop: symbol lookup error: /usr/lib/libgtk-x11-2.0.so.0: undefined symbol: g_datalist_get_data
xfce4-session: Fatal IO error 11 (Resource temporarily unavailable) on X server :0.
xfwm4: Fatal IO error 11 (Resource temporarily unavailable) on X server :0.0.
xfsettingsd: Fatal IO error 11 (Resource temporarily unavailable) on X server :0.

(xfce4-settings-helper:1317): libxfce4ui-WARNING **: ICE I/O Error

(xfce4-settings-helper:1317): libxfce4ui-WARNING **: Disconnected from session manager.
xinit: connection to X server lost

waiting for X server to shut down Server terminated successfully (0). Closing log file.
The "Fatal IO error 11 (Resource temporarily unavailable) on X server :0" part doesn't sound good. Here's the rather long info of /var/log/Xorg.0.log corresponding to a single attempt at running 'startxfce' starting from a blank log file:

Code:
[   483.353] 
X.Org X Server 1.11.2
Release Date: 2011-11-04
[   483.356] X Protocol Version 11, Revision 0
[   483.357] Build Operating System: Linux 3.1.1-1-ARCH x86_64 
[   483.359] Current Operating System: Linux archbox 3.0-ARCH #1 SMP PREEMPT Wed Aug 17 21:55:57 CEST 2011 x86_64
[   483.360] Kernel command line: root=/dev/disk/by-uuid/1dc23aff-673d-4498-ab3d-85278492e87b ro
[   483.361] Build Date: 16 November 2011  11:24:04AM
[   483.362]  
[   483.363] Current version of pixman: 0.24.0
[   483.365] 	Before reporting problems, check http://wiki.x.org
	to make sure that you have the latest version.
[   483.367] Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
	(++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
	(WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
[   483.371] (==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Mon Nov 21 19:01:17 2011
[   483.373] (==) Using config directory: "/etc/X11/xorg.conf.d"
[   483.374] (==) No Layout section.  Using the first Screen section.
[   483.374] (==) No screen section available. Using defaults.
[   483.374] (**) |-->Screen "Default Screen Section" (0)
[   483.374] (**) |   |-->Monitor "<default monitor>"
[   483.374] (==) No monitor specified for screen "Default Screen Section".
	Using a default monitor configuration.
[   483.374] (==) Automatically adding devices
[   483.374] (==) Automatically enabling devices
[   483.374] (WW) The directory "/usr/share/fonts/OTF/" does not exist.
[   483.374] 	Entry deleted from font path.
[   483.374] (WW) The directory "/usr/share/fonts/Type1/" does not exist.
[   483.374] 	Entry deleted from font path.
[   483.374] (WW) `fonts.dir' not found (or not valid) in "/usr/share/fonts/100dpi/".
[   483.374] 	Entry deleted from font path.
[   483.374] 	(Run 'mkfontdir' on "/usr/share/fonts/100dpi/").
[   483.374] (WW) `fonts.dir' not found (or not valid) in "/usr/share/fonts/75dpi/".
[   483.374] 	Entry deleted from font path.
[   483.374] 	(Run 'mkfontdir' on "/usr/share/fonts/75dpi/").
[   483.374] (==) FontPath set to:
	/usr/share/fonts/misc/,
	/usr/share/fonts/TTF/
[   483.374] (==) ModulePath set to "/usr/lib/xorg/modules"
[   483.374] (II) The server relies on udev to provide the list of input devices.
	If no devices become available, reconfigure udev or disable AutoAddDevices.
[   483.374] (II) Loader magic: 0x7ccae0
[   483.374] (II) Module ABI versions:
[   483.374] 	X.Org ANSI C Emulation: 0.4
[   483.374] 	X.Org Video Driver: 11.0
[   483.374] 	X.Org XInput driver : 13.0
[   483.374] 	X.Org Server Extension : 6.0
[   483.375] (--) PCI:*(0:0:2:0) 8086:2a02:104d:9015 rev 12, Mem @ 0xfc000000/1048576, 0xd0000000/268435456, I/O @ 0x00001800/8
[   483.375] (--) PCI: (0:0:2:1) 8086:2a03:104d:9015 rev 12, Mem @ 0xfc100000/1048576
[   483.375] (WW) Open ACPI failed (/var/run/acpid.socket) (No such file or directory)
[   483.375] (II) LoadModule: "extmod"
[   483.376] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libextmod.so
[   483.376] (II) Module extmod: vendor="X.Org Foundation"
[   483.376] 	compiled for 1.11.2, module version = 1.0.0
[   483.376] 	Module class: X.Org Server Extension
[   483.376] 	ABI class: X.Org Server Extension, version 6.0
[   483.376] (II) Loading extension MIT-SCREEN-SAVER
[   483.376] (II) Loading extension XFree86-VidModeExtension
[   483.376] (II) Loading extension XFree86-DGA
[   483.376] (II) Loading extension DPMS
[   483.376] (II) Loading extension XVideo
[   483.376] (II) Loading extension XVideo-MotionCompensation
[   483.376] (II) Loading extension X-Resource
[   483.376] (II) LoadModule: "dbe"
[   483.376] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libdbe.so
[   483.376] (II) Module dbe: vendor="X.Org Foundation"
[   483.376] 	compiled for 1.11.2, module version = 1.0.0
[   483.376] 	Module class: X.Org Server Extension
[   483.376] 	ABI class: X.Org Server Extension, version 6.0
[   483.376] (II) Loading extension DOUBLE-BUFFER
[   483.376] (II) LoadModule: "glx"
[   483.376] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libglx.so
[   483.376] (II) Module glx: vendor="X.Org Foundation"
[   483.376] 	compiled for 1.11.2, module version = 1.0.0
[   483.376] 	ABI class: X.Org Server Extension, version 6.0
[   483.376] (==) AIGLX enabled
[   483.376] (II) Loading extension GLX
[   483.376] (II) LoadModule: "record"
[   483.376] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/librecord.so
[   483.376] (II) Module record: vendor="X.Org Foundation"
[   483.376] 	compiled for 1.11.2, module version = 1.13.0
[   483.376] 	Module class: X.Org Server Extension
[   483.376] 	ABI class: X.Org Server Extension, version 6.0
[   483.376] (II) Loading extension RECORD
[   483.376] (II) LoadModule: "dri"
[   483.376] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libdri.so
[   483.377] (II) Module dri: vendor="X.Org Foundation"
[   483.377] 	compiled for 1.11.2, module version = 1.0.0
[   483.377] 	ABI class: X.Org Server Extension, version 6.0
[   483.377] (II) Loading extension XFree86-DRI
[   483.377] (II) LoadModule: "dri2"
[   483.377] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libdri2.so
[   483.377] (II) Module dri2: vendor="X.Org Foundation"
[   483.377] 	compiled for 1.11.2, module version = 1.2.0
[   483.377] 	ABI class: X.Org Server Extension, version 6.0
[   483.377] (II) Loading extension DRI2
[   483.377] (==) Matched intel as autoconfigured driver 0
[   483.377] (==) Matched vesa as autoconfigured driver 1
[   483.377] (==) Matched fbdev as autoconfigured driver 2
[   483.377] (==) Assigned the driver to the xf86ConfigLayout
[   483.377] (II) LoadModule: "intel"
[   483.377] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers/intel_drv.so
[   483.377] (II) Module intel: vendor="X.Org Foundation"
[   483.377] 	compiled for 1.10.99.902, module version = 2.16.0
[   483.377] 	Module class: X.Org Video Driver
[   483.377] 	ABI class: X.Org Video Driver, version 11.0
[   483.377] (II) LoadModule: "vesa"
[   483.377] (WW) Warning, couldn't open module vesa
[   483.377] (II) UnloadModule: "vesa"
[   483.377] (II) Unloading vesa
[   483.377] (EE) Failed to load module "vesa" (module does not exist, 0)
[   483.379] (II) LoadModule: "fbdev"
[   483.379] (WW) Warning, couldn't open module fbdev
[   483.379] (II) UnloadModule: "fbdev"
[   483.379] (II) Unloading fbdev
[   483.379] (EE) Failed to load module "fbdev" (module does not exist, 0)
[   483.380] (II) intel: Driver for Intel Integrated Graphics Chipsets: i810,
	i810-dc100, i810e, i815, i830M, 845G, 854, 852GM/855GM, 865G, 915G,
	E7221 (i915), 915GM, 945G, 945GM, 945GME, Pineview GM, Pineview G,
	965G, G35, 965Q, 946GZ, 965GM, 965GME/GLE, G33, Q35, Q33, GM45,
	4 Series, G45/G43, Q45/Q43, G41, B43, B43, Clarkdale, Arrandale,
	Sandybridge Desktop (GT1), Sandybridge Desktop (GT2),
	Sandybridge Desktop (GT2+), Sandybridge Mobile (GT1),
	Sandybridge Mobile (GT2), Sandybridge Mobile (GT2+),
	Sandybridge Server, Ivybridge Mobile (GT1), Ivybridge Mobile (GT2),
	Ivybridge Desktop (GT1), Ivybridge Desktop (GT2), Ivybridge Server
[   483.381] (--) using VT number 7

[   483.385] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers/intel_drv.so
[   483.385] drmOpenDevice: node name is /dev/dri/card0
[   483.385] drmOpenDevice: open result is 8, (OK)
[   483.385] drmOpenByBusid: Searching for BusID pci:0000:00:02.0
[   483.385] drmOpenDevice: node name is /dev/dri/card0
[   483.385] drmOpenDevice: open result is 8, (OK)
[   483.385] drmOpenByBusid: drmOpenMinor returns 8
[   483.385] drmOpenByBusid: drmGetBusid reports pci:0000:00:02.0
[   483.385] (II) intel(0): Creating default Display subsection in Screen section
	"Default Screen Section" for depth/fbbpp 24/32
[   483.385] (==) intel(0): Depth 24, (--) framebuffer bpp 32
[   483.385] (==) intel(0): RGB weight 888
[   483.385] (==) intel(0): Default visual is TrueColor
[   483.385] (II) intel(0): Integrated Graphics Chipset: Intel(R) 965GM
[   483.385] (--) intel(0): Chipset: "965GM"
[   483.385] (**) intel(0): Relaxed fencing enabled
[   483.385] (**) intel(0): Wait on SwapBuffers? enabled
[   483.385] (**) intel(0): Triple buffering? enabled
[   483.385] (**) intel(0): Framebuffer tiled
[   483.385] (**) intel(0): Pixmaps tiled
[   483.385] (**) intel(0): 3D buffers tiled
[   483.385] (**) intel(0): SwapBuffers wait enabled
[   483.385] (==) intel(0): video overlay key set to 0x101fe
[   483.385] (II) intel(0): Output LVDS1 has no monitor section
[   483.385] (II) intel(0): found backlight control interface /sys/class/backlight/acpi_video0
[   483.403] (II) intel(0): Output VGA1 has no monitor section
[   483.711] (II) intel(0): Output TV1 has no monitor section
[   483.711] (II) intel(0): EDID for output LVDS1
[   483.711] (II) intel(0): Not using default mode "320x240" (doublescan mode not supported)
[   483.711] (II) intel(0): Not using default mode "400x300" (doublescan mode not supported)
[   483.711] (II) intel(0): Not using default mode "400x300" (doublescan mode not supported)
[   483.711] (II) intel(0): Not using default mode "512x384" (doublescan mode not supported)
[   483.711] (II) intel(0): Not using default mode "640x480" (doublescan mode not supported)
[   483.711] (II) intel(0): Not using default mode "640x512" (doublescan mode not supported)
[   483.711] (II) intel(0): Not using default mode "800x600" (doublescan mode not supported)
[   483.711] (II) intel(0): Not using default mode "896x672" (doublescan mode not supported)
[   483.711] (II) intel(0): Not using default mode "928x696" (doublescan mode not supported)
[   483.711] (II) intel(0): Not using default mode "960x720" (doublescan mode not supported)
[   483.711] (II) intel(0): Not using default mode "700x525" (doublescan mode not supported)
[   483.711] (II) intel(0): Not using default mode "1024x768" (doublescan mode not supported)
[   483.711] (II) intel(0): Printing probed modes for output LVDS1
[   483.711] (II) intel(0): Modeline "1280x800"x60.0   71.11  1280 1292 1340 1440  800 804 807 823 -hsync -vsync (49.4 kHz)
[   483.711] (II) intel(0): Modeline "1024x768"x60.0   65.00  1024 1048 1184 1344  768 771 777 806 -hsync -vsync (48.4 kHz)
[   483.711] (II) intel(0): Modeline "800x600"x60.3   40.00  800 840 968 1056  600 601 605 628 +hsync +vsync (37.9 kHz)
[   483.711] (II) intel(0): Modeline "800x600"x56.2   36.00  800 824 896 1024  600 601 603 625 +hsync +vsync (35.2 kHz)
[   483.711] (II) intel(0): Modeline "640x480"x59.9   25.18  640 656 752 800  480 490 492 525 -hsync -vsync (31.5 kHz)
[   483.730] (II) intel(0): EDID for output VGA1
[   484.024] (II) intel(0): EDID for output TV1
[   484.024] (II) intel(0): Output LVDS1 connected
[   484.024] (II) intel(0): Output VGA1 disconnected
[   484.024] (II) intel(0): Output TV1 disconnected
[   484.024] (II) intel(0): Using exact sizes for initial modes
[   484.024] (II) intel(0): Output LVDS1 using initial mode 1280x800
[   484.024] (II) intel(0): Using default gamma of (1.0, 1.0, 1.0) unless otherwise stated.
[   484.024] (II) intel(0): Kernel page flipping support detected, enabling
[   484.024] (==) intel(0): DPI set to (96, 96)
[   484.024] (II) Loading sub module "fb"
[   484.024] (II) LoadModule: "fb"
[   484.024] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/libfb.so
[   484.025] (II) Module fb: vendor="X.Org Foundation"
[   484.025] 	compiled for 1.11.2, module version = 1.0.0
[   484.025] 	ABI class: X.Org ANSI C Emulation, version 0.4
[   484.025] (II) Loading sub module "dri2"
[   484.025] (II) LoadModule: "dri2"
[   484.025] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libdri2.so
[   484.025] (II) Module dri2: vendor="X.Org Foundation"
[   484.025] 	compiled for 1.11.2, module version = 1.2.0
[   484.025] 	ABI class: X.Org Server Extension, version 6.0
[   484.025] (==) Depth 24 pixmap format is 32 bpp
[   484.025] (II) intel(0): [DRI2] Setup complete
[   484.025] (II) intel(0): [DRI2]   DRI driver: i965
[   484.025] (II) intel(0): Allocated new frame buffer 1280x800 stride 5120, tiled
[   484.036] (II) UXA(0): Driver registered support for the following operations:
[   484.036] (II)         solid
[   484.036] (II)         copy
[   484.036] (II)         composite (RENDER acceleration)
[   484.036] (II)         put_image
[   484.036] (II)         get_image
[   484.036] (==) intel(0): Backing store disabled
[   484.036] (==) intel(0): Silken mouse enabled
[   484.036] (II) intel(0): Initializing HW Cursor
[   484.046] (II) intel(0): RandR 1.2 enabled, ignore the following RandR disabled message.
[   484.047] (==) intel(0): DPMS enabled
[   484.047] (==) intel(0): Intel XvMC decoder enabled
[   484.047] (II) intel(0): Set up textured video
[   484.047] (II) intel(0): Set up overlay video
[   484.047] (II) intel(0): [XvMC] i965_xvmc driver initialized.
[   484.047] (II) intel(0): direct rendering: DRI2 Enabled
[   484.047] (==) intel(0): hotplug detection: "enabled"
[   484.047] (--) RandR disabled
[   484.047] (II) Initializing built-in extension Generic Event Extension
[   484.047] (II) Initializing built-in extension SHAPE
[   484.047] (II) Initializing built-in extension MIT-SHM
[   484.047] (II) Initializing built-in extension XInputExtension
[   484.047] (II) Initializing built-in extension XTEST
[   484.047] (II) Initializing built-in extension BIG-REQUESTS
[   484.047] (II) Initializing built-in extension SYNC
[   484.047] (II) Initializing built-in extension XKEYBOARD
[   484.047] (II) Initializing built-in extension XC-MISC
[   484.047] (II) Initializing built-in extension SECURITY
[   484.047] (II) Initializing built-in extension XINERAMA
[   484.047] (II) Initializing built-in extension XFIXES
[   484.047] (II) Initializing built-in extension RENDER
[   484.047] (II) Initializing built-in extension RANDR
[   484.047] (II) Initializing built-in extension COMPOSITE
[   484.047] (II) Initializing built-in extension DAMAGE
[   484.056] (II) AIGLX: enabled GLX_MESA_copy_sub_buffer
[   484.056] (II) AIGLX: enabled GLX_INTEL_swap_event
[   484.056] (II) AIGLX: enabled GLX_SGI_swap_control and GLX_MESA_swap_control
[   484.056] (II) AIGLX: enabled GLX_SGI_make_current_read
[   484.056] (II) AIGLX: GLX_EXT_texture_from_pixmap backed by buffer objects
[   484.056] (II) AIGLX: Loaded and initialized i965
[   484.056] (II) GLX: Initialized DRI2 GL provider for screen 0
[   484.057] (II) intel(0): Setting screen physical size to 338 x 211
[   484.092] (II) config/udev: Adding input device Power Button (/dev/input/event5)
[   484.092] (**) Power Button: Applying InputClass "evdev keyboard catchall"
[   484.092] (**) Power Button: Applying InputClass "Keyboard Defaults"
[   484.092] (II) LoadModule: "evdev"
[   484.092] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/input/evdev_drv.so
[   484.092] (II) Module evdev: vendor="X.Org Foundation"
[   484.092] 	compiled for 1.10.99.902, module version = 2.6.0
[   484.092] 	Module class: X.Org XInput Driver
[   484.092] 	ABI class: X.Org XInput driver, version 13.0
[   484.092] (II) Using input driver 'evdev' for 'Power Button'
[   484.092] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/input/evdev_drv.so
[   484.092] (**) Power Button: always reports core events
[   484.092] (**) Power Button: Device: "/dev/input/event5"
[   484.092] (--) Power Button: Found keys
[   484.092] (II) Power Button: Configuring as keyboard
[   484.092] (**) Option "config_info" "udev:/sys/devices/LNXSYSTM:00/LNXPWRBN:00/input/input5/event5"
[   484.092] (II) XINPUT: Adding extended input device "Power Button" (type: KEYBOARD, id 6)
[   484.092] (**) Option "xkb_rules" "evdev"
[   484.092] (**) Option "xkb_model" "evdev"
[   484.092] (**) Option "xkb_layout" "us"
[   484.092] (**) Option "xkb_options" "terminate:ctrl_alt_bksp"
[   484.118] (II) config/udev: Adding input device Video Bus (/dev/input/event13)
[   484.118] (**) Video Bus: Applying InputClass "evdev keyboard catchall"
[   484.118] (**) Video Bus: Applying InputClass "Keyboard Defaults"
[   484.118] (II) Using input driver 'evdev' for 'Video Bus'
[   484.118] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/input/evdev_drv.so
[   484.118] (**) Video Bus: always reports core events
[   484.118] (**) Video Bus: Device: "/dev/input/event13"
[   484.118] (--) Video Bus: Found keys
[   484.118] (II) Video Bus: Configuring as keyboard
[   484.118] (**) Option "config_info" "udev:/sys/devices/LNXSYSTM:00/device:00/PNP0A08:00/LNXVIDEO:01/input/input13/event13"
[   484.118] (II) XINPUT: Adding extended input device "Video Bus" (type: KEYBOARD, id 7)
[   484.118] (**) Option "xkb_rules" "evdev"
[   484.118] (**) Option "xkb_model" "evdev"
[   484.118] (**) Option "xkb_layout" "us"
[   484.118] (**) Option "xkb_options" "terminate:ctrl_alt_bksp"
[   484.118] (II) config/udev: Adding input device Sony Vaio Keys (/dev/input/event1)
[   484.118] (**) Sony Vaio Keys: Applying InputClass "evdev keyboard catchall"
[   484.118] (**) Sony Vaio Keys: Applying InputClass "Keyboard Defaults"
[   484.118] (II) Using input driver 'evdev' for 'Sony Vaio Keys'
[   484.118] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/input/evdev_drv.so
[   484.118] (**) Sony Vaio Keys: always reports core events
[   484.118] (**) Sony Vaio Keys: Device: "/dev/input/event1"
[   484.119] (--) Sony Vaio Keys: Found keys
[   484.119] (II) Sony Vaio Keys: Configuring as keyboard
[   484.119] (**) Option "config_info" "udev:/sys/devices/LNXSYSTM:00/device:00/PNP0A08:00/device:2a/SNY5001:00/input/input1/event1"
[   484.119] (II) XINPUT: Adding extended input device "Sony Vaio Keys" (type: KEYBOARD, id 8)
[   484.119] (**) Option "xkb_rules" "evdev"
[   484.119] (**) Option "xkb_model" "evdev"
[   484.119] (**) Option "xkb_layout" "us"
[   484.119] (**) Option "xkb_options" "terminate:ctrl_alt_bksp"
[   484.119] (II) config/udev: Adding input device Power Button (/dev/input/event4)
[   484.119] (**) Power Button: Applying InputClass "evdev keyboard catchall"
[   484.119] (**) Power Button: Applying InputClass "Keyboard Defaults"
[   484.119] (II) Using input driver 'evdev' for 'Power Button'
[   484.119] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/input/evdev_drv.so
[   484.119] (**) Power Button: always reports core events
[   484.119] (**) Power Button: Device: "/dev/input/event4"
[   484.119] (--) Power Button: Found keys
[   484.119] (II) Power Button: Configuring as keyboard
[   484.119] (**) Option "config_info" "udev:/sys/devices/LNXSYSTM:00/device:00/PNP0C0C:00/input/input4/event4"
[   484.119] (II) XINPUT: Adding extended input device "Power Button" (type: KEYBOARD, id 9)
[   484.119] (**) Option "xkb_rules" "evdev"
[   484.119] (**) Option "xkb_model" "evdev"
[   484.119] (**) Option "xkb_layout" "us"
[   484.119] (**) Option "xkb_options" "terminate:ctrl_alt_bksp"
[   484.120] (II) config/udev: Adding input device Lid Switch (/dev/input/event3)
[   484.120] (II) No input driver/identifier specified (ignoring)
[   484.120] (II) config/udev: Adding input device HID 044e:3013 (/dev/input/event7)
[   484.120] (**) HID 044e:3013: Applying InputClass "evdev keyboard catchall"
[   484.120] (**) HID 044e:3013: Applying InputClass "Keyboard Defaults"
[   484.120] (II) Using input driver 'evdev' for 'HID 044e:3013'
[   484.120] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/input/evdev_drv.so
[   484.120] (**) HID 044e:3013: always reports core events
[   484.120] (**) HID 044e:3013: Device: "/dev/input/event7"
[   484.120] (--) HID 044e:3013: Found keys
[   484.120] (II) HID 044e:3013: Configuring as keyboard
[   484.120] (**) Option "config_info" "udev:/sys/devices/pci0000:00/0000:00:1a.0/usb3/3-1/3-1.2/3-1.2:1.0/input/input7/event7"
[   484.120] (II) XINPUT: Adding extended input device "HID 044e:3013" (type: KEYBOARD, id 10)
[   484.120] (**) Option "xkb_rules" "evdev"
[   484.120] (**) Option "xkb_model" "evdev"
[   484.120] (**) Option "xkb_layout" "us"
[   484.120] (**) Option "xkb_options" "terminate:ctrl_alt_bksp"
[   484.121] (II) config/udev: Adding input device HID 044e:3012 (/dev/input/event8)
[   484.121] (**) HID 044e:3012: Applying InputClass "evdev pointer catchall"
[   484.121] (II) Using input driver 'evdev' for 'HID 044e:3012'
[   484.121] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/input/evdev_drv.so
[   484.121] (**) HID 044e:3012: always reports core events
[   484.121] (**) HID 044e:3012: Device: "/dev/input/event8"
[   484.121] (--) HID 044e:3012: Found 3 mouse buttons
[   484.121] (--) HID 044e:3012: Found relative axes
[   484.121] (--) HID 044e:3012: Found x and y relative axes
[   484.121] (II) HID 044e:3012: Configuring as mouse
[   484.121] (**) HID 044e:3012: YAxisMapping: buttons 4 and 5
[   484.121] (**) HID 044e:3012: EmulateWheelButton: 4, EmulateWheelInertia: 10, EmulateWheelTimeout: 200
[   484.121] (**) Option "config_info" "udev:/sys/devices/pci0000:00/0000:00:1a.0/usb3/3-1/3-1.3/3-1.3:1.0/input/input8/event8"
[   484.121] (II) XINPUT: Adding extended input device "HID 044e:3012" (type: MOUSE, id 11)
[   484.121] (II) HID 044e:3012: initialized for relative axes.
[   484.121] (**) HID 044e:3012: (accel) keeping acceleration scheme 1
[   484.121] (**) HID 044e:3012: (accel) acceleration profile 0
[   484.121] (**) HID 044e:3012: (accel) acceleration factor: 2.000
[   484.121] (**) HID 044e:3012: (accel) acceleration threshold: 4
[   484.121] (II) config/udev: Adding input device HID 044e:3012 (/dev/input/mouse1)
[   484.121] (II) No input driver/identifier specified (ignoring)
[   484.122] (II) config/udev: Adding input device HDA Digital PCBeep (/dev/input/event9)
[   484.122] (II) No input driver/identifier specified (ignoring)
[   484.122] (II) config/udev: Adding input device HDA Intel Mic (/dev/input/event10)
[   484.122] (II) No input driver/identifier specified (ignoring)
[   484.122] (II) config/udev: Adding input device HDA Intel Headphone (/dev/input/event11)
[   484.122] (II) No input driver/identifier specified (ignoring)
[   484.122] (II) config/udev: Adding input device AT Translated Set 2 keyboard (/dev/input/event0)
[   484.122] (**) AT Translated Set 2 keyboard: Applying InputClass "evdev keyboard catchall"
[   484.122] (**) AT Translated Set 2 keyboard: Applying InputClass "Keyboard Defaults"
[   484.122] (II) Using input driver 'evdev' for 'AT Translated Set 2 keyboard'
[   484.122] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/input/evdev_drv.so
[   484.122] (**) AT Translated Set 2 keyboard: always reports core events
[   484.122] (**) AT Translated Set 2 keyboard: Device: "/dev/input/event0"
[   484.122] (--) AT Translated Set 2 keyboard: Found keys
[   484.122] (II) AT Translated Set 2 keyboard: Configuring as keyboard
[   484.122] (**) Option "config_info" "udev:/sys/devices/platform/i8042/serio0/input/input0/event0"
[   484.122] (II) XINPUT: Adding extended input device "AT Translated Set 2 keyboard" (type: KEYBOARD, id 12)
[   484.122] (**) Option "xkb_rules" "evdev"
[   484.123] (**) Option "xkb_model" "evdev"
[   484.123] (**) Option "xkb_layout" "us"
[   484.123] (**) Option "xkb_options" "terminate:ctrl_alt_bksp"
[   484.123] (II) config/udev: Adding input device SynPS/2 Synaptics TouchPad (/dev/input/event12)
[   484.123] (**) SynPS/2 Synaptics TouchPad: Applying InputClass "evdev touchpad catchall"
[   484.123] (II) Using input driver 'evdev' for 'SynPS/2 Synaptics TouchPad'
[   484.123] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/input/evdev_drv.so
[   484.123] (**) SynPS/2 Synaptics TouchPad: always reports core events
[   484.123] (**) SynPS/2 Synaptics TouchPad: Device: "/dev/input/event12"
[   484.123] (--) SynPS/2 Synaptics TouchPad: Found 8 mouse buttons
[   484.123] (--) SynPS/2 Synaptics TouchPad: Found absolute axes
[   484.123] (--) SynPS/2 Synaptics TouchPad: Found x and y absolute axes
[   484.123] (--) SynPS/2 Synaptics TouchPad: Found absolute touchpad.
[   484.123] (II) SynPS/2 Synaptics TouchPad: Configuring as touchpad
[   484.123] (**) SynPS/2 Synaptics TouchPad: YAxisMapping: buttons 4 and 5
[   484.123] (**) SynPS/2 Synaptics TouchPad: EmulateWheelButton: 4, EmulateWheelInertia: 10, EmulateWheelTimeout: 200
[   484.123] (**) Option "config_info" "udev:/sys/devices/platform/i8042/serio1/input/input12/event12"
[   484.123] (II) XINPUT: Adding extended input device "SynPS/2 Synaptics TouchPad" (type: TOUCHPAD, id 13)
[   484.123] (II) SynPS/2 Synaptics TouchPad: initialized for absolute axes.
[   484.123] (**) SynPS/2 Synaptics TouchPad: (accel) keeping acceleration scheme 1
[   484.123] (**) SynPS/2 Synaptics TouchPad: (accel) acceleration profile 0
[   484.123] (**) SynPS/2 Synaptics TouchPad: (accel) acceleration factor: 2.000
[   484.123] (**) SynPS/2 Synaptics TouchPad: (accel) acceleration threshold: 4
[   484.124] (II) config/udev: Adding input device SynPS/2 Synaptics TouchPad (/dev/input/mouse2)
[   484.124] (II) No input driver/identifier specified (ignoring)
[   484.124] (II) config/udev: Adding input device PC Speaker (/dev/input/event6)
[   484.124] (II) No input driver/identifier specified (ignoring)
[   484.124] (II) config/udev: Adding input device Sony Vaio Jogdial (/dev/input/event2)
[   484.124] (II) No input driver/identifier specified (ignoring)
[   484.124] (II) config/udev: Adding input device Sony Vaio Jogdial (/dev/input/mouse0)
[   484.124] (II) No input driver/identifier specified (ignoring)
[   492.726] (II) Power Button: Close
[   492.727] (II) UnloadModule: "evdev"
[   492.727] (II) Unloading evdev
[   492.746] (II) Video Bus: Close
[   492.746] (II) UnloadModule: "evdev"
[   492.746] (II) Unloading evdev
[   492.810] (II) Sony Vaio Keys: Close
[   492.810] (II) UnloadModule: "evdev"
[   492.810] (II) Unloading evdev
[   492.900] (II) Power Button: Close
[   492.900] (II) UnloadModule: "evdev"
[   492.900] (II) Unloading evdev
[   492.920] (II) HID 044e:3013: Close
[   492.920] (II) UnloadModule: "evdev"
[   492.920] (II) Unloading evdev
[   492.986] (II) HID 044e:3012: Close
[   492.986] (II) UnloadModule: "evdev"
[   492.986] (II) Unloading evdev
[   493.093] (II) AT Translated Set 2 keyboard: Close
[   493.093] (II) UnloadModule: "evdev"
[   493.093] (II) Unloading evdev
[   493.200] (II) SynPS/2 Synaptics TouchPad: Close
[   493.200] (II) UnloadModule: "evdev"
[   493.200] (II) Unloading evdev
[   493.232] Server terminated successfully (0). Closing log file.
Something of interest: I tried running 'startx', and then, in one of the X consoles that popped up, running 'startxfce4' - this brought up what I assume is the xfce desktop inside its own window. I couldn't interact with the contents of the desktop; I could only move the window containing it around the screen and resize it. Weird.
 
Old 11-21-2011, 10:50 PM   #4
TobiSGD
Moderator
 
Registered: Dec 2009
Location: Hanover, Germany
Distribution: Main: Gentoo Others: What fits the task
Posts: 15,592
Blog Entries: 2

Rep: Reputation: 4047Reputation: 4047Reputation: 4047Reputation: 4047Reputation: 4047Reputation: 4047Reputation: 4047Reputation: 4047Reputation: 4047Reputation: 4047Reputation: 4047
Quote:
Originally Posted by amac26629 View Post
The "Fatal IO error 11 (Resource temporarily unavailable) on X server :0" part doesn't sound good.
Nope, that is just you killing the X server which is producing that error. I am more interested in
Quote:
symbol lookup error: /usr/lib/libgtk-x11-2.0.so.0: undefined symbol: g_datalist_get_data
I think that is causing your issues. May be you can try this: https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=129274
If that doesn't work, there are plenty of threads when you google for
Quote:
symbol lookup error: /usr/lib/libgtk-x11-2.0.so.0: undefined symbol: g_datalist_get_data
May be someone has already a solution.
 
1 members found this post helpful.
Old 11-22-2011, 12:34 AM   #5
amac26629
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2009
Posts: 5

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Quote:
Originally Posted by TobiSGD View Post
Hey, that fixed it! I followed the directions of the last post in that thread and Xfce seems to be working now. Thanks a lot for the help, TobiSGD
 
  


Reply

Tags
arch, graphics, xfce


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Xfce and arch linman321 Linux - Desktop 2 05-04-2011 02:57 PM
[SOLVED] Terminal doesn't launch (Arch + Xfce) laisa Linux - Software 2 04-22-2011 07:33 AM
Arch Linux 2009.2 FTP install working but Hard Disc install can't find Eth0? -Gavin- Linux - Networking 0 05-19-2009 04:28 AM
GD graphics lib. not working after install. exceed1 Programming 4 05-11-2009 02:24 PM
Arch user wanted to help padawan learner install arch and use it thomas-linuxing Linux - Software 9 10-18-2006 04:02 PM


All times are GMT -5. The time now is 10:21 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration