LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (/questions/)
-   Linux - Software (http://www.linuxquestions.org/questions/linux-software-2/)
-   -   Xfce graphics not working on new Arch install (http://www.linuxquestions.org/questions/linux-software-2/xfce-graphics-not-working-on-new-arch-install-914603/)

amac26629 11-20-2011 07:57 PM

Xfce graphics not working on new Arch install
 
Hello,

I installed Arch Linux (64-bit) on my Sony Vaio and am now having problems getting Xfce's graphics to work. I can run 'startx' fine and see xclock, so I don't think it's a problem with my graphics drivers (xf86-video-intel). However, if I run 'startxfce4', a background image with "XFCE" on it briefly flickers before the screen goes to black and shows a small segment of a window or a toolbar. I can move my mouse around, but nothing else happens. I can return to text-only Arch if I kill X with "CTRL+ALT+BACKSPACE".

I installed Arch according to https://wiki.archlinux.org/index.php/Beginners%27_Guide , and installed Xfce according to https://wiki.archlinux.org/index.php/Xfce .

I'd appreciate any help getting Xfce working. Thanks.

TobiSGD 11-21-2011 12:48 PM

Do you get any error-messages on the commandline you started XFCE from?

amac26629 11-21-2011 09:39 PM

Hi TobiSGD, here's what is printed to the console after running 'startxfce4':

Code:

X.Org X Server 1.11.2
Release Date: 2011-11-04
X Protocol Version 11, Revision 0
Build Operating System: Linux 3.1.1-1-ARCH x86_64
Current Operating System: Linux archbox 3.0-ARCH #1 SMP PREEMPT Wed Aug 17 21:55:57 CEST 2011 x86_64
Kernel command line: root=/dev/disk/by-uuid/1dc23aff-673d-4498-ab3d-85278492e87b ro
Build Date: 16 November 2011  11:24:04AM
 
Current version of pixman: 0.24.0
        Before reporting problems, check http://wiki.x.org
        to make sure that you have the latest version.
Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
        (++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
        (WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
(==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Mon Nov 21 19:13:17 2011
(==) Using config directory: "/etc/X11/xorg.conf.d"
(EE) Failed to load module "vesa" (module does not exist, 0)
(EE) Failed to load module "fbdev" (module does not exist, 0)
xfce4-tips: symbol lookup error: /usr/lib/libgtk-x11-2.0.so.0: undefined symbol: g_datalist_get_data

(xfce4-settings-helper:1317): xfce4-settings-helper-WARNING **: Failed to get the _NET_NUMBER_OF_DESKTOPS property.
xfdesktop: symbol lookup error: /usr/lib/libgtk-x11-2.0.so.0: undefined symbol: g_datalist_get_data
xfdesktop: symbol lookup error: /usr/lib/libgtk-x11-2.0.so.0: undefined symbol: g_datalist_get_data
xfdesktop: symbol lookup error: /usr/lib/libgtk-x11-2.0.so.0: undefined symbol: g_datalist_get_data
xfdesktop: symbol lookup error: /usr/lib/libgtk-x11-2.0.so.0: undefined symbol: g_datalist_get_data
xfdesktop: symbol lookup error: /usr/lib/libgtk-x11-2.0.so.0: undefined symbol: g_datalist_get_data
xfdesktop: symbol lookup error: /usr/lib/libgtk-x11-2.0.so.0: undefined symbol: g_datalist_get_data
xfce4-session: Fatal IO error 11 (Resource temporarily unavailable) on X server :0.
xfwm4: Fatal IO error 11 (Resource temporarily unavailable) on X server :0.0.
xfsettingsd: Fatal IO error 11 (Resource temporarily unavailable) on X server :0.

(xfce4-settings-helper:1317): libxfce4ui-WARNING **: ICE I/O Error

(xfce4-settings-helper:1317): libxfce4ui-WARNING **: Disconnected from session manager.
xinit: connection to X server lost

waiting for X server to shut down Server terminated successfully (0). Closing log file.

The "Fatal IO error 11 (Resource temporarily unavailable) on X server :0" part doesn't sound good. Here's the rather long info of /var/log/Xorg.0.log corresponding to a single attempt at running 'startxfce' starting from a blank log file:

Code:

[  483.353]
X.Org X Server 1.11.2
Release Date: 2011-11-04
[  483.356] X Protocol Version 11, Revision 0
[  483.357] Build Operating System: Linux 3.1.1-1-ARCH x86_64
[  483.359] Current Operating System: Linux archbox 3.0-ARCH #1 SMP PREEMPT Wed Aug 17 21:55:57 CEST 2011 x86_64
[  483.360] Kernel command line: root=/dev/disk/by-uuid/1dc23aff-673d-4498-ab3d-85278492e87b ro
[  483.361] Build Date: 16 November 2011  11:24:04AM
[  483.362] 
[  483.363] Current version of pixman: 0.24.0
[  483.365]        Before reporting problems, check http://wiki.x.org
        to make sure that you have the latest version.
[  483.367] Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
        (++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
        (WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
[  483.371] (==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Mon Nov 21 19:01:17 2011
[  483.373] (==) Using config directory: "/etc/X11/xorg.conf.d"
[  483.374] (==) No Layout section.  Using the first Screen section.
[  483.374] (==) No screen section available. Using defaults.
[  483.374] (**) |-->Screen "Default Screen Section" (0)
[  483.374] (**) |  |-->Monitor "<default monitor>"
[  483.374] (==) No monitor specified for screen "Default Screen Section".
        Using a default monitor configuration.
[  483.374] (==) Automatically adding devices
[  483.374] (==) Automatically enabling devices
[  483.374] (WW) The directory "/usr/share/fonts/OTF/" does not exist.
[  483.374]        Entry deleted from font path.
[  483.374] (WW) The directory "/usr/share/fonts/Type1/" does not exist.
[  483.374]        Entry deleted from font path.
[  483.374] (WW) `fonts.dir' not found (or not valid) in "/usr/share/fonts/100dpi/".
[  483.374]        Entry deleted from font path.
[  483.374]        (Run 'mkfontdir' on "/usr/share/fonts/100dpi/").
[  483.374] (WW) `fonts.dir' not found (or not valid) in "/usr/share/fonts/75dpi/".
[  483.374]        Entry deleted from font path.
[  483.374]        (Run 'mkfontdir' on "/usr/share/fonts/75dpi/").
[  483.374] (==) FontPath set to:
        /usr/share/fonts/misc/,
        /usr/share/fonts/TTF/
[  483.374] (==) ModulePath set to "/usr/lib/xorg/modules"
[  483.374] (II) The server relies on udev to provide the list of input devices.
        If no devices become available, reconfigure udev or disable AutoAddDevices.
[  483.374] (II) Loader magic: 0x7ccae0
[  483.374] (II) Module ABI versions:
[  483.374]        X.Org ANSI C Emulation: 0.4
[  483.374]        X.Org Video Driver: 11.0
[  483.374]        X.Org XInput driver : 13.0
[  483.374]        X.Org Server Extension : 6.0
[  483.375] (--) PCI:*(0:0:2:0) 8086:2a02:104d:9015 rev 12, Mem @ 0xfc000000/1048576, 0xd0000000/268435456, I/O @ 0x00001800/8
[  483.375] (--) PCI: (0:0:2:1) 8086:2a03:104d:9015 rev 12, Mem @ 0xfc100000/1048576
[  483.375] (WW) Open ACPI failed (/var/run/acpid.socket) (No such file or directory)
[  483.375] (II) LoadModule: "extmod"
[  483.376] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libextmod.so
[  483.376] (II) Module extmod: vendor="X.Org Foundation"
[  483.376]        compiled for 1.11.2, module version = 1.0.0
[  483.376]        Module class: X.Org Server Extension
[  483.376]        ABI class: X.Org Server Extension, version 6.0
[  483.376] (II) Loading extension MIT-SCREEN-SAVER
[  483.376] (II) Loading extension XFree86-VidModeExtension
[  483.376] (II) Loading extension XFree86-DGA
[  483.376] (II) Loading extension DPMS
[  483.376] (II) Loading extension XVideo
[  483.376] (II) Loading extension XVideo-MotionCompensation
[  483.376] (II) Loading extension X-Resource
[  483.376] (II) LoadModule: "dbe"
[  483.376] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libdbe.so
[  483.376] (II) Module dbe: vendor="X.Org Foundation"
[  483.376]        compiled for 1.11.2, module version = 1.0.0
[  483.376]        Module class: X.Org Server Extension
[  483.376]        ABI class: X.Org Server Extension, version 6.0
[  483.376] (II) Loading extension DOUBLE-BUFFER
[  483.376] (II) LoadModule: "glx"
[  483.376] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libglx.so
[  483.376] (II) Module glx: vendor="X.Org Foundation"
[  483.376]        compiled for 1.11.2, module version = 1.0.0
[  483.376]        ABI class: X.Org Server Extension, version 6.0
[  483.376] (==) AIGLX enabled
[  483.376] (II) Loading extension GLX
[  483.376] (II) LoadModule: "record"
[  483.376] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/librecord.so
[  483.376] (II) Module record: vendor="X.Org Foundation"
[  483.376]        compiled for 1.11.2, module version = 1.13.0
[  483.376]        Module class: X.Org Server Extension
[  483.376]        ABI class: X.Org Server Extension, version 6.0
[  483.376] (II) Loading extension RECORD
[  483.376] (II) LoadModule: "dri"
[  483.376] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libdri.so
[  483.377] (II) Module dri: vendor="X.Org Foundation"
[  483.377]        compiled for 1.11.2, module version = 1.0.0
[  483.377]        ABI class: X.Org Server Extension, version 6.0
[  483.377] (II) Loading extension XFree86-DRI
[  483.377] (II) LoadModule: "dri2"
[  483.377] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libdri2.so
[  483.377] (II) Module dri2: vendor="X.Org Foundation"
[  483.377]        compiled for 1.11.2, module version = 1.2.0
[  483.377]        ABI class: X.Org Server Extension, version 6.0
[  483.377] (II) Loading extension DRI2
[  483.377] (==) Matched intel as autoconfigured driver 0
[  483.377] (==) Matched vesa as autoconfigured driver 1
[  483.377] (==) Matched fbdev as autoconfigured driver 2
[  483.377] (==) Assigned the driver to the xf86ConfigLayout
[  483.377] (II) LoadModule: "intel"
[  483.377] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers/intel_drv.so
[  483.377] (II) Module intel: vendor="X.Org Foundation"
[  483.377]        compiled for 1.10.99.902, module version = 2.16.0
[  483.377]        Module class: X.Org Video Driver
[  483.377]        ABI class: X.Org Video Driver, version 11.0
[  483.377] (II) LoadModule: "vesa"
[  483.377] (WW) Warning, couldn't open module vesa
[  483.377] (II) UnloadModule: "vesa"
[  483.377] (II) Unloading vesa
[  483.377] (EE) Failed to load module "vesa" (module does not exist, 0)
[  483.379] (II) LoadModule: "fbdev"
[  483.379] (WW) Warning, couldn't open module fbdev
[  483.379] (II) UnloadModule: "fbdev"
[  483.379] (II) Unloading fbdev
[  483.379] (EE) Failed to load module "fbdev" (module does not exist, 0)
[  483.380] (II) intel: Driver for Intel Integrated Graphics Chipsets: i810,
        i810-dc100, i810e, i815, i830M, 845G, 854, 852GM/855GM, 865G, 915G,
        E7221 (i915), 915GM, 945G, 945GM, 945GME, Pineview GM, Pineview G,
        965G, G35, 965Q, 946GZ, 965GM, 965GME/GLE, G33, Q35, Q33, GM45,
        4 Series, G45/G43, Q45/Q43, G41, B43, B43, Clarkdale, Arrandale,
        Sandybridge Desktop (GT1), Sandybridge Desktop (GT2),
        Sandybridge Desktop (GT2+), Sandybridge Mobile (GT1),
        Sandybridge Mobile (GT2), Sandybridge Mobile (GT2+),
        Sandybridge Server, Ivybridge Mobile (GT1), Ivybridge Mobile (GT2),
        Ivybridge Desktop (GT1), Ivybridge Desktop (GT2), Ivybridge Server
[  483.381] (--) using VT number 7

[  483.385] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers/intel_drv.so
[  483.385] drmOpenDevice: node name is /dev/dri/card0
[  483.385] drmOpenDevice: open result is 8, (OK)
[  483.385] drmOpenByBusid: Searching for BusID pci:0000:00:02.0
[  483.385] drmOpenDevice: node name is /dev/dri/card0
[  483.385] drmOpenDevice: open result is 8, (OK)
[  483.385] drmOpenByBusid: drmOpenMinor returns 8
[  483.385] drmOpenByBusid: drmGetBusid reports pci:0000:00:02.0
[  483.385] (II) intel(0): Creating default Display subsection in Screen section
        "Default Screen Section" for depth/fbbpp 24/32
[  483.385] (==) intel(0): Depth 24, (--) framebuffer bpp 32
[  483.385] (==) intel(0): RGB weight 888
[  483.385] (==) intel(0): Default visual is TrueColor
[  483.385] (II) intel(0): Integrated Graphics Chipset: Intel(R) 965GM
[  483.385] (--) intel(0): Chipset: "965GM"
[  483.385] (**) intel(0): Relaxed fencing enabled
[  483.385] (**) intel(0): Wait on SwapBuffers? enabled
[  483.385] (**) intel(0): Triple buffering? enabled
[  483.385] (**) intel(0): Framebuffer tiled
[  483.385] (**) intel(0): Pixmaps tiled
[  483.385] (**) intel(0): 3D buffers tiled
[  483.385] (**) intel(0): SwapBuffers wait enabled
[  483.385] (==) intel(0): video overlay key set to 0x101fe
[  483.385] (II) intel(0): Output LVDS1 has no monitor section
[  483.385] (II) intel(0): found backlight control interface /sys/class/backlight/acpi_video0
[  483.403] (II) intel(0): Output VGA1 has no monitor section
[  483.711] (II) intel(0): Output TV1 has no monitor section
[  483.711] (II) intel(0): EDID for output LVDS1
[  483.711] (II) intel(0): Not using default mode "320x240" (doublescan mode not supported)
[  483.711] (II) intel(0): Not using default mode "400x300" (doublescan mode not supported)
[  483.711] (II) intel(0): Not using default mode "400x300" (doublescan mode not supported)
[  483.711] (II) intel(0): Not using default mode "512x384" (doublescan mode not supported)
[  483.711] (II) intel(0): Not using default mode "640x480" (doublescan mode not supported)
[  483.711] (II) intel(0): Not using default mode "640x512" (doublescan mode not supported)
[  483.711] (II) intel(0): Not using default mode "800x600" (doublescan mode not supported)
[  483.711] (II) intel(0): Not using default mode "896x672" (doublescan mode not supported)
[  483.711] (II) intel(0): Not using default mode "928x696" (doublescan mode not supported)
[  483.711] (II) intel(0): Not using default mode "960x720" (doublescan mode not supported)
[  483.711] (II) intel(0): Not using default mode "700x525" (doublescan mode not supported)
[  483.711] (II) intel(0): Not using default mode "1024x768" (doublescan mode not supported)
[  483.711] (II) intel(0): Printing probed modes for output LVDS1
[  483.711] (II) intel(0): Modeline "1280x800"x60.0  71.11  1280 1292 1340 1440  800 804 807 823 -hsync -vsync (49.4 kHz)
[  483.711] (II) intel(0): Modeline "1024x768"x60.0  65.00  1024 1048 1184 1344  768 771 777 806 -hsync -vsync (48.4 kHz)
[  483.711] (II) intel(0): Modeline "800x600"x60.3  40.00  800 840 968 1056  600 601 605 628 +hsync +vsync (37.9 kHz)
[  483.711] (II) intel(0): Modeline "800x600"x56.2  36.00  800 824 896 1024  600 601 603 625 +hsync +vsync (35.2 kHz)
[  483.711] (II) intel(0): Modeline "640x480"x59.9  25.18  640 656 752 800  480 490 492 525 -hsync -vsync (31.5 kHz)
[  483.730] (II) intel(0): EDID for output VGA1
[  484.024] (II) intel(0): EDID for output TV1
[  484.024] (II) intel(0): Output LVDS1 connected
[  484.024] (II) intel(0): Output VGA1 disconnected
[  484.024] (II) intel(0): Output TV1 disconnected
[  484.024] (II) intel(0): Using exact sizes for initial modes
[  484.024] (II) intel(0): Output LVDS1 using initial mode 1280x800
[  484.024] (II) intel(0): Using default gamma of (1.0, 1.0, 1.0) unless otherwise stated.
[  484.024] (II) intel(0): Kernel page flipping support detected, enabling
[  484.024] (==) intel(0): DPI set to (96, 96)
[  484.024] (II) Loading sub module "fb"
[  484.024] (II) LoadModule: "fb"
[  484.024] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/libfb.so
[  484.025] (II) Module fb: vendor="X.Org Foundation"
[  484.025]        compiled for 1.11.2, module version = 1.0.0
[  484.025]        ABI class: X.Org ANSI C Emulation, version 0.4
[  484.025] (II) Loading sub module "dri2"
[  484.025] (II) LoadModule: "dri2"
[  484.025] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libdri2.so
[  484.025] (II) Module dri2: vendor="X.Org Foundation"
[  484.025]        compiled for 1.11.2, module version = 1.2.0
[  484.025]        ABI class: X.Org Server Extension, version 6.0
[  484.025] (==) Depth 24 pixmap format is 32 bpp
[  484.025] (II) intel(0): [DRI2] Setup complete
[  484.025] (II) intel(0): [DRI2]  DRI driver: i965
[  484.025] (II) intel(0): Allocated new frame buffer 1280x800 stride 5120, tiled
[  484.036] (II) UXA(0): Driver registered support for the following operations:
[  484.036] (II)        solid
[  484.036] (II)        copy
[  484.036] (II)        composite (RENDER acceleration)
[  484.036] (II)        put_image
[  484.036] (II)        get_image
[  484.036] (==) intel(0): Backing store disabled
[  484.036] (==) intel(0): Silken mouse enabled
[  484.036] (II) intel(0): Initializing HW Cursor
[  484.046] (II) intel(0): RandR 1.2 enabled, ignore the following RandR disabled message.
[  484.047] (==) intel(0): DPMS enabled
[  484.047] (==) intel(0): Intel XvMC decoder enabled
[  484.047] (II) intel(0): Set up textured video
[  484.047] (II) intel(0): Set up overlay video
[  484.047] (II) intel(0): [XvMC] i965_xvmc driver initialized.
[  484.047] (II) intel(0): direct rendering: DRI2 Enabled
[  484.047] (==) intel(0): hotplug detection: "enabled"
[  484.047] (--) RandR disabled
[  484.047] (II) Initializing built-in extension Generic Event Extension
[  484.047] (II) Initializing built-in extension SHAPE
[  484.047] (II) Initializing built-in extension MIT-SHM
[  484.047] (II) Initializing built-in extension XInputExtension
[  484.047] (II) Initializing built-in extension XTEST
[  484.047] (II) Initializing built-in extension BIG-REQUESTS
[  484.047] (II) Initializing built-in extension SYNC
[  484.047] (II) Initializing built-in extension XKEYBOARD
[  484.047] (II) Initializing built-in extension XC-MISC
[  484.047] (II) Initializing built-in extension SECURITY
[  484.047] (II) Initializing built-in extension XINERAMA
[  484.047] (II) Initializing built-in extension XFIXES
[  484.047] (II) Initializing built-in extension RENDER
[  484.047] (II) Initializing built-in extension RANDR
[  484.047] (II) Initializing built-in extension COMPOSITE
[  484.047] (II) Initializing built-in extension DAMAGE
[  484.056] (II) AIGLX: enabled GLX_MESA_copy_sub_buffer
[  484.056] (II) AIGLX: enabled GLX_INTEL_swap_event
[  484.056] (II) AIGLX: enabled GLX_SGI_swap_control and GLX_MESA_swap_control
[  484.056] (II) AIGLX: enabled GLX_SGI_make_current_read
[  484.056] (II) AIGLX: GLX_EXT_texture_from_pixmap backed by buffer objects
[  484.056] (II) AIGLX: Loaded and initialized i965
[  484.056] (II) GLX: Initialized DRI2 GL provider for screen 0
[  484.057] (II) intel(0): Setting screen physical size to 338 x 211
[  484.092] (II) config/udev: Adding input device Power Button (/dev/input/event5)
[  484.092] (**) Power Button: Applying InputClass "evdev keyboard catchall"
[  484.092] (**) Power Button: Applying InputClass "Keyboard Defaults"
[  484.092] (II) LoadModule: "evdev"
[  484.092] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/input/evdev_drv.so
[  484.092] (II) Module evdev: vendor="X.Org Foundation"
[  484.092]        compiled for 1.10.99.902, module version = 2.6.0
[  484.092]        Module class: X.Org XInput Driver
[  484.092]        ABI class: X.Org XInput driver, version 13.0
[  484.092] (II) Using input driver 'evdev' for 'Power Button'
[  484.092] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/input/evdev_drv.so
[  484.092] (**) Power Button: always reports core events
[  484.092] (**) Power Button: Device: "/dev/input/event5"
[  484.092] (--) Power Button: Found keys
[  484.092] (II) Power Button: Configuring as keyboard
[  484.092] (**) Option "config_info" "udev:/sys/devices/LNXSYSTM:00/LNXPWRBN:00/input/input5/event5"
[  484.092] (II) XINPUT: Adding extended input device "Power Button" (type: KEYBOARD, id 6)
[  484.092] (**) Option "xkb_rules" "evdev"
[  484.092] (**) Option "xkb_model" "evdev"
[  484.092] (**) Option "xkb_layout" "us"
[  484.092] (**) Option "xkb_options" "terminate:ctrl_alt_bksp"
[  484.118] (II) config/udev: Adding input device Video Bus (/dev/input/event13)
[  484.118] (**) Video Bus: Applying InputClass "evdev keyboard catchall"
[  484.118] (**) Video Bus: Applying InputClass "Keyboard Defaults"
[  484.118] (II) Using input driver 'evdev' for 'Video Bus'
[  484.118] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/input/evdev_drv.so
[  484.118] (**) Video Bus: always reports core events
[  484.118] (**) Video Bus: Device: "/dev/input/event13"
[  484.118] (--) Video Bus: Found keys
[  484.118] (II) Video Bus: Configuring as keyboard
[  484.118] (**) Option "config_info" "udev:/sys/devices/LNXSYSTM:00/device:00/PNP0A08:00/LNXVIDEO:01/input/input13/event13"
[  484.118] (II) XINPUT: Adding extended input device "Video Bus" (type: KEYBOARD, id 7)
[  484.118] (**) Option "xkb_rules" "evdev"
[  484.118] (**) Option "xkb_model" "evdev"
[  484.118] (**) Option "xkb_layout" "us"
[  484.118] (**) Option "xkb_options" "terminate:ctrl_alt_bksp"
[  484.118] (II) config/udev: Adding input device Sony Vaio Keys (/dev/input/event1)
[  484.118] (**) Sony Vaio Keys: Applying InputClass "evdev keyboard catchall"
[  484.118] (**) Sony Vaio Keys: Applying InputClass "Keyboard Defaults"
[  484.118] (II) Using input driver 'evdev' for 'Sony Vaio Keys'
[  484.118] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/input/evdev_drv.so
[  484.118] (**) Sony Vaio Keys: always reports core events
[  484.118] (**) Sony Vaio Keys: Device: "/dev/input/event1"
[  484.119] (--) Sony Vaio Keys: Found keys
[  484.119] (II) Sony Vaio Keys: Configuring as keyboard
[  484.119] (**) Option "config_info" "udev:/sys/devices/LNXSYSTM:00/device:00/PNP0A08:00/device:2a/SNY5001:00/input/input1/event1"
[  484.119] (II) XINPUT: Adding extended input device "Sony Vaio Keys" (type: KEYBOARD, id 8)
[  484.119] (**) Option "xkb_rules" "evdev"
[  484.119] (**) Option "xkb_model" "evdev"
[  484.119] (**) Option "xkb_layout" "us"
[  484.119] (**) Option "xkb_options" "terminate:ctrl_alt_bksp"
[  484.119] (II) config/udev: Adding input device Power Button (/dev/input/event4)
[  484.119] (**) Power Button: Applying InputClass "evdev keyboard catchall"
[  484.119] (**) Power Button: Applying InputClass "Keyboard Defaults"
[  484.119] (II) Using input driver 'evdev' for 'Power Button'
[  484.119] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/input/evdev_drv.so
[  484.119] (**) Power Button: always reports core events
[  484.119] (**) Power Button: Device: "/dev/input/event4"
[  484.119] (--) Power Button: Found keys
[  484.119] (II) Power Button: Configuring as keyboard
[  484.119] (**) Option "config_info" "udev:/sys/devices/LNXSYSTM:00/device:00/PNP0C0C:00/input/input4/event4"
[  484.119] (II) XINPUT: Adding extended input device "Power Button" (type: KEYBOARD, id 9)
[  484.119] (**) Option "xkb_rules" "evdev"
[  484.119] (**) Option "xkb_model" "evdev"
[  484.119] (**) Option "xkb_layout" "us"
[  484.119] (**) Option "xkb_options" "terminate:ctrl_alt_bksp"
[  484.120] (II) config/udev: Adding input device Lid Switch (/dev/input/event3)
[  484.120] (II) No input driver/identifier specified (ignoring)
[  484.120] (II) config/udev: Adding input device HID 044e:3013 (/dev/input/event7)
[  484.120] (**) HID 044e:3013: Applying InputClass "evdev keyboard catchall"
[  484.120] (**) HID 044e:3013: Applying InputClass "Keyboard Defaults"
[  484.120] (II) Using input driver 'evdev' for 'HID 044e:3013'
[  484.120] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/input/evdev_drv.so
[  484.120] (**) HID 044e:3013: always reports core events
[  484.120] (**) HID 044e:3013: Device: "/dev/input/event7"
[  484.120] (--) HID 044e:3013: Found keys
[  484.120] (II) HID 044e:3013: Configuring as keyboard
[  484.120] (**) Option "config_info" "udev:/sys/devices/pci0000:00/0000:00:1a.0/usb3/3-1/3-1.2/3-1.2:1.0/input/input7/event7"
[  484.120] (II) XINPUT: Adding extended input device "HID 044e:3013" (type: KEYBOARD, id 10)
[  484.120] (**) Option "xkb_rules" "evdev"
[  484.120] (**) Option "xkb_model" "evdev"
[  484.120] (**) Option "xkb_layout" "us"
[  484.120] (**) Option "xkb_options" "terminate:ctrl_alt_bksp"
[  484.121] (II) config/udev: Adding input device HID 044e:3012 (/dev/input/event8)
[  484.121] (**) HID 044e:3012: Applying InputClass "evdev pointer catchall"
[  484.121] (II) Using input driver 'evdev' for 'HID 044e:3012'
[  484.121] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/input/evdev_drv.so
[  484.121] (**) HID 044e:3012: always reports core events
[  484.121] (**) HID 044e:3012: Device: "/dev/input/event8"
[  484.121] (--) HID 044e:3012: Found 3 mouse buttons
[  484.121] (--) HID 044e:3012: Found relative axes
[  484.121] (--) HID 044e:3012: Found x and y relative axes
[  484.121] (II) HID 044e:3012: Configuring as mouse
[  484.121] (**) HID 044e:3012: YAxisMapping: buttons 4 and 5
[  484.121] (**) HID 044e:3012: EmulateWheelButton: 4, EmulateWheelInertia: 10, EmulateWheelTimeout: 200
[  484.121] (**) Option "config_info" "udev:/sys/devices/pci0000:00/0000:00:1a.0/usb3/3-1/3-1.3/3-1.3:1.0/input/input8/event8"
[  484.121] (II) XINPUT: Adding extended input device "HID 044e:3012" (type: MOUSE, id 11)
[  484.121] (II) HID 044e:3012: initialized for relative axes.
[  484.121] (**) HID 044e:3012: (accel) keeping acceleration scheme 1
[  484.121] (**) HID 044e:3012: (accel) acceleration profile 0
[  484.121] (**) HID 044e:3012: (accel) acceleration factor: 2.000
[  484.121] (**) HID 044e:3012: (accel) acceleration threshold: 4
[  484.121] (II) config/udev: Adding input device HID 044e:3012 (/dev/input/mouse1)
[  484.121] (II) No input driver/identifier specified (ignoring)
[  484.122] (II) config/udev: Adding input device HDA Digital PCBeep (/dev/input/event9)
[  484.122] (II) No input driver/identifier specified (ignoring)
[  484.122] (II) config/udev: Adding input device HDA Intel Mic (/dev/input/event10)
[  484.122] (II) No input driver/identifier specified (ignoring)
[  484.122] (II) config/udev: Adding input device HDA Intel Headphone (/dev/input/event11)
[  484.122] (II) No input driver/identifier specified (ignoring)
[  484.122] (II) config/udev: Adding input device AT Translated Set 2 keyboard (/dev/input/event0)
[  484.122] (**) AT Translated Set 2 keyboard: Applying InputClass "evdev keyboard catchall"
[  484.122] (**) AT Translated Set 2 keyboard: Applying InputClass "Keyboard Defaults"
[  484.122] (II) Using input driver 'evdev' for 'AT Translated Set 2 keyboard'
[  484.122] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/input/evdev_drv.so
[  484.122] (**) AT Translated Set 2 keyboard: always reports core events
[  484.122] (**) AT Translated Set 2 keyboard: Device: "/dev/input/event0"
[  484.122] (--) AT Translated Set 2 keyboard: Found keys
[  484.122] (II) AT Translated Set 2 keyboard: Configuring as keyboard
[  484.122] (**) Option "config_info" "udev:/sys/devices/platform/i8042/serio0/input/input0/event0"
[  484.122] (II) XINPUT: Adding extended input device "AT Translated Set 2 keyboard" (type: KEYBOARD, id 12)
[  484.122] (**) Option "xkb_rules" "evdev"
[  484.123] (**) Option "xkb_model" "evdev"
[  484.123] (**) Option "xkb_layout" "us"
[  484.123] (**) Option "xkb_options" "terminate:ctrl_alt_bksp"
[  484.123] (II) config/udev: Adding input device SynPS/2 Synaptics TouchPad (/dev/input/event12)
[  484.123] (**) SynPS/2 Synaptics TouchPad: Applying InputClass "evdev touchpad catchall"
[  484.123] (II) Using input driver 'evdev' for 'SynPS/2 Synaptics TouchPad'
[  484.123] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/input/evdev_drv.so
[  484.123] (**) SynPS/2 Synaptics TouchPad: always reports core events
[  484.123] (**) SynPS/2 Synaptics TouchPad: Device: "/dev/input/event12"
[  484.123] (--) SynPS/2 Synaptics TouchPad: Found 8 mouse buttons
[  484.123] (--) SynPS/2 Synaptics TouchPad: Found absolute axes
[  484.123] (--) SynPS/2 Synaptics TouchPad: Found x and y absolute axes
[  484.123] (--) SynPS/2 Synaptics TouchPad: Found absolute touchpad.
[  484.123] (II) SynPS/2 Synaptics TouchPad: Configuring as touchpad
[  484.123] (**) SynPS/2 Synaptics TouchPad: YAxisMapping: buttons 4 and 5
[  484.123] (**) SynPS/2 Synaptics TouchPad: EmulateWheelButton: 4, EmulateWheelInertia: 10, EmulateWheelTimeout: 200
[  484.123] (**) Option "config_info" "udev:/sys/devices/platform/i8042/serio1/input/input12/event12"
[  484.123] (II) XINPUT: Adding extended input device "SynPS/2 Synaptics TouchPad" (type: TOUCHPAD, id 13)
[  484.123] (II) SynPS/2 Synaptics TouchPad: initialized for absolute axes.
[  484.123] (**) SynPS/2 Synaptics TouchPad: (accel) keeping acceleration scheme 1
[  484.123] (**) SynPS/2 Synaptics TouchPad: (accel) acceleration profile 0
[  484.123] (**) SynPS/2 Synaptics TouchPad: (accel) acceleration factor: 2.000
[  484.123] (**) SynPS/2 Synaptics TouchPad: (accel) acceleration threshold: 4
[  484.124] (II) config/udev: Adding input device SynPS/2 Synaptics TouchPad (/dev/input/mouse2)
[  484.124] (II) No input driver/identifier specified (ignoring)
[  484.124] (II) config/udev: Adding input device PC Speaker (/dev/input/event6)
[  484.124] (II) No input driver/identifier specified (ignoring)
[  484.124] (II) config/udev: Adding input device Sony Vaio Jogdial (/dev/input/event2)
[  484.124] (II) No input driver/identifier specified (ignoring)
[  484.124] (II) config/udev: Adding input device Sony Vaio Jogdial (/dev/input/mouse0)
[  484.124] (II) No input driver/identifier specified (ignoring)
[  492.726] (II) Power Button: Close
[  492.727] (II) UnloadModule: "evdev"
[  492.727] (II) Unloading evdev
[  492.746] (II) Video Bus: Close
[  492.746] (II) UnloadModule: "evdev"
[  492.746] (II) Unloading evdev
[  492.810] (II) Sony Vaio Keys: Close
[  492.810] (II) UnloadModule: "evdev"
[  492.810] (II) Unloading evdev
[  492.900] (II) Power Button: Close
[  492.900] (II) UnloadModule: "evdev"
[  492.900] (II) Unloading evdev
[  492.920] (II) HID 044e:3013: Close
[  492.920] (II) UnloadModule: "evdev"
[  492.920] (II) Unloading evdev
[  492.986] (II) HID 044e:3012: Close
[  492.986] (II) UnloadModule: "evdev"
[  492.986] (II) Unloading evdev
[  493.093] (II) AT Translated Set 2 keyboard: Close
[  493.093] (II) UnloadModule: "evdev"
[  493.093] (II) Unloading evdev
[  493.200] (II) SynPS/2 Synaptics TouchPad: Close
[  493.200] (II) UnloadModule: "evdev"
[  493.200] (II) Unloading evdev
[  493.232] Server terminated successfully (0). Closing log file.

Something of interest: I tried running 'startx', and then, in one of the X consoles that popped up, running 'startxfce4' - this brought up what I assume is the xfce desktop inside its own window. I couldn't interact with the contents of the desktop; I could only move the window containing it around the screen and resize it. Weird.

TobiSGD 11-21-2011 10:50 PM

Quote:

Originally Posted by amac26629 (Post 4530336)
The "Fatal IO error 11 (Resource temporarily unavailable) on X server :0" part doesn't sound good.

Nope, that is just you killing the X server which is producing that error. I am more interested in
Quote:

symbol lookup error: /usr/lib/libgtk-x11-2.0.so.0: undefined symbol: g_datalist_get_data
I think that is causing your issues. May be you can try this: https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=129274
If that doesn't work, there are plenty of threads when you google for
Quote:

symbol lookup error: /usr/lib/libgtk-x11-2.0.so.0: undefined symbol: g_datalist_get_data
May be someone has already a solution.

amac26629 11-22-2011 12:34 AM

Quote:

Originally Posted by TobiSGD (Post 4530363)

Hey, that fixed it! I followed the directions of the last post in that thread and Xfce seems to be working now. Thanks a lot for the help, TobiSGD :)


All times are GMT -5. The time now is 11:43 PM.