LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 04-19-2006, 03:17 PM   #1
geletine
Member
 
Registered: Apr 2005
Distribution: Slackware
Posts: 213
Blog Entries: 2

Rep: Reputation: 30
Xfce 4.4 beta 1 (4.3.90.1) problem


I have compiled this version as i cannot wait for the a stable.
When i run it the taskbar at the top is grey aless thats the new look,it seem odd, as it does nothing. The mouse icon is a x, instead of a the usual arrow mouse pointer, i cannot move windows, it adds Xffm, which does not load as i removed a previous version before i compiled this version.
I have renamed .config to config.backup , i also renamed .xffm to xffm.backup

I have known other people not to have this problem with the beta version, i think i have missed removing a configuration file which i am not sure about.
 
Old 04-19-2006, 06:18 PM   #2
geletine
Member
 
Registered: Apr 2005
Distribution: Slackware
Posts: 213
Blog Entries: 2

Original Poster
Rep: Reputation: 30
I would like to add some more information i renamed .cache to .cache.backup.. i have also included my log this time


Code:
                                                                     
                                                                     
                                                                     
                                             

_XSERVTransSocketOpenCOTSServer: Unable to open socket for inet6
_XSERVTransOpen: transport open failed for inet6/Allix:0
_XSERVTransMakeAllCOTSServerListeners: failed to open listener for inet6

X Window System Version 6.8.1
Release Date: 17 September 2004
X Protocol Version 11, Revision 0, Release 6.8.1
Build Operating System: Linux 2.4.29 i686 [ELF] 
Current Operating System: Linux Allix 2.4.29 #6 Thu Jan 20 16:30:37 PST 2005 i686
Build Date: 23 January 2005
	Before reporting problems, check http://wiki.X.Org
	to make sure that you have the latest version.
Module Loader present
Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
	(++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
	(WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
(==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Wed Apr 19 23:06:23 2006
(==) Using config file: "/etc/X11/xorg.conf"
Could not init font path element /usr/X11R6/lib/X11/fonts/CID/, removing from list!
which: no dbus-launch in (/usr/local/bin:/usr/bin:/bin:/usr/X11R6/bin:/usr/games:/opt/www/htdig/bin:/usr/lib/java/bin:/usr/lib/java/jre/bin:/usr/share/texmf/bin:.)

(xfce-mcs-manager:571): Gtk-WARNING **: Could not find the icon 'xfce4-session'. The 'hicolor' theme
was not found either, perhaps you need to install it.
You can get a copy from:
	http://freedesktop.org/Software/icon-theme/releases

(xfdesktop:575): libxfcegui4-CRITICAL **: netk_workspace_get_number: assertion `NETK_IS_WORKSPACE (space)' failed
GetModeLine - scrn: 0 clock: 65000
GetModeLine - hdsp: 1024 hbeg: 1048 hend: 1184 httl: 1344
              vdsp: 768 vbeg: 771 vend: 777 vttl: 806 flags: 10
GetModeLine - scrn: 0 clock: 65000
GetModeLine - hdsp: 1024 hbeg: 1048 hend: 1184 httl: 1344
              vdsp: 768 vbeg: 771 vend: 777 vttl: 806 flags: 10

(xfdesktop:575): Gtk-WARNING **: Could not find the icon 'xfce4-backdrop'. The 'hicolor' theme
was not found either, perhaps you need to install it.
You can get a copy from:
	http://freedesktop.org/Software/icon-theme/releases

(xfce4-tips:579): Gtk-WARNING **: Could not find the icon 'xfce4-logo'. The 'hicolor' theme
was not found either, perhaps you need to install it.
You can get a copy from:
	http://freedesktop.org/Software/icon-theme/releases

(xfce4-tips:579): GLib-GObject-CRITICAL **: g_object_unref: assertion `G_IS_OBJECT (object)' failed

(xfce4-panel:577): Gtk-WARNING **: Could not find the icon 'utilities-terminal'. The 'hicolor' theme
was not found either, perhaps you need to install it.
You can get a copy from:
	http://freedesktop.org/Software/icon-theme/releases

(xfce4-menu-plugin:580): Gtk-WARNING **: Could not find the icon 'xfce4-backdrop'. The 'hicolor' theme
was not found either, perhaps you need to install it.
You can get a copy from:
	http://freedesktop.org/Software/icon-theme/releases

(xfce4-session:569): Gtk-WARNING **: Could not find the icon 'xfsm-logout'. The 'hicolor' theme
was not found either, perhaps you need to install it.
You can get a copy from:
	http://freedesktop.org/Software/icon-theme/releases

(xfce4-session:569): GLib-GObject-CRITICAL **: g_object_unref: assertion `G_IS_OBJECT (object)' failed

(xfce4-session:569): GLib-GObject-CRITICAL **: g_object_unref: assertion `G_IS_OBJECT (object)' failed

(xfce4-session:569): GLib-GObject-CRITICAL **: g_object_unref: assertion `G_IS_OBJECT (object)' failed

(xfce4-session:569): libxfcegui4-CRITICAL **: netk_workspace_get_number: assertion `NETK_IS_WORKSPACE (space)' failed

waiting for X server to shut down xscreensaver: 23:06:50: SIGHUP received: restarting...
xscreensaver: 23:06:50: initial effective uid/gid was allix/shadow (1000/43)
xscreensaver: 23:06:50: running as allix/users (1000/100)

The application 'xfce-mcs-manager' lost its connection to the display :0.0;
most likely the X server was shut down or you killed/destroyed
the application.
The application 'Thunar' lost its connection to the display :0.0;
most likely the X server was shut down or you killed/destroyed
the application.
XIO:  fatal IO error 104 (Connection reset by peer) on X server ":0.0"
      after 0 requests (0 known processed) with 0 events remaining.
 
Old 04-19-2006, 08:24 PM   #3
geletine
Member
 
Registered: Apr 2005
Distribution: Slackware
Posts: 213
Blog Entries: 2

Original Poster
Rep: Reputation: 30
another update
i noticed these errors while compiling..

Code:
   1.
      : undefined reference to `sn_startup_sequence_get_timestamp'
   2.
      collect2: ld returned 1 exit status
   3.
      make[1]: *** [xfwm4] Error 1
   4.
      make[1]: Leaving directory `/tmp/xfce-build-dir/xfwm4-4.3.90.1/src'
   5.
      make: *** [install-recursive] Error 1
   6.
      Making install in po
   7.
      make[1]: Entering directory `/tmp/xfce-build-dir/xfwm4-4.3.90.1/po'
   8.
      if test -n ""; then \
   9.
        /tmp/xfce-build-dir/package-xfce/usr/share; \
  10.
      else \
  11.
  12.
      fwm4-startup_notification.o(.text+0x4b2): In function `sn_client_startup_properties':
  13.
      : undefined reference to `sn_startup_sequence_get_timestamp'
  14.
      collect2: ld returned 1 exit status
  15.
      make[1]: *** [xfwm4] Error 1
  16.
      make[1]: Leaving directory `/tmp/xfce-build-dir/xfwm4-4.3.90.1/src'
  17.
      make: *** [install-recursive] Error 1
  18.
      checking for a BSD-compatible install... /usr/bin/ginstall -c
  19.
       
  20.
       
  21.
      /bin/sh: update-desktop-database: command not found
  22.
      make[3]: [install-data-hook] Error 127 (ignored)
  23.
      make[3]: Leaving directory `/tmp/xfce-build-dir/mousepad-0.2.4'
  24.
      make[2]: Leaving directory `/tmp/xfce-build-dir/mousepad-0.2.4'
  25.
      make[1]: Leaving directory `/tmp/xfce-build-dir/mousepad-0.2.4'
  26.
      Making install in po
  27.
      make[1]: Entering directory `/tmp/xfce-build-dir/mousepad-0.2.4/po'
  28.
      if test -n ""; then \
 
Old 04-19-2006, 09:23 PM   #4
Electro
Guru
 
Registered: Jan 2002
Posts: 6,042

Rep: Reputation: Disabled
It is a beta version so no wonder you are having problems. Write up a bug report so XFce4 developers can fix the problem. If the XFce4 developers said to down grade your gcc compiler, we can help you with that.
 
Old 04-19-2006, 09:30 PM   #5
geletine
Member
 
Registered: Apr 2005
Distribution: Slackware
Posts: 213
Blog Entries: 2

Original Poster
Rep: Reputation: 30
somebody suggested its because i have libstartup-notification 0.6, so i upgraded to 0.8, at the moment its compiling, i post back later the results...
 
Old 04-19-2006, 10:29 PM   #6
geletine
Member
 
Registered: Apr 2005
Distribution: Slackware
Posts: 213
Blog Entries: 2

Original Poster
Rep: Reputation: 30
it compiled and the only error that remained was
make[3]: [install-data-hook] Error 127 (ignored)

as it sayed ignored , it did not worry me, and it works, i can move windows now and the arrow is a proper arrow not a x.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Xfce problems with task bar and xfce-panel aeruzcar Linux - Software 4 06-26-2006 06:29 AM
Beta testing Beta 8 -- Boot Loader screws up 1kyle Suse/Novell 0 03-27-2006 04:36 AM
xfce-4.2 beta in mandrake-10.1CE? greythorne Mandriva 3 10-04-2004 12:59 PM
Xfce Problem TikRu General 2 03-06-2002 03:32 PM
Modem problem in 8.2 Beta 2 Mackan Linux - Software 2 02-27-2002 08:44 PM


All times are GMT -5. The time now is 10:29 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration