LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 11-26-2001, 01:50 PM   #1
count_nikon
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2001
Posts: 25

Rep: Reputation: 15
Angry Xconfigurator


i can't get the my redhat linux 6.1 Gnome gui to load. The Xconfigurator always finds some error. Any suggestions? The computer i put it on is an old 150mhz. Thanks
 
Old 11-26-2001, 02:39 PM   #2
webtoe
Member
 
Registered: Apr 2001
Location: Cambridge, England
Distribution: Slackware 10, Fedora Core 3, Mac OS X
Posts: 617

Rep: Reputation: 30
what error?
what graphics card?
 
Old 11-26-2001, 06:53 PM   #3
trickykid
LQ Guru
 
Registered: Jan 2001
Posts: 24,149

Rep: Reputation: 234Reputation: 234Reputation: 234
might need an updated driver or newer version of X? did you check out the hardware compatiblity lists at www.xfree86.org ? if you know what kind of graphics card you have, we might be able to give you a quicker answer to your problem.
 
Old 11-26-2001, 08:25 PM   #4
count_nikon
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2001
Posts: 25

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Video Card Type

Its an ARK logic INC 2000PV Stingray
Xserver: SVGA.
It detects the video card just fine. That is the message i get when i run the Xconfigurator. Thank you for the previous responses.
 
Old 11-27-2001, 02:18 PM   #5
webtoe
Member
 
Registered: Apr 2001
Location: Cambridge, England
Distribution: Slackware 10, Fedora Core 3, Mac OS X
Posts: 617

Rep: Reputation: 30
your card is supported in both xfree 3.3.6 and 4.1

in 3.3.6 you need to use the XF86_SVGA server with the ark driver (there should be options to choose this in the configuration.

in 4.1 you need to use the ark driver. there should be (as above) an option for this in the configuration.

I suggest you get a newer distro though, it might make installation of the card etc easier.

Alex
 
Old 11-27-2001, 04:08 PM   #6
count_nikon
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2001
Posts: 25

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Xconfigurator v.4.2.8

This one finds my video card but still won't let me use it. Is it because i need that version of xf86?
 
Old 11-28-2001, 03:53 PM   #7
count_nikon
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2001
Posts: 25

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Thanks

Thanks for all the help. I just installed mandrake and it finally worked.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Where is Xconfigurator? xailer Linux - Newbie 11 11-21-2003 07:24 PM
Xconfigurator? urbman Linux - Newbie 1 08-01-2003 12:25 PM
How do I get to Xconfigurator? BrianSchumacher Linux - General 7 10-17-2002 09:12 PM
xconfigurator ohssax Linux - Newbie 2 07-11-2002 10:02 PM
Xconfigurator rehash Linux - Software 2 03-09-2002 08:46 PM


All times are GMT -5. The time now is 08:35 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration