LinuxQuestions.org
Support LQ: Use code LQ3 and save $3 on Domain Registration
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 11-30-2003, 04:15 AM   #1
LOUDSilence
Member
 
Registered: Oct 2003
Location: Sydney
Distribution: Red Hat 8
Posts: 77

Rep: Reputation: 15
xawtv problem


I am trying to record a video tape to Hard Disk using xawtv. I can view the video using :
gmplayer -tv on:driver=v4l:norm=PAL:input=0utfmt=YUY2:width=352:height=288
but when I load xawtv, I dont know what channel to pick. I edited the config file and added :
[AV1]
capture = overlay
input = Composite1
norm = PAL
channel = 0

but still no picture. I don't really know what i am doing. I am using rivatv drivers for video in. I have no tuner just video in.
If there is a better way to record the video then using xawtv please let me know, or if you know what I am doing wrong please let me know.

An advice appreciated.
 
Old 11-30-2003, 10:18 AM   #2
acid_kewpie
Moderator
 
Registered: Jun 2001
Location: UK
Distribution: Gentoo, RHEL, Fedora, Centos
Posts: 43,417

Rep: Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974
well your using channel 0, unlikely to have a tv statino broadcastng there really... just use up and down to change the channel, and when you find the ones you want, add them o the config file
 
Old 12-01-2003, 11:52 PM   #3
LOUDSilence
Member
 
Registered: Oct 2003
Location: Sydney
Distribution: Red Hat 8
Posts: 77

Original Poster
Rep: Reputation: 15
As I said I do not have a tuner just video in. I think it is composite. Going up and down on the keyboard does not pick that channel for me to view the video I am playing. It is just a blue window. I can get it to work in MPlayer with the command above but any help to get it to work in xawtv would be appreciated as I wish to record them to hard disk.

Thanks
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
xawtv problem ELEET Linux - Software 4 11-01-2004 12:54 AM
xawtv problem akihandyman Mandriva 0 07-04-2004 09:56 AM
xawtv problem AnneW Linux - Software 25 06-22-2004 05:25 AM
XawTV - Sound continues after closing XawTV ministre Linux - Software 5 11-05-2003 11:26 AM
Xawtv problem chanza Linux - Software 11 02-02-2003 09:20 PM


All times are GMT -5. The time now is 03:41 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration