LinuxQuestions.org
Go Job Hunting at the LQ Job Marketplace
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 12-27-2004, 02:02 PM   #1
Tantalos
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2004
Posts: 6

Rep: Reputation: 0
Angry X11 doesn't find needed libs


startx only returns, can't find shared lib libX11.so.6

I checked and they are just are where they are supposed to be: /usr/X11R6/lib/

are they in the wrong directory, or do I have to change a config file.

I'm using Navynos(GENTOO like)

Thanks,
Tantalos
 
Old 12-27-2004, 04:02 PM   #2
biertrinken
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2004
Location: bayern
Posts: 23

Rep: Reputation: 15
does your /etc/ld.so.conf file contain the following line ?

/usr/X11R6/lib
 
Old 12-29-2004, 03:56 AM   #3
Tantalos
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2004
Posts: 6

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Quote:
Originally posted by biertrinken
does your /etc/ld.so.conf file contain the following line ?

/usr/X11R6/lib
Yeah it does
 
Old 12-29-2004, 07:58 AM   #4
biertrinken
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2004
Location: bayern
Posts: 23

Rep: Reputation: 15
which error do you get when you try to run xterm (/usr/X11R6/bin/xterm) ?
 
Old 12-29-2004, 10:18 AM   #5
Emerson
Senior Member
 
Registered: Nov 2004
Location: Saint Amant, Acadiana
Distribution: Gentoo ~
Posts: 3,177

Rep: Reputation: Disabled
Running ldconfig may fix it.
 
Old 12-30-2004, 02:10 PM   #6
Tantalos
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2004
Posts: 6

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Talking

found it out, I ran xorgconfig again and tada, it worked.(something went wrong the first time apparently )

Thanks for all your help

Tantalos

Last edited by Tantalos; 12-30-2004 at 02:13 PM.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
help me! I have a problem while trying to install xorg-x11-libs-6.8.2-1.FC3.13.rpm ShiningStar Linux - Distributions 1 09-18-2005 08:51 PM
Core 4 - X11-devel complains about X11-libs which are installed Ephracis Fedora 3 09-05-2005 09:32 AM
Preventing a taskbar button with C and X11-libs mcgrew Programming 1 05-30-2005 02:41 AM
xorg-x11-libs required by xorg-x11-devel darknails Fedora 1 01-13-2005 02:34 PM
Packages not found (xorg-x11-libs) fgoyti Linux - Newbie 4 07-18-2004 10:40 PM


All times are GMT -5. The time now is 03:55 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration