LinuxQuestions.org
Go Job Hunting at the LQ Job Marketplace
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 06-03-2006, 07:35 AM   #1
MrVahn
Member
 
Registered: Dec 2005
Distribution: Gentoo
Posts: 77

Rep: Reputation: 15
X wont run after installing some packages with dependencies


I have beent trying to install BitTorrent on my Slackware system. Being not very proficient with linux, I am quite confused of what I am doing.
Slack has no RPMs or Debs as we all know, so all of the packages came from source. Basically I just follow what is written in the INSTALL.txt which is
configure-make-make install on most of them. Some of these packages has dependencies, and some of those dependencies also have dependencies. As I have said I am not yet proficient in using linux, but I am always trying.

What I did is I installed those dependencies of the dependencies, and the dependencies, then I got confused. There is some recursive error which happens randomly when I "make", and poor me not knowing what it means, just goes on and on with what I know to be correct.
So I installed and installed and I lost track of what is already there and what is not so I just installed and installed and uninstalled and installed again. Some of the packages compiled even if its dependency is not correctly installed.
I know that I did not do it correctly because there is a recursive error on compilation, and yet I installed the package.

As you can see I have messed up, losing track of the correct sequence of prerequisites.
Now my X won't run. I tried to "startx" as a normal user and it will show the Nvidia splash screen, then it will crash and return to CLI with this error message....


_XSERVTransSocketOpenCOTSServer: Unable to open socket for inet6
_XSERVTransOpen: transport open failed for inet6/meaty:0
_XSERVTransMakeAllCOTSServerListeners: failed to open listener for inet6

X Window System Version 6.8.2
Release Date: 9 February 2005
X Protocol Version 11, Revision 0, Release 6.8.2
Build Operating System: Linux 2.6.13 i686 [ELF]
Current Operating System: Linux meaty 2.4.31 #6 Sun Jun 5 19:04:47 PDT 2005 i686
Build Date: 11 September 2005
Before reporting problems, check http://wiki.X.Org
to make sure that you have the latest version.
Module Loader present
Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
(++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
(WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
(==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Sat Jun 3 20:18:08 2006
(==) Using config file: "/etc/X11/xorg.conf"
Could not init font path element /usr/X11R6/lib/X11/fonts/CID/, removing from list!
Agent pid 2365
which: no dbus-launch in (/usr/local/bin:/usr/bin:/bin:/usr/X11R6/bin:/usr/games:/opt/www/htdig/bin:/usr/lib/java/bin:/usr/lib/java/jre/bin:/opt/kde/bin:/usr/lib/qt/bin:/usr/share/texmf/bin:.)
Fontconfig error: "conf.d", line 1: no element found

(xfce4-session:2368): Pango-CRITICAL **: _pango_engine_shape_shape: assertion `PANGO_IS_FONT (font)' failed

Pango-ERROR **: file shape.c: line 75 (pango_shape): assertion failed: (glyphs->num_glyphs > 0)
aborting...
/home/mrvahn/.xinitrc: line 79: 2368 Aborted $xfcesm
Agent pid 2365 killed

waiting for X server to shut down xscreensaver: 20:18:14: SIGHUP received: restarting...
xscreensaver: 20:18:14: initial effective uid/gid was mrvahn/shadow (1000/43)
xscreensaver: 20:18:14: running as mrvahn/users (1000/100)

XIO: fatal IO error 104 (Connection reset by peer) on X server ":0.0"
after 0 requests (0 known processed) with 0 events remaining.


Can you guys give me a hint on how to fix this stuff. I am deciding to reformat and reinstall as a last option.
Still, I want to learn from my mistakes, not escape from it.
BTW I also tried to run X as root. It showed the XFCE desktop and it would hang, disabling me from doing any command, even shutting down X.
 
Old 06-03-2006, 10:39 PM   #2
MrVahn
Member
 
Registered: Dec 2005
Distribution: Gentoo
Posts: 77

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Any help ?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
...packages have unmet dependencies? stribas Linux - Newbie 1 09-29-2004 09:55 AM
Why wont my KDE 3.2 FC2 setup run make commands w/KDE 1.x packages? rusty_slacker Linux - Newbie 1 09-19-2004 05:40 PM
failed dependencies to installed packages?? mandrakemikael Linux - Newbie 1 09-10-2004 04:26 PM
Where are dependencies in Slackware packages? sbassi Slackware 2 01-15-2004 04:24 PM
querying RPM packages for dependencies joeslazenger Linux - Newbie 2 08-05-2002 08:04 AM


All times are GMT -5. The time now is 04:31 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration