LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 09-26-2002, 05:03 PM   #1
BBehemoth
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2002
Posts: 10

Rep: Reputation: 0
X won't start and Xconfig hangs


Hi Everyone.

I was attempting to install mplayer on RH7.3 and somehow clobbered X. Now the monitor just does the click and flash.

Fortunately I can ssh into the box. I have attempted to simplify the /etc/X11/XF86config file to reduce any conflicts. But alas, still the old click and flash.

I'm hoping someone can point me toward a simple fix that'll let me use Xconfigure to restore this beast.

Thanks for any help. Sorry for the pittyful newbie question .

Regards,
 
Old 09-26-2002, 05:50 PM   #2
BBehemoth
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2002
Posts: 10

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Hi again everyone,

Ok. Now I'm really puzzled. Here's why. I ssh'ed into the box. I edited /etc/inittab and changed two things, the rc from 5 to 1 (single user) and X to once from respawn (I don't think this part mattered though).

I rebooted and without the click and flash I was able to use Xconfigurator and set X and test it just fine. The resolution was good and it looked fine. I reset the initlevel back to 5 and when I rebooted, back to the click and flash.

Any help would be gratefully appreciated.

BB
 
Old 09-26-2002, 08:19 PM   #3
Tinkster
Moderator
 
Registered: Apr 2002
Location: in a fallen world
Distribution: slackware by choice, others too :} ... android.
Posts: 23,067
Blog Entries: 11

Rep: Reputation: 910Reputation: 910Reputation: 910Reputation: 910Reputation: 910Reputation: 910Reputation: 910Reputation: 910
Quote:
Originally posted by BBehemoth
Hi again everyone,

Ok. Now I'm really puzzled. Here's why. I ssh'ed into the box. I edited /etc/inittab and changed two things, the rc from 5 to 1 (single user) and X to once from respawn (I don't think this part mattered though).

I rebooted and without the click and flash I was able to use Xconfigurator and set X and test it just fine. The resolution was good and it looked fine. I reset the initlevel back to 5 and when I rebooted, back to the click and flash.

Any help would be gratefully appreciated.

BB
Gidday ...

Have a look @ /var/log/XFree86.0.log and see if there's something
unusual first, and if so, post that? :)

Cheers,
Tink
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
gmplayer hangs on start DraaX Linux - Software 5 04-28-2005 12:31 PM
slack10 hangs at start up master Slackware 3 12-22-2004 04:05 PM
make xconfig, xconfig with weird words pakkua80 Fedora - Installation 3 11-17-2004 06:19 AM
spamassasin wont start (hangs) lsimon4180 Linux - Software 5 10-04-2004 04:52 AM
Gnome hangs on start-up janisj Linux - Software 5 02-16-2004 12:49 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software

All times are GMT -5. The time now is 12:43 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration