LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 12-01-2006, 04:00 PM   #1
bippy_b
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2006
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
Question X Server / KDE Problem


I am trying to build a mythtv box with 1 frontend and 1 backend server.

I have the backend setup and I thought I had the frontend setup.

But the frontend (Using NVidia TV Out) something is happening with X because it will only launch KDE on every other boot. I will get the NVIDIA LOGO then it will go to the screen where I can see the detail of all the servers starting up, then it will go to a terminal login. Then if I reboot, it will show the NVIDIA logo (Yes I know I can turn it off.) then it will show the detail screen of the servers starting up, then it will show the NVIDIA logo again and go to KDM for login. If I disconnect the SVIDEO TV out and attach my Phillips 15" LCD it will boot to KDM login everytime. Very strange. Any pointers would be greatly appreciated.
 
Old 12-03-2006, 01:31 AM   #2
paulsm4
Guru
 
Registered: Mar 2004
Distribution: SusE 8.2
Posts: 5,863
Blog Entries: 1

Rep: Reputation: Disabled
Look in your X Windows error log.

It might be located in different places, depending on your distro. For example:

less /var/log/Xorg.0.log
<= SCROLL DOWN TO THE FIRST ERROR
THIS SHOULD GIVE A BETTER IDEA WHERE THE PROBLEM LIES...
 
  


Reply

Tags
kde, nvidia


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Trying to compile kde 3.4.2 on Etch. Problem: kde-config program not found Yury Debian 4 03-30-2010 04:32 PM
connection to cups server failed only if from server itself in KDE applications kyuso Fedora 0 01-22-2005 10:34 PM
VNC Server / KDE problem namgor Linux - Software 9 07-22-2004 09:29 AM
KDE task switching (alt-tab) problem, also KDE XMMS problem (seperate problems) Cohobin Linux - Software 4 06-26-2004 05:47 AM
X server/ kde help skeletal29 Linux - General 2 05-20-2002 06:37 AM


All times are GMT -5. The time now is 10:27 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration