LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 08-22-2006, 10:20 PM   #1
Outerlimit
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2004
Distribution: ubuntu
Posts: 20

Rep: Reputation: 0
Exclamation X Server Broken After Restart


My distro is ubuntu, version 6.06, I'm not 100% sure of the versions of the X server...

I restarted my computer to boot into windows to test something with my printer, went to boot back into linux and the X server won't start. It is saying that it can't find any Devices or Screens...

Here is a copy of my xorg.conf file located in /etc/X11/.
Thanks for your help!.

Code:
# /etc/X11/xorg.conf (xorg X Window System server configuration file)
#
# This file was generated by dexconf, the Debian X Configuration tool, using
# values from the debconf database.
#
# Edit this file with caution, and see the /etc/X11/xorg.conf manual page.
# (Type "man /etc/X11/xorg.conf" at the shell prompt.)
#
# This file is automatically updated on xserver-xorg package upgrades *only*
# if it has not been modified since the last upgrade of the xserver-xorg
# package.
#
# If you have edited this file but would like it to be automatically updated
# again, run the following command:
#   sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg

Section "Files"
	FontPath	"/usr/share/X11/fonts/misc"
	FontPath	"/usr/share/X11/fonts/cyrillic"
	FontPath	"/usr/share/X11/fonts/100dpi/:unscaled"
	FontPath	"/usr/share/X11/fonts/75dpi/:unscaled"
	FontPath	"/usr/share/X11/fonts/Type1"
	FontPath	"/usr/share/X11/fonts/100dpi"
	FontPath	"/usr/share/X11/fonts/75dpi"
	# path to defoma fonts
	FontPath	"/var/lib/defoma/x-ttcidfont-conf.d/dirs/TrueType"
EndSection

Section "Module"
	Load	"i2c"
	Load	"bitmap"
	Load	"ddc"
	Load	"dri"
	Load	"extmod"
	Load	"freetype"
	Load	"glx"
	Load	"int10"
	Load	"type1"
	Load	"vbe"
EndSection

Section "InputDevice"
	Identifier	"Generic Keyboard"
	Driver		"kbd"
	Option		"CoreKeyboard"
	Option		"XkbRules"	"xorg"
	Option		"XkbModel"	"pc104"
	Option		"XkbLayout"	"us"
EndSection

Section "InputDevice"
	Identifier	"Configured Mouse"
	Driver		"mouse"
	Option		"CorePointer"
	Option		"Device"		"/dev/input/mice"
	Option		"Protocol"		"ExplorerPS/2"
	Option		"ZAxisMapping"		"4 5"
	Option		"Emulate3Buttons"	"true"
EndSection

Section "InputDevice"
	Identifier	"Synaptics Touchpad"
	Driver		"synaptics"
	Option		"SendCoreEvents"	"true"
	Option		"Device"		"/dev/psaux"
	Option		"Protocol"		"auto-dev"
	Option		"HorizScrollDelta"	"0"
EndSection

Section "InputDevice"
  Driver        "wacom"
  Identifier    "stylus"
  Option        "Device"        "/dev/wacom"          # Change to 
                                                      # /dev/input/event
                                                      # for USB
  Option        "Type"          "stylus"
  Option        "ForceDevice"   "ISDV4"               # Tablet PC ONLY
EndSection

Section "InputDevice"
  Driver        "wacom"
  Identifier    "eraser"
  Option        "Device"        "/dev/wacom"          # Change to 
                                                      # /dev/input/event
                                                      # for USB
  Option        "Type"          "eraser"
  Option        "ForceDevice"   "ISDV4"               # Tablet PC ONLY
EndSection

Section "InputDevice"
  Driver        "wacom"
  Identifier    "cursor"
  Option        "Device"        "/dev/wacom"          # Change to 
                                                      # /dev/input/event
                                                      # for USB
  Option        "Type"          "cursor"
  Option        "ForceDevice"   "ISDV4"               # Tablet PC ONLY
EndSection

Section "Device"
	Identifier	"NVIDIA Corporation NV41 [GeForce Go 6800 Ultra]"
	Driver		"nvidia"
	BusID		"PCI:1:0:0"
EndSection

Section "Monitor"
	Identifier	"Generic Monitor"
	Option		"DPMS"
	HorizSync	28-96
	VertRefresh	43-60
EndSection

Section "Screen"
	Identifier	"Default Screen"
	Device		"NVIDIA Corporation NV41 [GeForce Go 6800 Ultra]"
	Monitor		"Generic Monitor"
	DefaultDepth	24
	SubSection "Display"
		Depth		1
		Modes		"1920x1200"
	EndSubSection
	SubSection "Display"
		Depth		4
		Modes		"1920x1200"
	EndSubSection
	SubSection "Display"
		Depth		8
		Modes		"1920x1200"
	EndSubSection
	SubSection "Display"
		Depth		15
		Modes		"1920x1200"
	EndSubSection
	SubSection "Display"
		Depth		16
		Modes		"1920x1200"
	EndSubSection
	SubSection "Display"
		Depth		24
		Modes		"1920x1200"
	EndSubSection
EndSection

Section "ServerLayout"
	Identifier	"Default Layout"
	Screen		"Default Screen"
	InputDevice	"Generic Keyboard"
	InputDevice	"Configured Mouse"
	InputDevice     "stylus" "SendCoreEvents"
	InputDevice     "cursor" "SendCoreEvents"
	InputDevice     "eraser" "SendCoreEvents"
	InputDevice	"Synaptics Touchpad"
EndSection

Section "DRI"
	Mode	0666
EndSection

Section "InputDevice"
	Identifier	"Synaptics Touchpad"
	Driver		"synaptics"
	Option		"SendCoreEvents"
	Option		"Device"
	Option		"Protocol"
	Option		"HorizScrollDelta"
	Option		"SHMConfig"
EndSection
 
Old 08-22-2006, 10:50 PM   #2
angustia
Member
 
Registered: Apr 2003
Location: chile
Posts: 58

Rep: Reputation: 15
it's not your fault, the bug was already fixed: https://launchpad.net/distros/ubuntu...ver/+bug/57153

just run in the console after login:

sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade
sudo /etc/init.d/gdm restart


(update the package list,
install upgrades (xserver-xorg-core)
restart the gnome display manager)
 
Old 08-22-2006, 10:57 PM   #3
Outerlimit
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2004
Distribution: ubuntu
Posts: 20

Original Poster
Rep: Reputation: 0
haha, alright thanks.
i shoulda thought to try that first

i didnt understand what the problem was since i restored my xorg.conf backup file from before i setup my tvout.

thanks for your help :-D
 
Old 08-22-2006, 11:11 PM   #4
Outerlimit
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2004
Distribution: ubuntu
Posts: 20

Original Poster
Rep: Reputation: 0
excellent, it works now :-D

Thank you very much!
 
Old 08-23-2006, 12:04 AM   #5
SZorg
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2006
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
I had this problem, I've been trying to fix it all day. Just thought I'd add a thank you.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
X Server doesn't restart on logout Centinul Fedora 8 07-14-2005 06:53 PM
Automatically Restart Server?? flamesrock Linux - Software 4 08-07-2004 09:25 PM
Restart X Server (Redhat 9) total_eclipse03 Linux - Newbie 3 05-16-2004 12:16 AM
Restart X server jbraum Linux - General 2 02-09-2004 01:01 PM
restart sound server xconspirisist Linux - Software 9 01-03-2004 07:33 PM


All times are GMT -5. The time now is 04:51 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration