LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 02-23-2004, 08:54 PM   #1
julian_s
Member
 
Registered: Jan 2004
Location: Colombia
Distribution: Ubuntu 5.10
Posts: 35

Rep: Reputation: 15
X not working because of update from 4.3 to 4.4 RC3


Installed XFree 4.4 RC3 on Mdk 9.2 and lost video mode


So I tried to install XFree 4.4 RC· cuz I've been said that it has DRI support for my gfx Sis 630, so I downloaded all th files that I thought it need (in the Xfree site they don't say what files to download, so I downloaded almost all that were non repeated in the download directory for 4.4) and i make sh Xinstall.sh, I think I trusted to much in the installation because I make it overwrite all the configuration files, and now when I try to boot linux it can't start the x server and I get errors but when I'm in text mode I type startx and I get the errors but it loads a graphic interface with many consoles on it but of course it it's far different from what I had before and I can't load any of the apps that have GUI. Is anybody having the same trouble? Any advice on this would be great I'm a total nwbie
so step-by-step would be nice.

Here is a list of the errors I get:

_XSERVTransOpen: transport open failed for inet6/200:0
_XSERVTransMake AllCOTSServerListeners: failed to open listener for inet6
.....
.....
/lib/modules/2.4.22-10mdk/kernel/drivers/video/sis/sisfb.o.gz : init_module: no such device
modprobe: insmod /lib/modules/2.4.22-10mdk/kernel/drivers/video/sis/sisfb.o.gz failed
modprobe: insmod sis failed.
[drm] failed to load kernel module "sis"
(EE) SIS(0): [dri] DRI Init failed. Disabling DRI
warning: Cannot convert string "" to type XftFont.
waiting for X server to shut down X connection to :0.= broken (explicit kill or server shutdown).

xterm: fatal IO error 32 (Broken pipe) or KillClient on X server ":0.0"

Xauth: (argv):1: bad diplay name "200:0" in remove command
 
Old 02-23-2004, 09:06 PM   #2
SciYro
Senior Member
 
Registered: Oct 2003
Location: hopefully not here
Distribution: Gentoo
Posts: 2,038

Rep: Reputation: 51
type
indmod unix
insmod sisfd

tehn try, also, you mgiht want to reconcirder installing v4.4 sence when you instll it itll pretty much make it so every program you have to run under X is in violation of the leicnce (scary i think, and i thought linux was free of stupid liecenses)
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Where is init.d, rc3.d and so on?? maginotjr Slackware 19 06-28-2005 05:42 PM
Ndiswrapper v1.0 RC3 available snecklifter Linux - Wireless Networking 6 01-19-2005 06:46 PM
After Online update: Hard drive working and working dacosta SUSE / openSUSE 6 11-06-2004 01:14 AM
Mandrake 9.1 RC3 onurb Linux - Software 13 03-25-2003 03:44 PM
Slackware 8.1 rc3 charliekennedy Slackware 3 06-16-2002 02:38 PM


All times are GMT -5. The time now is 08:43 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration