LinuxQuestions.org
View the Most Wanted LQ Wiki articles.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 02-03-2005, 10:17 AM   #1
Soobwrex
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2005
Location: Fairbanks, Alaska
Distribution: Fedora Core 3
Posts: 13

Rep: Reputation: 0
Work as root dissapears in KDE session


Fedora Core 3
KDE Desktop

I'm having a wierd problem:
Under a standard user session in KDE, I use the super-user terminal to create
ln -s /dev/hdc /dev/cdrom
to create a link to hdc for my cdrom

However, every time I leave the session and come back, I find that the link is gone!! What's up with this? If anyone has an idea, I would really appreciate it. It seems kind of wierd.

Thanks

ps, here is my fstab file if that has anything to do with it

# This file is edited by fstab-sync - see 'man fstab-sync' for details
LABEL=/ / ext2 defaults 1 1
none /dev/pts devpts gid=5,mode=620 0 0
none /dev/shm tmpfs defaults 0 0
none /proc proc defaults 0 0
none /sys sysfs defaults 0 0
LABEL=SWAP-hda3 swap swap defaults 0 0
/dev/hdc /media/cdrecorder auto pamconsole,ro,exec,noauto,managed 0 0
/dev/fd0 /media/floppy auto pamconsole,exec,noauto,managed 0 0
 
Old 02-03-2005, 01:56 PM   #2
beaucoup
Member
 
Registered: Jun 2003
Location: Florence, SC
Distribution: Gentoo i386
Posts: 180

Rep: Reputation: 30
You mention here that you're using an automounter...I suspect that to be the culprit, though I don't know too much about automounters.
 
Old 02-03-2005, 04:33 PM   #3
Soobwrex
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2005
Location: Fairbanks, Alaska
Distribution: Fedora Core 3
Posts: 13

Original Poster
Rep: Reputation: 0
i will give that a shot. thanks
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SuSE 10, KDE 3.4: OpenGL apps only work when run as root pschoenb Linux - Software 1 11-10-2005 01:43 PM
only root can start X session ylts Linux - Software 1 05-23-2005 06:09 PM
KDE 3.3 sound doesn't work unless Root shock_ez Suse/Novell 1 01-07-2005 12:01 AM
Sorry dumb question - how to start graphical root session in KDE OrganicOrange84 Linux - Newbie 4 08-16-2004 06:29 AM
KDE command work as user, not root. mooreted Slackware 6 04-08-2004 02:21 PM


All times are GMT -5. The time now is 01:18 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration