LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 03-02-2003, 09:58 PM   #1
andrew001
Member
 
Registered: Nov 2002
Distribution: Slackware 9.0
Posts: 321

Rep: Reputation: 30
wineX sound problems


Hey~

I just installed wineX and configured it properly (so far as I know).

My first, and admittedly rather ambitious goal is to install half-life with wineX. I mounted the half-life cd, and the install started off fine. But when half-life tried to test my sound card by playing a .wav file everything stopped (nothing happened, the screen just stayed the same).

I checked the xterm I started hl in, and here are the messages I get:

err:wave:OSS_OpenDevice Can't set format to 8 (16)
err:wave:OSS_OpenDevice Can't set sample_rate to 48000 (11025)

I used esd to find out that my sounds card is supposed to run at 48 khz in 16 bit stereo. I assume that wineX isn't detecting the settings properly. Can you help me get this stuff working???

Thanks a lot,
Andrew
 
Old 03-04-2003, 09:49 PM   #2
andrew001
Member
 
Registered: Nov 2002
Distribution: Slackware 9.0
Posts: 321

Original Poster
Rep: Reputation: 30
PLEASE HELP ME
 
Old 04-23-2003, 12:22 PM   #3
quikchaos
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2003
Location: Indianapolis, IN
Distribution: Gentoo 1.4_rc4
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
I am having the same problem.

I am trying to install Half-Life with WineX and I get the following error when the SETUP.EXE tries to test my sound.

Code:
err:wave:OSS_OpenDevice Can't set format to 8 (16)
err:wave:OSS_OpenDevice Can't set sample_rate to 48000 (11025)
Music from Xmms works fine! I get this message when I use the command 'esd' though.

Code:
unsupported playback rate: 44100 
Audio device open for 44.1Khz, stereo, 16bit failed 
Trying 44.1Khz, 8bit stereo. 
unsupported sound format: 32 
Audio device open for 44.1Khz, stereo, 8bit failed 
Trying 48Khz, 16bit stereo.
I am running a 2.4.20 kernel and have SiS7012 On-board sound.

Please help!
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Microphone in CS 1.6 (WineX) not getting sound nagloc Linux - Games 0 08-06-2004 10:35 PM
winex sound delay ptesone Linux - Games 2 04-19-2004 03:43 PM
Why isnt my sound in Winex working??? linuxfreak3 Linux - Games 0 02-18-2004 05:07 PM
Cant get sound in winex even after disabling arts AekaGSR Linux - Newbie 2 07-23-2003 02:54 PM
winex without sound nakkaya Linux - Software 0 03-20-2003 02:14 AM


All times are GMT -5. The time now is 11:06 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration