LinuxQuestions.org
Support LQ: Use code LQ3 and save $3 on Domain Registration
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 11-17-2003, 10:55 PM   #1
qwijibow
Guru
 
Registered: Apr 2003
Location: nottingham england
Distribution: Gentoo
Posts: 2,672

Rep: Reputation: 47
wine sound playback speed, (slow motion sound)


hey guys.
ive installed half-life in linux with wine, but have a problem
all the sounds play in slow motion, they play slow and lower pitch,

is there an option i can add to ~/.wine/config to make the sound play faster ??
 
Old 11-18-2003, 07:55 AM   #2
DrOzz
Senior Member
 
Registered: May 2003
Location: Sydney, Nova Scotia, Canada
Distribution: slackware
Posts: 4,185

Rep: Reputation: 59
i know you may think i am going crazy here with this question, but do you have your video drivers for your card installed? or are you still using the generic ones that came with the installation of your distro?
another thing is people try changing the option _snd_mixahead in the config file. it is suggested to use 0.23 as its value as that seems to be the one that helps most people, but i know personally that wasn't the case with me, and although off hand i can't remember the value i used, which to me is probably irrelevant information for you, you'll just have to play with the values, that is if you do have your video drivers installed. if you don't i suggest you download and install them before looking ahead to this option. without your video drivers this lag can occur, as i also personally experienced this.
 
Old 06-04-2004, 09:39 PM   #3
Darx
Member
 
Registered: Mar 2004
Posts: 52

Rep: Reputation: 15
I accidentally fixed mine by doing this... go down to the [dsound] section beneath the drivers section, and where it says

Quote:
;; Forces emulation mode (using wave api)
;"HardwareAcceleration" = "Emulation"
Uncomment (remove the ';') the "HardwareAcceleration" = "Emulation" part.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
DVD sound playback fatenabu Linux - Software 1 09-10-2005 02:45 AM
Audigy LS CD Playback and No Sound KohlyKohl Linux - Hardware 15 11-09-2004 07:05 AM
2 second gap with sound playback nickybarlow Linux - Software 2 07-21-2004 10:21 AM
DVD Playback - garbled picture during motion xodustrance Linux - Software 1 05-04-2004 08:58 AM
music/sound in general plays in "slow motion" tvstonydanza Linux - General 0 01-29-2004 07:29 PM


All times are GMT -5. The time now is 12:45 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration