LinuxQuestions.org
Did you know LQ has a Linux Hardware Compatibility List?
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 11-16-2003, 09:04 PM   #1
PhoenixZorn
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2003
Location: Lake Mills, WI
Distribution: Slackware 10.2 / LFS 6.1 / Coyote Firewall Linux (Really Antiquated)
Posts: 14

Rep: Reputation: 0
Wine and WineX installs not going as planned... ShowEQ not showing any data...


This post is actually 2 questions, and I hope in the next couple days to be able to post success stories for both questions.

I have been attempting to install Wine and WineX, separately of course, but neither of them seem to be putting the correct files in the correct places. I have done configure && make depend && make && make install for both installations, but I continue to get errors when I do a winecheck, specifically about windows pathing.

Error enclosed:
. Invalid path 'c:\windows' for windows directory: does not exist
. Perhaps you have not properly edited or created your Wine configuration file.
. This is (supposed to be) '/root/.wine/config'

Full ./tools/winecheck log follows here:


--------------------------- checking Wine base files ---------------------------
001. Checking for file "wine"... OK.
002. Checking for correct .so lib config (please wait)... OK.

----------------------------- checking config file -----------------------------
003. Checking config file access... OK.

>>> Checking drive C settings:
004. Checking Path option... FAILED (${HOME}/.transgaming/c_drive/ does not exist !).
- ADVICE: create this directory or point Path to a real directory.
005. Checking Type option... OK.
006. Checking Filesystem option... OK.
--> PROBLEM.

>>> Checking drive D settings:
007. Checking Path option... OK.
008. Checking Type option... OK.
009. Checking Filesystem option... OK.
--> OK.

>>> Checking drive E settings:
010. Checking Path option... OK.
011. Checking Type option... OK.
012. Checking Filesystem option... OK.
--> OK.

>>> Checking drive G settings:
013. Checking Path option... OK.
014. Checking Type option... OK.
015. Checking Filesystem option... OK.
--> OK.

--------------------- checking system devices used by Wine ---------------------
016. Checking sound device /dev/dsp... OK.
017. Checking audio mixer device /dev/mixer... OK.
018. Checking MIDI sequencer device /dev/sequencer... BAD (no kernel driver for /dev/sequencer?).
- ADVICE: module loading problems ? Read /usr/src/linux/Documentation/modules.txt.

----------------------- checking registry configuration ------------------------
019. Checking availability of winedefault.reg entries... CRITICAL (entry "SHAREDMEMLOCATION" not found in system.reg registry file).
- ADVICE: file winedefault.reg doesn't seem to have been applied using regapi.
020. Checking availability of windows registry entries... CRITICAL (entry "Default Taskbar" not found).
- ADVICE: Windows registry does not seem to be added to Wine, as this typical Windows registry entry does not exist in Wine's registry. This can affect many newer programs. A complete original Windows re$
20 tests. 0 suspicious, 1 bad, 2 critical, 1 failed.
Wine configuration correctness score: 10.30%


#

Now, I understand that the registry is not installed, hence my errors there, but I do indeed have a /home/.transgaming/c_drive, and it is telling me I don't. Someone please assist with this problem.


---------------------------------------------------------------------------------------------

I have successfully installed ShowEQ over a Slackware 9.0 install with the 2.4.20 kernel. I have a Netgear RT311 Gateway Router connected to my Cable Modem, and a Linksys 5 port Hub in lone after the router. The linux box is 192.168.0.6 and the win2k box is 192.168.0.3

I have instructed ShowEQ to look for next everquest instance, as well as looking directly to the IP, and have have had no success in getting ShowEQ to actually show me anything. The software is working correctly as far as I can tell, but it is not recieving data from EQ. If anyone can assist me with this, I'd be greatly appreciative.
 
Old 11-16-2003, 09:23 PM   #2
trickykid
Guru
 
Registered: Jan 2001
Posts: 24,133

Rep: Reputation: 199Reputation: 199
Moved: Asking questions doesn't qualify it as a Success Story, at least not yet. Moved to Software where its more suitable.
 
Old 11-16-2003, 11:50 PM   #3
PhoenixZorn
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2003
Location: Lake Mills, WI
Distribution: Slackware 10.2 / LFS 6.1 / Coyote Firewall Linux (Really Antiquated)
Posts: 14

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Thanks for the move... but w000t...

replaced the hub and ShowEQ now works flawlessly...
it's absolutely amazing.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
'Last Post' Column showing incorrect data Shade LQ Suggestions & Feedback 1 04-20-2005 02:31 AM
Having wine AND winex? nivek7 Linux - Games 4 03-24-2004 03:09 PM
wine or winex? ody1 Linux - Software 2 10-03-2003 07:07 PM
Wine \ Java \ Limewire Installs help please jefx Linux - Newbie 8 05-22-2003 03:17 AM
Wine/winex My_World Linux - Software 5 04-14-2003 04:53 PM


All times are GMT -5. The time now is 03:51 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration