LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (/questions/)
-   Linux - Software (http://www.linuxquestions.org/questions/linux-software-2/)
-   -   Wicd d-bus issues in Mint 8 (http://www.linuxquestions.org/questions/linux-software-2/wicd-d-bus-issues-in-mint-8-a-802181/)

dflo404 04-15-2010 08:30 AM

Wicd d-bus issues in Mint 8
 
I use Mint 8 on a Dell Studio 15 laptop, and I've been using Wicd to manage my networking for a while now. For the most part it works fine, but there is one problem...

Everyone once in a while, when I boot up the computer, I am asked to enter my password for Wicd. After I do, I get two error messages telling me that Wicd cannot connect to d-bus, and that it is unable to run.

In order to fix the problem, I have to open the wired-settings.conf file as root and remove a set of empty brackets that for some reason appear at the bottom of the page. Then I restart, and it works fine (at least for another few reboots, then I get the same error messages, and have to do it all over again).

I haven't gone through much troubleshooting, but I suspect it may have to do with me frequently switching from the wired Ethernet connection to wireless. Since I live on a college campus, this happens quite often. However, the whole point of me switching to Wicd was that I thought it could handle a lot of switching like that.

Does anyone know how to fix this problem? Anyone have a similar problem?

Oh yea, here's my lspci:

00:00.0 Host bridge: Intel Corporation Mobile 4 Series Chipset Memory Controller Hub (rev 07)
00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation Mobile 4 Series Chipset PCI Express Graphics Port (rev 07)
00:1a.0 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #4 (rev 03)
00:1a.1 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #5 (rev 03)
00:1a.2 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #6 (rev 03)
00:1a.7 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB2 EHCI Controller #2 (rev 03)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) HD Audio Controller (rev 03)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) PCI Express Port 1 (rev 03)
00:1c.1 PCI bridge: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) PCI Express Port 2 (rev 03)
00:1c.3 PCI bridge: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) PCI Express Port 4 (rev 03)
00:1c.5 PCI bridge: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) PCI Express Port 6 (rev 03)
00:1d.0 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #1 (rev 03)
00:1d.1 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #2 (rev 03)
00:1d.2 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #3 (rev 03)
00:1d.7 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB2 EHCI Controller #1 (rev 03)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 Mobile PCI Bridge (rev 93)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation ICH9M LPC Interface Controller (rev 03)
00:1f.2 SATA controller: Intel Corporation ICH9M/M-E SATA AHCI Controller (rev 03)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) SMBus Controller (rev 03)
01:00.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc Mobility Radeon HD 3400 Series
01:00.1 Audio device: ATI Technologies Inc RV620 Audio device [Radeon HD 34xx Series]
04:00.0 Network controller: Broadcom Corporation BCM4312 802.11b/g (rev 01)
08:00.0 Ethernet controller: Broadcom Corporation NetLink BCM5784M Gigabit Ethernet PCIe (rev 10)
09:01.0 FireWire (IEEE 1394): Ricoh Co Ltd R5C832 IEEE 1394 Controller (rev 05)
09:01.1 SD Host controller: Ricoh Co Ltd R5C822 SD/SDIO/MMC/MS/MSPro Host Adapter (rev 22)
09:01.2 System peripheral: Ricoh Co Ltd R5C592 Memory Stick Bus Host Adapter (rev 12)
09:01.3 System peripheral: Ricoh Co Ltd xD-Picture Card Controller (rev 12)

pocosdad 04-16-2010 01:21 AM

To find your answer....
 
[QUOTE=dflo404;3936410]I use Mint 8 on a Dell Studio 15 laptop, and I've been using Wicd to manage my networking for a while now. For the most part it works fine, but there is one problem...

Everyone once in a while, when I boot up the computer, I am asked to enter my password for Wicd. After I do, I get two error messages telling me that Wicd cannot connect to d-bus, and that it is unable to run.

I was on the Mint forums today and read of several folks who had the problem you have and how they managed to fix it...I think I saw it in the Newbie section ...but if you just search WICD I'm sure it will point you in the right direction.
I haven't had the problem but I am still using Mint 7 Gloria, 64bit on a desktop.
Good Luck with it and keep in mind that Mint 9 is due out soon and may address the same issue since this will be an LTS version.


All times are GMT -5. The time now is 07:09 PM.