LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 04-28-2004, 08:38 PM   #1
RaulConQ
Member
 
Registered: Feb 2003
Location: Chicago, IL
Distribution: slackware
Posts: 36

Rep: Reputation: 15
weird slit behaviour


currently i'm running fluxbox 0.9.9 (mostly for a borderless aterm), but the slit is giving me some trouble. it works just fine, but the slit app order is not as i would like it. recent versions of flux offer a "cycle up" and "cycle down" option for slitapps, but when i try that, the slit i am trying to move simply disappears. so i looked for my slitlist file in ~/.fluxbox and it wasn't there. i created it. it's:

bubblemon
wmmemfree
mount.app
wmnd -i eth0
wmmsg
wmcalc
wmpinboard -w
WMxmms

this is the order in which i'd like my slitapps to load. in .xinitrc, i have them load in that order as well (though as i understand it, order doesn't matter in .xinitrc, it just loads the apps). .xinitrc is:

#!/bin/bash
startfluxbox & wmpid=$!
bsetbg -t /home/reelbigjosh/media/images/bg/lgrey100.jpg
bubblemon &
wmmemfree &
mount.app &
wmnd -i eth0 &
wmmsg &
wmcalc &
wmpinboard -w &
wmix &
WMxmms &
wait $wmpid

i've been looking for clues all day, but no luck. any ideas? no hurry, it's not that critical a problem (just bugging the hell out of me).
 
Old 04-28-2004, 08:53 PM   #2
LavaDevil94
Guru
 
Registered: Jul 2003
Distribution: Gentoo 2004.2: Who needs exmmpkg when you have emerge?
Posts: 1,795

Rep: Reputation: 47
did you set the order you want them in in ~/.fluxbox/slitlist?
 
Old 04-28-2004, 11:06 PM   #3
mikshaw
LQ Addict
 
Registered: Dec 2003
Location: Maine, USA
Distribution: Slackware/SuSE/DSL
Posts: 1,320

Rep: Reputation: 45
You may need to close fluxbox and edit your slitlist from terminal or another window manager.
I just updated to 0.9.9, and this is the first time my dockapps are actually in the same order as they appear in the slitlist.
 
Old 04-29-2004, 02:51 PM   #4
RaulConQ
Member
 
Registered: Feb 2003
Location: Chicago, IL
Distribution: slackware
Posts: 36

Original Poster
Rep: Reputation: 15
actually, i've tried closing fluxbox and editing from terminal, still no dice. i guess maybe i wasn't clear in my first post. i went looking for slitlist in ~/.fluxbox but it didn't exist. i created a slitlist file in mcedit and these are the contents thereof:

bubblemon
wmmemfree
mount.app
wmnd -i eth0
wmmsg
wmcalc
wmpinboard -w
WMxmms

that is the file, the whole file. maybe i am not formatting it properly? it didn't exist until i made it, but yes, that is the order i want them to load.
 
Old 04-29-2004, 07:57 PM   #5
mikshaw
LQ Addict
 
Registered: Dec 2003
Location: Maine, USA
Distribution: Slackware/SuSE/DSL
Posts: 1,320

Rep: Reputation: 45
Ok then ....try this:
1) Make an empty slitlist.
2) Remove or comment all dock apps from your startup script (e.g. xinitrc).
3) Start Fluxbox.
4) Load each dockapp manually, in the order you'd like them to appear in the list.
 
Old 10-29-2004, 10:22 PM   #6
GodSendDeath
Member
 
Registered: Mar 2004
Posts: 71

Rep: Reputation: 15
Okay, now I've got a dumb question. How do I make aterm borderless? I want aterm to boot up with "-e tail -f /var/log/syslog" and have it be transparent. Then, each Aterm thereafter I want to have a border (aterm from the fluxbox menu). So basically, how do I make aterm borderless once and only once?

-GSD
 
Old 10-31-2004, 10:05 AM   #7
mikshaw
LQ Addict
 
Registered: Dec 2003
Location: Maine, USA
Distribution: Slackware/SuSE/DSL
Posts: 1,320

Rep: Reputation: 45
instead of launching the borderless aterm with "aterm", use "aterm -name somethingelse". In ~/.fluxbox/apps, you'd put this:
[app] (somethingelse)
[Deco] {NONE}
[end]
 
Old 10-31-2004, 10:14 AM   #8
GodSendDeath
Member
 
Registered: Mar 2004
Posts: 71

Rep: Reputation: 15
Thanks everyone (esp. Mikshaw) for the help with transparent aterm. My desktop looks "uBeR l33t0". Thanks again fellas

-GSD
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
9.3 weird behaviour ????? bigjohn Suse/Novell 9 07-06-2005 06:44 AM
[SOLVED] k3b weird behaviour filosophem Linux - Software 3 01-23-2005 05:42 PM
Weird DNS (?) behaviour jalonsom Linux - Networking 1 10-31-2004 07:55 AM
weird behaviour with hashes in perl weird_guy Programming 0 06-22-2004 10:51 PM
Weird Apache behaviour ? zalmox Linux - Software 1 11-10-2003 09:12 AM


All times are GMT -5. The time now is 01:07 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration