LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 11-01-2003, 03:30 PM   #1
Peelo
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2003
Posts: 3

Rep: Reputation: 0
Vmware freezes my system when Loading Virtual Machine


Hi,

My problem is that, once I have installed vmware 4 workstation on my redhat 9 system (kernel : 2.4.20-20.9smp), and I have configured it, every thing looks fine. Until I try to "Power on" a virtual machine. The whole system freezes completely and then all that is left to do is a cold reboot.

When I look into the logs (/var/log/messages), the only relevant message that I can see is:

Nov 1 15:11:07 localhost kernel: application bug: vmware(5185) has SIGCHLD set
to SIG_IGN but calls wait().

I have absolutely no idea what does that mean so I was hoping that someone could give me a clue of what is going on.

Is it fixeable?

Thanks,

Peelo
 
Old 11-01-2003, 03:41 PM   #2
musrum
Member
 
Registered: Oct 2003
Distribution: Slackware
Posts: 112

Rep: Reputation: 15
Well, generally that is a problem, but not necessarily! However, you should report that one to VMWare. They may be doing it deliberately for some reason.

I notice that you are running an SMP kernel. Is your machine an SMP machine? That would have no effect on anything normally. The reason I ask is I have had ZERO problems with VMWare EXCEPT on SMP machines.

When this freeze occurs, did you try either 1. getting to a console by Ctrl-Alt-F1 or Alt-F1?; 2. getting into the box from another machine via ssh or telnet? Or is it well and truly dead?
 
Old 11-02-2003, 02:59 PM   #3
Peelo
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2003
Posts: 3

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Nice advices, I'll try that!

If you don't have any news from me within 2 weeks, means it's solved.

I'll try to write down what was the problem..


Thanks a lot!

Peelo
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Installing Slack in a VMWare Virtual Machine proproductions Slackware - Installation 1 11-22-2005 02:18 PM
Apache, forward requests to a vmware virtual machine Hube Linux - Software 2 09-02-2004 09:58 AM
VMware Workstation Virtual Machine Transfering Problems... Elite_Gamer04 Linux - Software 3 06-20-2004 08:32 AM
Vmware Virtual Machine Problem With Windows In Vmware jvdbossc Linux - Software 2 05-28-2004 06:54 AM
vmware virtual machine won't power on Castor Slackware 8 01-07-2004 09:35 AM


All times are GMT -5. The time now is 12:46 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration