LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 01-12-2002, 09:36 AM   #1
vvragav2k1
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2002
Location: India
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
Thumbs up VGA Card Intallation


Hi Friends!

I'm having a computer with the following configuration

PIII 500/64 MB RAM/20 GB HDD/810 Chipset Mother Board/Integrated vga and Sound Controller/Multimedia Kit. I tried to install Linux 6.2 and 7.0.

In both the versions I can able to login only in the text mode. When I tried to install the vga card, it is not getting installed properly.

Moreover the card is autodetected by Linux when Xconfigurator is run. Monitor is also been autodetected (Samtron 55V; Hz-sync: 30-55 Khz: Vr-sync: 50-120hz.

The video ram is 2 mb. But I could not able to get into GUI mode properly. I tried for all colors and resolutions. But could not get the GUI Mode. Windows '98 is working fine using the same vga card. Infact I have also used xf86config.

Kindly solve my problem.
 
Old 01-12-2002, 09:48 AM   #2
neo77777
LQ Addict
 
Registered: Dec 2001
Location: Brooklyn, NY
Distribution: *NIX
Posts: 3,704

Rep: Reputation: 56
Try to desable OS PnP installed in your BIOS, it might cause the problem.
 
Old 01-12-2002, 04:07 PM   #3
DavidPhillips
LQ Guru
 
Registered: Jun 2001
Location: South Alabama
Distribution: Fedora / RedHat / SuSE
Posts: 7,163

Rep: Reputation: 58
what errors do you get in your XFree log file when you try startx
 
Old 01-13-2002, 12:02 AM   #4
linear
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2001
Location: Somewhere on top of a red mountain looking down
Distribution: CMENOEor
Posts: 26

Rep: Reputation: 15
sounds like your i810 agpgart.o module isnt loaded. Check for this line "/sbin/modprobe agpgart" in /etc/rc.d/rc.modules if not type at console "insmod agpgart" then try startx should work if agpgart is in the lib otherwise you can find it at intels support site.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
VGA IN card? systemparadox Linux - Hardware 1 01-12-2005 12:07 PM
onboard VGA adapter Vs VGA Card mrpc_cambodia Linux - Hardware 6 12-31-2004 07:29 AM
Video card intallation-Nvidia GF5500 zaxtrax Mandriva 3 08-01-2004 06:17 PM
VGA CARD and Network card Failure norm Linux - Newbie 1 05-02-2002 02:05 PM
Montego II A3D Sound Card Intallation Error Red Hat 7.2 OAZ Linux - Software 0 01-10-2002 11:13 PM


All times are GMT -5. The time now is 06:52 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration