LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 06-14-2001, 04:12 PM   #1
eyoung429
LQ Newbie
 
Registered: May 2001
Posts: 9

Rep: Reputation: 0
Question


Did the following:

untarred linux-2.4.4 to /usr/src

went to /linux

ran make config
ran make dep
ran make mrproper
ran make bzImage
did the cp bzImage to /boot
did make modules
did make modules_install
did lilo.conf
did lilo
rebooted
logged in
did uname -r
got 2.4.4
and then did tail -f /var/log/messages and saw this:

june 14 113:33:16 mwwrk215 modprobe: modprobe: Can't open dependencies file /lib/modules/2.4.4/modules.dep (No such file or Directory)


What went wrong?? HELP!!!!!
 
Old 06-14-2001, 06:04 PM   #2
jrmann1999
Member
 
Registered: Feb 2001
Location: Texas
Distribution: Slackware, Mandrake, LFS
Posts: 306

Rep: Reputation: 30
First of all, I think your doing your build out of order the way I've always done it is:

make mrproper
make (menu)config
make dep
make clean
make bzImage
cp to boot
make modules
make modules_install
depmod -a
edit lilo.conf
lilo
reboot
...

This isn't a huge issue, but I know make mrproper erases config files and things like that(it's why it's done first). The make clean is safe b/c it only deletes object files and core dumps(if any).

I think in your situation you just need to run a depmod -a first(your system *should* do this on bootup when "checking for module dependancies" but the error your getting appears to signal otherwise).

J
 
Old 06-14-2001, 06:21 PM   #3
eyoung429
LQ Newbie
 
Registered: May 2001
Posts: 9

Original Poster
Rep: Reputation: 0
did it but found something new

I went to:

lib-
|--2.4.2-2 /pcmcia
all the module dependancies are there.

went to |--2.4.4 /pcmcia
and the DIR IS EMPTY???????

What the heck is going on?? I attempted to cp /2.4.2../pcmcia to 2.4.4 and all of the files copied fine but now they are all red???????
 
Old 06-17-2001, 11:19 AM   #4
eyoung429
LQ Newbie
 
Registered: May 2001
Posts: 9

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Exclamation Hello?????

I still don't have any help. I need to get this system going ASAP!!! If need be, my email earl.young@mightywords.com
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
upgraded kernel, won't let me compile kernel once Suspend2 patches are applied microsoft/linux Linux - Laptop and Netbook 3 10-02-2005 02:37 PM
Upgraded kernel to 2.4.10 jeremy LQ Suggestions & Feedback 1 09-25-2001 12:08 PM
Kernel upgraded to 2.4.7 jeremy LQ Suggestions & Feedback 2 08-01-2001 03:23 AM
Kernel upgraded to 2.4.4 jeremy LQ Suggestions & Feedback 2 05-13-2001 10:25 AM
Kernel upgraded to 2.4.1 jeremy LQ Suggestions & Feedback 0 02-01-2001 06:56 PM


All times are GMT -5. The time now is 07:55 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration