LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 12-13-2005, 11:00 AM   #1
Xeon_VL
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2005
Distribution: Vectorlinux SOHO 5
Posts: 19

Rep: Reputation: 0
Thumbs down Updated: nvidia problems.


those who have seen my previous problem thread know my problem: i do my best to get nvidia working under kernel 2.6.14

last thread it failed under sh NVIDIA.run
after building i got an error in that
i bypassed it bye using --kernel-name=2.6.14.3-xeon parameter.

but now, it completely crashes when i execute "startx".

Anyone has an idea how to fix this?
 
Old 12-14-2005, 09:56 AM   #2
[NL]_Target
Member
 
Registered: Aug 2003
Distribution: Arch Linux 0.7
Posts: 81

Rep: Reputation: 15
Verify the following:

- Do you have the kernel headers (source files) installed in /usr/src/linux?
- Did you upgrade your GCC version in between your kernel compilation and your nvidia compilation? If so, do this:
'export CC=/path/to/old/gcc'
and then try again.

Other than that, check that the module loads correctly and check output from dmesg to see whats going on.

Good luck!
 
Old 12-14-2005, 10:58 AM   #3
Xeon_VL
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2005
Distribution: Vectorlinux SOHO 5
Posts: 19

Original Poster
Rep: Reputation: 0
i compiled the kernel my own, so i guess the headers are in
and i did no GCC upgrades.
 
Old 12-14-2005, 07:46 PM   #4
[NL]_Target
Member
 
Registered: Aug 2003
Distribution: Arch Linux 0.7
Posts: 81

Rep: Reputation: 15
Could you provide more debug information? Like.. XServer error messages (in /var/log) and perhaps some relevant messages from dmesg. Also post your kernel release (which version you're using) and which version of the nvidia drivers you're using.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
I updated X.org, NVIDIA drivers disappeared dinolinux Linux - Software 5 10-05-2005 06:21 AM
The nVidia Updated Driver barabus Linux - Hardware 8 05-17-2005 09:04 PM
Updated nVidia drivers and lost sound and network wasaabi4784 Linux - Newbie 1 08-19-2004 12:40 PM
Updated to SuSE 9.1, installed nVidia drivers, now lost GUI!!! LittleAngel Linux - Hardware 8 05-31-2004 04:59 PM
updated nvidia drivers bluecadet Linux - General 2 12-19-2001 11:53 PM


All times are GMT -5. The time now is 10:11 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration