LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 01-22-2005, 02:52 PM   #1
Stapler
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2005
Location: canada
Distribution: Elive 17
Posts: 3

Rep: Reputation: 0
Ubuntu audio


Hello,

I have recently installed Ubuntu linux and for some reason, there is no sound and the computer can't seem to find alsaconf, and when i try to install it, it claims that an updated version is already installed called "alsa-utils' but that won't work either.

I have already tried muting and/or un-muting various options in volume control and alsamixer.

if anyone can help, it would be very much appreciated.
 
Old 01-22-2005, 06:05 PM   #2
Andrew Benton
Senior Member
 
Registered: Aug 2003
Location: Birkenhead/Britain
Distribution: Linux From Scratch
Posts: 2,073

Rep: Reputation: 64
Did you run alsamixer with the root terminal? If you do get sound to work, don't forget to run alsactl store
and delete those fsck*ng annoying noises from /usr/share/sounds/gtk-events
 
Old 01-22-2005, 06:06 PM   #3
linux-rulz
Member
 
Registered: Dec 2004
Distribution: Windows XP Home, Ubuntu Hoary
Posts: 584

Rep: Reputation: 30
Or you could just turn those fucking annoying noises off in the Computer menu on your desktop? That's what I did.
 
Old 01-22-2005, 08:00 PM   #4
Stapler
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2005
Location: canada
Distribution: Elive 17
Posts: 3

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Yes, i have tried to run alsamixer while in root terminal. it gives me the same options as in regular terminal so i still can't make any progress there. The place where i can get the most options is in "volume control" from there i can contriol the volume of the static coming from my speakers. I would actually be thankful if i could even hear annoying sounds, at leasty that would assure me that all is working properly.

I think that the problem can be solved if only i could run alsa-utils. does anyone know how to properly run it?

Last edited by Stapler; 01-22-2005 at 08:02 PM.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
AC'97 Conexant audio (aka, AC-Link Audio) (Gateway 7510GX) Vexamus Linux - Hardware 25 10-07-2009 09:15 PM
Ubuntu / Ubuntu + KDE / Kubuntu | Which do you use? BuckRogers01 Ubuntu 60 07-08-2006 12:24 AM
XP doesn't recognize Ubuntu, Ubuntu installed first. MonkeyBusiness Linux - Newbie 9 06-21-2006 03:58 AM
Audio in Ubuntu not working ummyeah Linux - Newbie 4 06-23-2005 06:05 PM
Clean install from Ubuntu Warty to Ubuntu Hoary Erik_the_Red Linux - Newbie 2 06-05-2005 07:14 PM


All times are GMT -5. The time now is 12:44 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration